Hinnasto ja laskutus

Käyttö- ja perusmaksut 1.1.2020 alkaen (sis. alv 24%)

Käyttömaksut
Talousvesi 2,00 € / m3
Jätevesi 3,55 € / m3

Perusmaksut
                                                    Talousvesi          Jätevesi         Yhteensä
Omakotitalot ja vapaa-ajan as.     4,76 €/kk          4,76 €/kk           9,52 €/kk
Muut rakennukset, osuuskunnat 15,88 €/kk         15,88 €/kk        31,76 €/kk

Maskun Vesihuolto Oy on tarkistanut maksujaan. Tarkistus koskee yhtiön palvelumaksuja, veden ja jäteveden käyttömaksuja sekä perusmaksuja. Korotukset ovat prosentuaalisesti välillä 3-10% arvonlisäverottomiin hintoihin ja perustuvat tehtyyn talousennusteeseen ja toteutuneeseen tulokseen.

Uudet hinnat tulivat voimaan 1.1. 2020 alkaen. Liittymismaksut pysyvät toistaiseksi ennallaan. Liittymismaksujen määräytymisperusteita on yhtiön hallitus päättänyt ryhtyä selkeyttämään vuoden 2020 aikana.

Käyttömaksulla katetaan talousveden tuotanto- ja siirtoprosessin kustannukset, jätevedenpuhdistuksen ja sen siirtämisen kustannukset, sekä osa ylläpito- ja saneerauskustannuksista eli käyttömenot, jotka riippuvat kulutetusta vesimäärästä.
Perusmaksulla katetaan verkostojen ylläpito- ja hallinnointikustannukset, muut kiinteät kustannukset eli käyttömenot, jotka eivät riipu kulutetusta vesimäärästä.
Liittymismaksulla taas katetaan verkostojen rakentamiseen ja laajentamiseen liittyvät kustannukset. Verkostojen laajentamista ei rahoiteta käyttömaksuilla.
Vesiyhtiön tulee varautua lisääntyviin saneeraustarpeisiin vanhenevassa verkostossa. Yhtenä suurena investointina lähivuosina on TSV:n vesijohtohanke Raisiosta Maskuun, johon tulee myös varautua etukäteen.

Palveluhinnasto 1.1.2020

Maskun Vesihuolto Oy laskuttaa asiakkaitaan neljä kertaa vuodessa: helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa. Jokainen asiakaskiinteistö saa vuoden aikana kolme arviolaskua sekä yhden tasauslaskun.

e-laskut
Yksityisasiakkailla on mahdollisuus ottaa vastaan e-laskuja. E-laskusopimus tehdään oman verkkopankin kautta. Asiakkaan tunnistetietona käytetään laskun viitenumeroa eli kätevimmin e-laskusopimuksen tekeminen onnistuu laskun maksun yhteydessä.

Tietosuoja
Maskun Vesihuolto Oy kerää henkilöasiakkailtaan tietoja laskutusta varten.
Henkilötietojen käsittelyä ohjaavat 25.5.2018 alkaen henkilötietolain sijaan EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) sekä kansallinen tietosuojalaki. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tavoitteina on korostaa henkilön oikeutta valvoa omien henkilötietojensa käsittelyä sekä tuoda läpinäkyvyyttä henkilötietojen käsittelyyn.

Maskun Vesihuolto Oy:n tietosuojaselosteet:
Vesihuollon asiakastietojärjestelmä (VesikantaPlus)
Vesihuollon taloushallinto (Procountor)