Ajankohtaista/ liikuntatoiminta

 

Ajankohtaista/liikuntatoiminta

Suomi liikkuu 100 lasissa ti 2.5. Tammenahjon koulu

Maskun kunnan maastojuoksun mestaruuskilpailut 18.5.2017 klo 19.

Paikkana Askaisten kuntorata;

Ilmoittautumiset klo 18.30 alkaen paikan päällä. Kisajärjestelyt Askaisten Visa ry.

Sarjat:

  • T/P4, 5, 6,7,9,11,13
  • N/M17
  • N/M
  • Ikänaiset / Ikämiehet

Kaikki alle kouluikäiset palkitaan!

Tervetuloa!

Haastepyöräilykampanja

Haastepyöräily haastaa ystäväsikin mukaan ja poljetaan Masku Varsinais-Suomen pyöräilevimmäksi kunnaksi. Haastepyöräilyn säännöt: kampanja-aika 1.5.–25.6.2017. Kirjaukseen oikeuttava suoritus edellyttää 10 kilometrin matkaa pyöräillen pisteitä voi kerätä useammankin päivässä. Suoritukset kirjataan suorituspisteissä oleviin vihkoihin tai ne voi ilmoittaa osoitteessa www.liiku./haastepyoraily.

Maskun suorituspisteet/kirjauslaatikot sijaitsevat seuraavissa kohteissa:

  • Askaisten kunnanosa: Velkuan tienristeys, Askaisten keskustan ilmoitustaululla, toria vastapäätä
  • Lemun kunnanosa: Lemun Salella, Miiaistentiellä Kustavintien päässä ja Nousiaistentien varrella, Nyynäistentien risteyksessä
  • Kanta-Masku: museolla, Hemmingin koululla, Humikkalassa, Piuhalla ja Niemenkulman risteyksessä.

Pyöräreitin voit siis valita vapaasti siten, että jokin suorituspiste on matkasi varrella. Pyöräilyreittisi suuntautuessa Maskun rajojen ulkopuolelle voit kirjata merkintäsi oman alueesi lähimpään kirjauslaatikkoon tai ilmoittaa matkasi osoitteessa www.liiku./haastepyoraily. Suorituksensa kirjanneiden kesken arvotaan pyöräilypalkintoja. Kypärä päähän ja polkimet rullailemaan! Haastepyöräilyn järjestävät yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä kuntien liikuntatoimet.

Haastepyöräily

Haastepyöräily

Miljoonia minuutteja pallotellen kampanja toukokuussa

Kampanja järjestetään ajalla 9.–11.5. 2017 päivähoidossa ja kotona.

Tempauksessa lasketaan pallotteluminuutteja ja yhteisenä tavoitteena on pallotella tempauksen aikana yli MILJOONA MINUUTTIA! Tempaus on suunnattu päivähoitoikäisille lapsille ja siihen osallistutaan hoitopaikoittain. Tempauksen ideana on heitellä palloa ja leikitellä pallon kanssa tempausviikon aikana mahdollisimman paljon. Pallotella voi missä vain, kenen kanssa vain ja millaisella pallolla tahansa!

Miljoonia minuutteja pallotellen

Miljoonia minuutteja pallotellen

Suomi100 juhlavuoden teemana on yhdessä ja 100 pyöräilytekoa!

Tehdään itsenäisyyden kunniaksi yhdessä 100 pyöräilytekoa tai enemmän! Kansalainen, kaveriporukka, järjestö, kunta tai yritys voivat yhdessä tai erikseen kantaa kortensa kekoon: tavoitteena voi olla vaikka 100 pyöräiltyä työmatkaa, 100 pyöräretkelle vietyä lasta, 100 vähävaraisille lahjoitettua polkupyörää tai 100 uutta, kunnollista pyörätelinettä. Yhdessä on sadan alku ja porukalla tavoitteisiin on helpompi päästä.

Näin osallistut: Voit osallistua tekemällä valitsemiasi pyöräilytekoja ja kertomalla niistä Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #100pyöräilytekoa. Voit kirjata ne tapahtuman 100 pyöräilytekoa Facebook -sivulle. Poimimme somesta #100pyöräilytekoa -tunnisteella lähetettyjä kuvia myös tälle sivustolle inspiraatioksi toisille. Palkitsemme kuukausittain hyviä pyöräilytekoja! Haasta perheesi, kaverisi, työpaikkasi, harrastejärjestösi ja kuntasi!

Liikuntaryhmiin ilmoittautumiset ennakkoon ja lisätiedot liikuntaryhmistä;

sari.aho(at)masku.fi tai puh. 044 7388 299. Askaistentie 142, 21230 Lemu (kirjastorakennus). Sari Aho paikalla Lemun palvelupisteessä maanantaisin ja torstaisin klo 8–16 ja tiistaisin 11–18.

100 pyöräilytekoa

100 pyöräilytekoa

Ideoita/toiveita Raision opiston ohjelmaan?

Onko sinulla ideoita/toiveita ensi kauden Raision opiston (www.raisio.fi/topisto) tulevaan opetusohjelmaan? Laita postia: maarit.lindstrom(at)masku.fi tai soita puh. 050 3248 519.

Suomi 100 juhlavuoden polkuretki tapahtumakartta

Unelmat liikkeelle

 Vuosi 2017 on liikunnan ja urheilun unelmavuosi

Suomen itsenäisyyden juhlavuotta voi hienosti juhlia myös liikunnan ja urheilun merkeissä. Vuonna 2017 luvassa on upea liikunnan ja urheilun kokonaisuus, jolla suomalaiset innostetaan liikkumaan, nauttimaan elämyksellisistä kisatunnelmista ja samalla juhlimaan yhdessä 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Urheilutapahtumien lisäksi juhlavuonna laitetaan Suomea liikkeelle kymmenin eri tavoin ja nautitaan liikkumisen ilosta.

Liikkumisen unelmavuosi 2017 innostaa kaikki liikkumaan

Vuosi 2017 on valtakunnallinen Liikkumisen unelmavuosi, jonka tavoitteena on saada koko Suomi liikkeelle. Liikkumisen unelmavuotta rakennetaan innolla paikallisin voimin ja uusin yhteistyöverkostoin eri puolilla Suomea. Mukaan vuoden ideointiin ja toteutukseen on ilmoittautunut satoja toimijoita nyt jo noin 150 paikkakunnalla ja toiminta kasvaa jatkuvasti. Tekijäjoukossa on yksittäisiä ihmisiä, yhdistyksiä, seuroja, työpaikkoja, kouluja, päiväkoteja sekä muita kunnan toimijoita. Luvassa on loistavia kokeiluja ja yhdessä ideoitua toimintaa eri puolilla Suomea. Ideoiden ja toteutustapojen kirjo on valtava: vuonna 2017 jo olemassa olevan toiminnan rinnalle järjestetään muun muassa yhteisiä lajikokeiluja ja liikuntahetkiä, vastuuviikkoja paikallisin voimin, avoimia kokeilukertoja, kampanjoita ja paikallistapahtumia.

Lisätiedot ja tapahtumat:

www.masku.fi/vapaa-aika ja kulttuuri/ajankohtaista liikuntatoiminta sekä Maskulainen -tiedotelehti

Hanna Pennanen
Maskun kunnan liikuntatoimi
hanna.pennanen(at)masku.fi p. 044 7388 242

Liikkumisen unelmavuosi 2017 on kaikenlaisen liikkumisen juhlavuosi, joka toteuttaa valtakunnallista Unelmat liikkeelle -toimintatapaa innostamalla ja osallistamalla eri-ikäiset ihmiset ja eri toimijat yhdessä ideoimaan liikkumisen lisäämisen tapoja rohkeasti kokeillen ja kehittäen. Uuden Olympiakomitean koordinoima Liikkumisen unelmavuosi on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Unelmat liikkeelle

Askaisten kuntosalin maalaus talkoohengellä

Aikuisliikunta; Leidit liikkeellä

Etsitkö omaa liikuntalajiasi? Leidit liikkeellä -liikuntatoiminta tutustuttaa erilaisiin lajeihin ja kannustaa satunnaisesti tai vähän liikuntaa harrastavia naisia (29–64-vuotiaat) löytämään oman liikuntaharrastuksen. Liikkeelle on helppo lähteä: leidien jäsenkortti oikeuttaa useaan liikuntaryhmään viikossa. Niistä voi koota itselleen mieluisimman ja parhaiten sopivan ohjelman. Turkulaiset urheiluseurat ohjaavat ryhmiä. Lajeina ovat mm. keppijumppa, sulkapallo, sähly, koripallo, tanssi, jooga ja tai chi. Ryhmiä järjestetään eripuolilla Turkua. Mukaan pääsee, vaikka et olisikaan turkulainen. Kevätkausi 9.1.–7.5.2017. Hinnat löytyvät nettisivuilta alla olevan linkin kautta. Liikuntasetelit sekä Turun kaupungin työntekijöiden tyky –ranneke käyvät myös maksuvälineenä. Lisätietoja ja jäsenkortin hankintapaikat: www.turku.fi/leiditliikkeella tai numeroon 050 5546 225.

Aikuisliikunta; Hikinen tusina

Hikisen tusinan liikuntatoiminta potkii keski-ikäiset (29–64-vuotiaat) äijänköriläät rennosti liikkeelle. Tusinassa voit huoltaa omaa kroppaasi oman mieltymyksen mukaan, jopa yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin autoasi. Hikinen tusina liikkuu eri puolilla Turun kaupunkia kuutena iltana viikossa. Tunneille voi osallistua oman aikataulunsa mukaan ja niistä voit koota itselleen sopivat liikuntamuodot. Toiminta järjestetään yhteistyössä turkulaisten urheiluseurojen kanssa. Tarjolla on sählyä, keppijumppaa, kahvakuula, futista, lentopalloa ja erilaisia lihaskuntojumppia. Osalle tunneista voi osallistua myös vaimon tai naisystävän kanssa, niin ei mene sukset ristiin kotona! Mukaan pääsee turkulaisten lisäksi myös muissa kunnissa asuvat. Kevätkausi 9.1.–7.5.2017. Hinnat löytyvät nettisivuilta alla olevan linkin kautta. Maksun voi maksaa myös useilla eri liikuntaseteleillä sekä Turun kaupungin TYKY-rannekkeella. Lisätietoja vuoroista ja maksukäytännöistä saa osoitteesta www.turku.fi/hikinentusina tai soittamalla numeroon 050 5546 228.

Likiliikkuja.fi kannustaa liikkumaan yli kuntarajojen

Liikuntaneuvonta

Salivaraukset ja liikuntatarjonta

Yksittäisiä, seuroilta jääneitä salivuoroja on vuokrattavissa kevätkaudelle 2017 hinta 50 €/h. Tiedustelut sari.aho(at)masku.fi tai puh: 044 7388 299.

LiikU-koulutuskalenteri

Saattajakortti

Saattajakortti käy Maskussa

  • Kuntosaleissa (Hemmingin kuntosali, Lemun kuntosali ja Askaisten kuntosali)
  • Kaikissa vapaa-aikapalveluiden järjestämissä jumpissa
  • Kaikissa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen järjestämillä päiväretkillä

Askelmittareita ja kävelysauvoja

käyttöohjeineen lainattavissa Maskun pääkirjastosta – testaa täyttyykö terveyden kannalta riittävä askelmäärä päivittäin – tehosta kävelyä kävelysauvoilla. Koe kunnon ja hyväolon kohentuminen.

Tulokset

Yhteystiedot

Osoite: Askaistentie 142, 21230 Lemu

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@masku.fi

Maskun vapaa-aikapalvelut: Facebook

Jyrki Kangas
Vapaa-aikatoimen päällikkö
Puh. 0440 701 871

Hanna Pennanen
Liikuntatoimen ohjaaja
Puh. 02 4388 242, 044 7388 242

Jatta Ihaksi
Vapaa-ajanohjaaja
Puh. 040 8327 801

Maarit Lindström
Vapaa-aikasihteeri
Puh. 050 3248 519