Ajankohtaista/ liikuntatoiminta

 

Maskun kunnan maastojuoksun mestaruus

Maskun kunnan maastojuoksun mestaruuskilpailut järjestetään perjantaina 1.6.2018. Paikka: Rivieran ison kiven ranta, P – alue Ruskontie 43.

Matkat sarjoittain T/P9 600 m, T/P11 1 km, T/P13 1,5 km, T/P15 2 km ja N/M 3,3km.

Kisa alkaa klo 18 ja ilmoittautumiset paikan päällä klo 17.15–17.50.

Tervetuloa!

Toimitsijatehtävistä huolehtii Maskun Kataja ry

Haastepyöräily vapusta juhannukseen

Haastepyöräily haasta ystäväsikin mukaan ja poljetaan Masku Varsinais-Suomen pyöräilevimmäksi kunnaksi. Haastepyöräilyn säännöt: kampanja-aika 1.5.–24.6. 2018. Kirjaukseen oikeuttava suoritus edellyttää 10 kilometrin matkaa pyöräillen pisteitä voi kerätä useammankin päivässä. Suoritukset kirjataan suorituspisteissä oleviin vihkoihin tai ne voi ilmoittaa osoitteessa www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/.

Maskun Suorituspisteet/kirjauslaatikot sijaitsevat seuraavissa kohteissa: Askaisten kunnanosa: Velkuan tienristeys, Askaisten keskustan ilmoitustaululla, toria vastapäätä, Lemun kunnanosa: Lemun Salella, Miiaistentiellä Kustavintien päässä, Kanta-Masku: museolla, Hemmingin koululla, Humikkalassa, Piuhalla ja Niemenkulman risteyksessä.

Pyöräreitin voit siis valita vapaasti siten, että jokin suorituspiste on matkasi varrella. Pyöräilyreittisi suuntautuessa Maskun rajojen ulkopuolelle voit kirjata merkintäsi oman alueesi lähimpään kirjauslaatikkoon tai ilmoittaa matkasi osoitteessa www.liiku.fi/haastepyoraily.

Suorituksensa kirjanneiden kesken arvotaan pyöräilypalkintoja. Kypärä päähän ja polkimet rullailemaan! Haastepyöräilyn järjestävät yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä kuntien liikuntatoimet.

 

Sporttileiri kesällä 2018 – ilmoittautuminen käynnissä

Varalan Sporttileirit järjestetään 17.–20.6.2018 8–12-vuotiaille sekä 13–16-vuotiaille Varalan Urheiluopistolla Tampereella. (Kaksi leiriä eri toiminnoilla ja ohjelmalla.)

Liikunnalliset leirit varhaisnuorille ja nuorille omissa ikäluokissaan. Leirin hintaan sisältyy kuljetus Maskusta ja Nousiaisista. Majoitus 2–4 hengen huoneissa täysihoidolla, sisältäen lajikokeiluja (mm. köysilaskeutuminen, melonta, minigolf, jalkapallo, uinti jne.) Luvassa myös unohtumattomia illanviettoja, disko sekä itsensä ylittämistä eri lajikokeiluissa.

Mahdollisuus myös omakustanteiseen iltapäiväretkeen Särkänniemen huvipuistossa sekä käyntiin Varalan uudessa Flowparkissa. (Mikäli huvilaitteet tai Flowpark eivät innosta, opistolla on tarjolla myös omaa ohjelmaa.)

Hinnat:

Ennakkoilmoittautumishinta 6.5.2018 saakka (suluissa merkitty hinnat 7.5.2018 alkaen):

  • 8–12-vuotiaat 149 €          (189 €)
  • 13–16-vuotiaat 165 €        (201 €)

Ilmoittautumiset: hyvinvointipalvelut(at)masku.fi tai puh. 044 7388 299

Akselikuntien ulkopuolella asuva kaveri on mahdollista ottaa leirille mukaan hintaan 189 € tai 205 €.

Lisätoiminnot:

  • Särkänniemen matka +38 €
  • Flowpark +23 € +3 € hansikkaat (voi ottaa omat)

Alakoululaisten liikuntakerho

Kerho järjestetään Askaisten koululla torstaisin klo 14.15–15.15. Lajeina Futsal, salibandy, koripallo, lentopallo.

Ilmoittautuminen kerhoon paikan päällä. Ohjaajana toimii Hannu Rantama.

Askaisten kuntosalin maalaus talkoohengellä

Aikuisliikunta; Leidit liikkeellä

Etsitkö omaa liikuntalajiasi?

Leidit liikkeellä -liikuntatoiminta tutustuttaa erilaisiin lajeihin ja kannustaa satunnaisesti tai vähän liikuntaa harrastavia naisia (29–64-vuotiaat) löytämään oman liikuntaharrastuksen.

Liikkeelle on helppo lähteä: leidien jäsenkortti oikeuttaa useaan liikuntaryhmään viikossa. Niistä voi koota itselleen mieluisimman ja parhaiten sopivan ohjelman. Turkulaiset urheiluseurat ohjaavat ryhmiä.

Lajeina ovat mm. keppijumppa, sulkapallo, sähly, koripallo, tanssi, jooga ja tai chi. Ryhmiä järjestetään eripuolilla Turkua. Mukaan pääsee, vaikka et olisikaan turkulainen.

Hinnat löytyvät nettisivuilta alla olevan linkin kautta. Liikuntasetelit sekä Turun kaupungin työntekijöiden tyky –ranneke käyvät myös maksuvälineenä.

Lisätietoja ja jäsenkortin hankintapaikat: www.turku.fi/leiditliikkeella tai numeroon 050 5546 225.

Aikuisliikunta; Hikinen tusina

Hikisen tusinan liikuntatoiminta potkii keski-ikäiset (29–64-vuotiaat) äijänköriläät rennosti liikkeelle.

Tusinassa voit huoltaa omaa kroppaasi oman mieltymyksen mukaan, jopa yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin autoasi.

Hikinen tusina liikkuu eri puolilla Turun kaupunkia kuutena iltana viikossa. Tunneille voi osallistua oman aikataulunsa mukaan ja niistä voit koota itselleen sopivat liikuntamuodot. Toiminta järjestetään yhteistyössä turkulaisten urheiluseurojen kanssa.

Tarjolla on sählyä, keppijumppaa, kahvakuula, futista, lentopalloa ja erilaisia lihaskuntojumppia. Osalle tunneista voi osallistua myös vaimon tai naisystävän kanssa, niin ei mene sukset ristiin kotona! Mukaan pääsee turkulaisten lisäksi myös muissa kunnissa asuvat.

Hinnat löytyvät nettisivuilta alla olevan linkin kautta. Maksun voi maksaa myös useilla eri liikuntaseteleillä sekä Turun kaupungin TYKY-rannekkeella.

Lisätietoja vuoroista ja maksukäytännöistä saa osoitteesta www.turku.fi/hikinentusina tai soittamalla numeroon 050 5546 228.

Likiliikkuja.fi kannustaa liikkumaan yli kuntarajojen

Liikuntaneuvonta

Salivaraukset ja liikuntatarjonta

Yksittäisiä, seuroilta jääneitä salivuoroja on vuokrattavissa kevätkaudelle 2018 hinta 50 € (1h/vk).

Tiedustelut hyvinvointipalvelut(at)masku.fi tai puh: 044 7388 299.

LiikU-koulutuskalenteri

Askelmittareita ja kävelysauvoja

käyttöohjeineen lainattavissa Maskun pääkirjastosta – testaa täyttyykö terveyden kannalta riittävä askelmäärä päivittäin – tehosta kävelyä kävelysauvoilla.

Koe kunnon ja hyväolon kohentuminen.

Haastepyöräilyn 2017 tulokset

Haastepyöräilyn 1.5.–25.6.2017 lopputulos Lounais-Suomi 2017: Maskussa 2 356 kirjattua 10 km:n suoritusta, hienoa!

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille ja onnea kaikille arvonnassa voittaneille. Palkinnot ovat noudettavissa Maskun kunnan Hyvinvointipalveluista; Askaistentie 142 21230 Lemu.

Tulokset

Yhteystiedot

Osoite: Askaistentie 142, 21230 Lemu
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@masku.fi
Maskun vapaa-aikapalvelut: Facebook

Hanna Pennanen
Liikuntasuunnittelija
Puh. 02 4388 242, 044 7388 242

Jatta Ihaksi
Nuorisotyön koordinaattori
Puh. 040 8327 801

Maarit Lindström
Vapaa-aika- ja kulttuurisihteeri
Puh. 050 3248 519