maalis 282018
 

Pihasiivoustöihin kannattaa alkaa toden teolla viimeistään huhtikuun viimeisellä viikolla, kun haravointijätteen maksuton vastaanotto alkaa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla.

Haravointijätettä aletaan ottaa maksutta vastaan maanantaina 23. huhtikuuta. Perinteinen kampanja kestää LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla aina äitienpäivän jälkeiseen maanantaihin 14.5. asti. Haravointijätettä otetaan vastaan jätekeskusten ja lajitteluasemien aukioloaikoina.

Lajittele kuorma huolellisesti

Haravointijätteenä otetaan vastaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Kaikenlaisia oksia ja risuja voi jätekeskuksiin ja lajitteluasemille tuoda maksutta kampanja-ajan lisäksi ympäri vuoden. Maksuton vastaanotto koskee hyvin lajiteltuja kuormia, jotka tuodaan henkilöautolla, pakettiautolla, peräkärryllä tai kuorma-autolla.

Isompia haravointijätekuormia, kuten traktorin peräkärrykuormia tai kuorma-autokuormia, vastaanotetaan vain Topinojan jätekeskuksessa Turussa sekä Raision Isosuon, Paraisten Rauhalan ja Salon Korvenmäen jätekeskuksissa. Pienkuormia, kuten henkilöauton peräkärrykuormia tai pakettiautokuormia, voi tuoda kaikkiin vastaanottopaikkoihin.

LSJH toimittaa jätekeskuksissa ja lajitteluasemalla vastaanotetut kotien puutarhajätteet kiertoon. Haravointijätteestä, risuista ja oksista valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa tai haketta.

Ohjeet haravointijätteiden sekä risujen ja oksien tuojalle:

  • Haravointijätteeksi lasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Risut ja oksat (myös piikkiset oksat kuten orapihlaja ja ruusun oksat) otetaan maksutta vastaan jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla kampanja-ajan lisäksi ympäri vuoden.
  • Maksuton vastaanotto koskee henkilö- ja pakettiautokuormia sekä peräkärry- ja kuorma-autokuormia.
  • Ei sekakuormia: risut ja haravointijäte on eroteltava jakamalla kuorma esimerkiksi kahteen osaan. Tämä koskee myös kuorma-autokuormia. Kuorma-autokuormina tuoduista sekakuormista peritään normaali taksan mukainen hinta.
  • Älä sekoita kuormaan mitään muita jätteitä (esimerkiksi muovia tai metallia). Sekakuormista joudutaan veloittamaan hinnaston mukainen vastaanottomaksu.
  • Omenat ovat biojätettä ja niitä vastaanotetaan maksua vastaan LSJH:n lajitteluasemilla.
  • Mikäli haravointijäte on pakattu säkkeihin, on säkit tyhjennettävä vastaanottopaikassa.
  • Ilmoittaudu jätekeskuksessa tai lajitteluasemalla henkilökunnalle.
  • Kampanjan loputtua haravointijätteiden pienkuormat vastaanotetaan hintaan 0,50 e / 200 litraa (sis. alv 24 %), 2,50 e/kuutio (sis. alv 24 %) ja kuorma-autokuormat hintaan 30 e/tonni (alv 0 %).
  • Kannot, puutavara sekä muut jätteet vastaanotetaan hinnaston mukaan LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla.

Huom! Haravointijätettä vastaanotetaan maksutta jätekeskusten ja lajitteluasemien aukioloaikoina. Maksuton vastaanotto voi siis paikkakohtaisesti alkaa myöhemmin kuin 23.4.2018 tai loppua aikaisemmin kuin 14.5.2018.

Topinojan jätekeskus Turussa palvelee ma–pe klo 6.30–21 sekä la 28.4.2018 klo 10–15.

Isosuon jätekeskusRaisiossa palvelee ma klo 11.30–19 ja ti–pe klo 9.30–17 sekä la 5.5.2018 klo 10–15.

Yhteystiedot: Lounais-Suomen Jätehuolto, puh. 0200 47470 ma–pe 9–15 (pvm/mpm) sekä www.lsjh.fi.

Lounais-Suomen Jätehuolto