Askaisten Ritaripuisto

 

Askaisten Ritaripuisto

Villnäs Riddarpark – Ritaripuisto

Perintönä jälkipolville

Talvisodan aikana syntyi ajatus kunniamerkistä, joka voitaisiin myöntää sotilasarvosta riippumatta sodan aikana osoitetun erinomaisuuden urheuden, taistellen saavutettujen erittäin tärkeiden tulosten tai erikoisen ansiokkaasti johdettujen sotatoimien palkitsemiseksi. Kunniamerkin saajasta käytetään nimitystä Mannerheim-ristin ritari. Askaisten Ritaripuisto on perustettu C.G.E. Mannerheimin synnyinpitäjään näiden ritarien kunniaksi.

Askaisten Ritaripuisto

Louhisaaren kartanolinnaan johtavan tien risteyksessä ja Askaisten aateliskirkkoa vastapäätä sijaitsevassa ritaripuistossa on jokaisella 191 ritarilla Kurun mustaa graniittia oleva muistokivi ja alueen keskuselementtinä on yhteinen Kunniakivi. Ritaripuisto tekee kunniaa Mannerheim-ristin ritareille, mutta samalla se on myös arvostuksenosoitus koko veteraanisukupolvelle, heidän saavutuksilleen sekä sille ajalle ja hengelle jota he edustavat.

Askaisten Ritaripuiston 10-vuosijuhla

Ritaripuiston 10-vuosijuhlaa vietetään 10.6.2017 klo 12 alkaen. Tapahtuma on valittu Suomi 100 -ohjelmaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

Askaisten Ritaripuisto
Osoite: Askaistentie 785, 21240 Askainen