Maskun museo

 

Maskun museo

Maskun museo

Maskun museo, Palsalan museo

  • Avoinna kesä-heinäkuussa ti–pe klo 10–16, la–su klo 12–15
  • Elokuussa sunnuntaisin klo 12–15

Museon lähellä sijaitsee myös Maskun Rosarium.

Taidenäyttelyt

Maskun museoon kaivataan taidetta museon näyttelytilan seinille ensi kesänä. Ota yhteyttä maarit.lindstrom(at)masku.fi tai puh. 050 3248 519.

Yhteystiedot

Sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@masku.fi

Jyrki Kangas
Vapaa-aikatoimen päällikkö
Maskun kunta
Puh. 0440 701 871

Museo
Puh. 044 7388 260

Maskun museo

Maskun museo

Maskun museo

Maskun museo

Museon pihapiirissä on kaksi 1800-luvun puoliväliin ajoittuvaa aittaa. Aitat ovat peruskorjattu 1990-luvun alussa ja ne toimivat museon näyttely- ja varastotiloina.

Maskun museo on perustettu v. 1974. Se sijaitsee Humikkalan kylässä n. 300 m Maskun kirkosta kaakkoon päin kulkevan Maskuntien (nk. Vanha Raumantie) varrella.

Museorakennus on 1840-luvulta ja se on muuttanut muotoaan vuosien kuluessa. Rakennus on alunperin ollut paritupatyyppinen, satulakattoinen talo umpikuisteineen. Myöhemmässä vaiheessa talo on saanut lisäsiiven sekä uusklassisen ulkomuodon aumakattoineen. Tällä vuosisadalla on rakennuksen toinen tupa ja umpikuisti purettu ja sisäänkäynti siirretty kulkemaan talon lisäsiivestä. Rakennus on toiminut mm. kestikievarina. Kestikievarina rakennus palveli vuosikymmeniä niin viranomaisia kuin yksityisiä matkustajiakin. Tämän vuosisadan puolella alettiin vieraita kuitenkin pääasiallisesti majoittaa Nivolaan. Turkuun johtava maantie oli vilkkaassa käytössä ja vasta autoliikenteen yleistyminen lopetti kestikievaritoiminnan Humikkalassa 1920-luvulla.

Museon kokoelma on etupäässä talonpoikaisesineistöä ja esineistön kokonaismäärä on n. 1600. Lisäksi museossa on yli 450 kappaleen kirja- ja lehtikokoelma.

Museossa on erillinen näyttelytila, jossa pidetään kesäaikana taidenäyttelyitä.