Ajankohtaista/ nuorisotoiminta

 

Ajankohtaista/nuorisotoiminta

Seutukunnallinen Vanhemmuuden viikko ajalla 22.–30.4.2017 ”Enemmän yhdessä”

Vanhemmuuden viikkoa vietetään Turun seutukunnissa viikolla 17. Mukana ovat Turun seutukunnan kunnat, eli Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio ja Rusko, Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo sekä Turku. Vanhemmuuden viikon tarkoituksena on korostaa yhdessä tekemisen tärkeyttä sekä vanhempien roolia lasten ja nuorten kasvattajina. Tärkeintä kuitenkin on, että teemaviikolla koetaan iloista yhdessäoloa!

Viikon teema on tänä vuonna: ”Enemmän yhdessä”.

Viikon ohjelma koostuu kuntien järjestämistä tapahtumista sekä seutukunnassa toimivien seurojen ja järjestöjen toiminnasta. Ohjelmaa on tarjolla monipuolisesti ja suurin osa tapahtumista on maksuttomia ja kaikille avoimia.

Maskussa vanhemmuuden viikolla:

Lauantaina 22.4.2017 klo 12–16 Masku osallistuu koko vanhemmuuden viikon käynnistävään perhetapahtumaan, joka järjestetään Ruskolla Ruskotalolla.

Ohjelmassa erilaisia toimintapisteitä koko perheelle (askartelua, eläimiä, kuplafutista, sirkustelua, kioski yms.) ja lisäksi klo 15–16 maksuton Kengurumeiningin konsertti!! Mukana myös tubettaja Lakko jakamassa nimmareita n. klo 14.00. Kaikki maskulaiset perheet mukaan! Tilaisuus on maksuton!

Maanantaina 24.4.2017 klo 17.30–19 Askaisten koulussa MLL:n sosiaalisen median koulutus Paula Aallon vetämänä; Maskulaisille perheille yhteinen mediailta, jonka aikana saadaan tietoa ja keskustellaan lasten ja nuorten mediankäytöstä, ajankohtaisista sosiaalisista medioista, pelaamisesta ja kasvatuksen yhdistämisestä lasten ja nuorten mediakulttuuriin. Tärkeää asiaa, kaikki mukaan kuuntelemaan! Vanhemmat lapsiensa kanssa. Tilaisuus on maksuton! Kahvitarjoilu.

Keskiviikkona 26.4.2017 klo 18 vanhemmuuden viikon perheilta Suomen kielen ja Mikael Agricolan teemalla! Tule ottamaan koko perheen voimin lisää selvää Mikael Agricolasta ja Suomen kielestä. Agricola-tiedon metsästystä perhesuunnistuksen merkeissä, Agricola-aiheinen KAHOOT-tietovisa (palkinnot koko perheelle Finnkinoon), Agricola-leivoksia ja muuta naposteltavaa!

Ajalla 14.4.–1.5.2017 Kätköilyä koko perheelle! Maskussa on haettavana kolme ”Geokätköä” (voi hakea myös pelkkien vihjeiden avulla), joita voi lähteä koko perheen voimin etsimään. Geokarttoja voit noutaa 10.4.2017 alkaen Maskusta: Maskun kunnanviraston palvelupisteestä, Keskuskaari 3, Masku, ma-to klo 9–16 ja pe klo 9–15 Lemun lähikirjastosta, Askaistentie 142, Lemu, ma klo 10– 15, ti ja to klo 14–20, pe klo 11–15, pyhien aattoina klo 10–14.

Nuori Kulttuuri Moves – tapahtuma tuo tanssin taikaa Saloon!

Ensimmäistä kertaa Salossa järjestettävä Varsinais- Suomen aluetapahtuma kokoaa nuoret tanssijat Kulttuuritalo Kivaan lauantaina 1.4.2017. Katselmukseen voivat osallistua kaikki tanssista kiinnostuneet 10–20 -vuotiaat nuoret kokemuksesta ja taustasta riippumatta, lukuun ottamatta tanssia ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat.

Kategorioita tapahtumassa on viisi: nykytanssi, katutanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti, missä muista lajeista poiketen hyväksytään soolo- ja pas de deux – esitykset. Muissa lajeissa tanssiryhmässä on oltava vähintään kolme osallistujaa.

Ilmoittautuminen Salon aluekatselmukseen tapahtuu sähköisesti osoitteessa http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1468954&chk=MYAGXFFC. Ilmoittautuminen tulee jättää viimeistään sunnuntaina 5.3.2017. Tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta www.nuorikulttuuri.fi.

Viimeksi järjestetyssä Varsinais-Suomen Moves- aluekatselmuksessa Turussa oli 48 osallistujaryhmää, ja myös Saloon odotetaan runsasta osallistujamäärää. Tapahtuma tukee nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle mahdollisuuden ammattilaisraadin palautteen myötä. Esiintymiskokemus ja elämykset yhdessä muiden tanssijoiden kanssa tuovat varmasti mukanaan unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa.

Moves kokoaa nuoret tanssin harrastajat eri puolelta Suomea Nuori Kulttuuri -säätiön tanssin katselmuksiin kolmen vuoden välein. Tanssivuotta vietetään vuonna 2017 teemalla Art Moves – Taide liikuttaa. Nuori Kulttuuri -tapahtumat eivät ole kilpailuja, vaan katselmuksia, joissa nuoret esiintyjät saavat ammattilaisraadin palautteen esityksistään. Alueellisia katselmuksia järjestetään ympäri Suomea ja parhaat esitykset lähetetään Moves – päätapahtumaan, joka tänä vuonna järjestetään Rovaniemellä 27.–29.5.2017.

Salon aluetapahtuman järjestelyistä vastaa Salon kaupungin nuorisopalvelut. Lisätietoja tapahtumasta antaa nuorisotyön suunnittelija Mariia Silfver, mariia.silfver@salo.fi, puh. 044 7784 826.

Uusi nuorten vaikuttamispalvelu www.nuortenideat.fi Maskussa!

Maskun kunta on mukana uudessa internetpalvelussa www.nuortenideat.fi. Tämän palvelun myötä vanha aloitekanava.fi on poistunut käytöstä.

Nuortenideat.fi on valtakunnallinen nuorten vaikuttamispalvelu, jonka avulla nuoret voivat helposti osallistua ja vaikuttaa asioihin. Palveluun on mukana kuntia, kouluja, järjestöjä ja nuorten vaikuttajaryhmiä, joiden yhteyshenkilöt toimivat nuorten tukena ideoiden eteenpäin viemisessä.

Ensimmäisen version pilotointi käynnistyi tammikuussa ja palvelu on kokonaan valmis keväällä 2015. Toivomme, että myös sinä olet mukana: Ideoi, kannata ja kommentoi!

Idean kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Käy tutustumassa ja vaikuta!

Etsivä Nuorisotyö

Nuorten avoimen toiminnan illat Maskun kunnan alueella kevät 2017

 • Maskun Bankkari ja Askaisten Olkkari jäävät kesätauolle vkon 20 jälkeen.
 • Lemun Vanha Oskari jää tauolle vkon 21 jälkeen.

Askaisten Olkkarin  aukioloajat

Osoite: Askaistentie 764 B, Askainen

 • Ma klo 17–20 6 lk–18-v.
 • Keskiviikkoisin klo 17–18 6lk–9lk, klo 18–19.30 6lk–18-vuotiaat.
 • Parittomat  perjantait klo 18–21.
 • Olkkarissa on avoinna kioski, josta voi ostaa edulliseen hintaan karkkia ja limsaa.

Kerhotila Brankkari

Osoite: Paloasemantie 6, Masku

 • Ma klo 18–21.30 7 lk–18-vuotiaille avoin nuorisoilta
 • Ti  klo 18–21.30 7 lk–18-vuotiaille avoin nuorisoilta
 • To klo 18–21 7 lk–18-vuotiaille avoin nuorisoilta
 • Parilliset perjantait klo 19–23.30 7lk–18-vuotiaat

Lemun nuorisotila Wanha Oskari

Osoite: Askaistentie 139, Lemu

 • Ti klo  18–20 6 lk–18-vuotiaille avoin nuorisoilta
 • To klo 19–21.30 7 lk–18-vuotiaille avoin nuorisoilta
 • Parilliset perjantait klo 18–22.30 7 lk–18-vuotiaille avoin nuorisoilta

Kerhot lapsille ja nuorille keväällä 2017 seuraavasti

Askainen Olkkarin Puuhailttis

 • Torstaisin klo 14.15–15.45 Puuhailttis Askaisten Olkkarissa 3–6-luokkalaisille

Puuhailttis järjestetään torstaisin  klo 14.15–15.45. Puuhailttis on vapaamuotoinen kerho, jossa pelaillaan, puuhaillaan, askarrellaan ja leivotaan. Joka kerta tarjolla on pieni välipala. Ei erillistä ilmoittautumista. Kerhon hinta yhteensä 15 €/ syksy + kevät (välipala ja materiaalimaksut sekä vakuutus). Laskutetaan kaikilta kerhoon tulijoilta. Kerran saa käydä maksutta tutustumassa. Kaikille 3–6 -luokkalaisille.

Tiistis-kerhot Wanhassa Oskarissa

 • klo 14.30–15.45, 1–3-luokkalaisille
 • klo 15.45–17, 5–6-luokkalaisille
 • (4-luokkalaiset voivat valita kumpaan ryhmään ilmoittautuvat)

Puuhaillaan, pelaillaan, askarrellaan, leivotaan. Kerhon hinta 15 € syksy + kevät (laskutetaan). Hinta sisältää materiaalin, pienen välipalan ja vakuutuksen.

Keskiviikon sählyt

 • klo 15–15.45, 1–3-luokkalaisille
 • klo 15.45–16.30, 5–6-luokkalaisille
 • (4-luokkalaiset voivat valita kummassa ryhmässä pelaavat)
 • klo 16.30–17.30 yläkouluikäisille

Ota sisätossut, maila ja vesipullo mukaan. Sählyihin ei erillistä ilmoittautumista, eikä maksua.

Uusi nuorisokortti nuokkareilla!

Nuorisokortti on käytössä kaikissa Turun seutukunnan kunnissa (Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Rusko, Sauvo ja Turku).  Kunnissa henkilökohtainen, kuvallinen nuorisokortti oikeuttaa nuorisotilojen pelivälineiden käyttöön sekä mahdollisiin talokohtaisiin etuihin (esim. alennuksia leireistä, retkistä, tapahtumista, discoista ym.). Kortilla voi saada myös alennuksia nuorisotoimen järjestämistä tapahtumista.

Kaikissa Maskun nuorisotiloissa ja kerhoissa on käytössä nuorisokortti, jonka tarvitsee asioidessaan nuorisotiloissa tai kerhoissa. Alla infoa nuori-sokortista:

Mikä?

 • Nuorisokortti oikeuttaa nuorisotilojen pelivälineiden käyttöön sekä mahdollisiin talokohtaisiin etuihin (esim. alennuksia leireistä, retkistä, tapahtumista, discoista). Kortilla voi saada myös alennuksia nuorisotoimen järjestämistä tapahtumista.
 • Nuorisokortti tulee olla mukana nuorisotalolla käydessä. Kortti on voimassa lukuvuoden. Samaan korttiin saa jatkossa lukuvuositarran. Nuorisotiloissa noudatetaan kunkin tilan sääntöjä.

Kenelle?

 • Kortti myönnetään 9–18-vuotiaille nuorille ja se on henkilökohtainen.

Missä?

 • Nuorisokortti on käytössä lukuvuonna 2014–2015 Kaarinassa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Raisiossa, Ruskossa, Sauvossa ja Turussa.
 • Kortti oikeuttaa käyttämään kaikkien mukana olevien kuntien nuorisotalojen palveluita.

Miten sen saa?

 • Nuorisokortin saa itselleen tuomalla nuorisotalolle huoltajan allekirjoittaman hakemuksen ja kaksi valokuvaa itsestään. Nuorisokortin voi noutaa talolta sovittuna päivänä.
 • Nuorisokorttihakemuksia saa kaikilta Turun seutukunnan nuorisotiloilta. Hakemuksen voi myös tulostaa. Tulosta.
 • Kaikki hakemuksessa kysytyt tiedot ovat luottamuksellisia ja palvelevat yleistä turvallisuutta nuorisotilatoiminnassa.

Yhteystiedot

Osoite: Askaistentie 142, 21230 Lemu

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@masku.fi

Maskun vapaa-aikapalvelut: Facebook

Jyrki Kangas
Vapaa-aikatoimen päällikkö
Puh. 0440 701 871

Jatta Ihaksi
Vapaa-ajanohjaaja
Puh. 040 8327 801

Maarit Lindström
Vapaa-aikasihteeri
Puh. 050 3248 519