Masku Hiilineutraali kunta

 
HINKU-hanke / hiilineutraalit kunnat

HINKU-hanke / hiilineutraalit kunnat

HINKUmappi

HINKUmappi

Maskun tekninen toimi kokeili täyssähköautoa

Maskun kunnalla oli koekäytössä syksyllä 2013 sähköauto kuukauden ajan. Sähköautolla ajettiin kunnan teknisen toimen ajoja kuten kiinteistö- ja rakennustarkastuskäyntejä. Kokeilun tarkoituksena oli saada kokemuksia sähköauton käytöstä.

Auton käyttösäde on vajaa 100 km, joten se soveltuu hyvin kunnan sisäiseen ajoon. Sähköauto on käytössä hyvin edullinen: Sadan kilometrin matkaan kuluva sähkö maksaa alle kaksi euroa. Käytössä sähköauto on lisäksi lähes päästötön, etenkin jos lataukseen käytetään esim. vesivoimalla tuotettua sähköä. Kyseessä on täyssähköauto Citroen C-Zero, jonka akkujen kapasiteetti on 16 kWh. Akut voi ladata tavallisesta pistorasiasta tai lämmitystolpasta. Tunnin hitaalla latauksella saadaan noin 20 km lisää käyttösädettä. Pikalatauksella akku täyttyy jo alle puolessa tunnissa. HINKU-tarroilla teipattu leasing-sähköauto hankittiin City Car Clubilta, ja se on ollut aiemmin koekäytössä Padasjoen kunnassa.

Sähköautokokeilu on osa Maskun HINKU-hanketta. Maskun HINKU-toimia ovat mm. Maskutaloon asennettu maalämpöjärjestelmä ja led-katuvalot Seurantalontiellä. Masku on myös mukana järjestämässä Suomen suurinta aurinkosähköjärjestelmien hankintaa, jonka seurauksena myös Maskun kunnantalon katolle asennettiin keväällä 2014 5,5 kW aurinkosähkövoimala. Masku on sitoutunut tavoittelemaan 80 % ilmastopäästöjen vähennystä vuoteen 2030 mennessä.

Aurinkoenergia

Aurinkoenergia