Liikuntatarjonta

 

Kevään 2019 liikuntatarjonta

Ilmoittautuminen

Liikuntatoimen kevään 2019 liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan paikan päällä ohjaajalle.

Ensimmäinen kerta on tutustumiskerta, ja jos jatkaa ryhmässä, sitoutuu samalla ryhmän toimintaan ja kurssimaksuun, joka laskutetaan. Peruutukset hyvinvointipalveluihin. Otamme vastaan Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleiltä, sekä Virike- ja kuntoseteleitä.

Lapsi- ja perheliikunta

Vauva ja perheliikunta

Ohjaajana lastenliikunnan ohjaaja Sirke Viljanen. Aloitus viikko 2, tunteja ei viikoilla 7 ja 8. Hinta 35 €/ryhmä, 12 krt, ellei muuta mainita.

Keskiviikon tunnit

  • Klo 13.30–14.30 Lemun koulun liikuntasali 1–6 lk TemppuGym, maksuton
  • Klo 15.15–16 Askaisten koulun sali Perhesirkus 1–6 v
  • Klo 16–17 Askaisten koulu temppujumppa 3–6 v

Perjantain tunnit

  • Klo 13.30–14.30 Tammenahjon koulun TemppuGym 1–6 lk, maksuton.
  • Klo 14.30–15.15 Vauvasirkus 2–13 kk
  • Klo 15.15–16  NaperoSirkus 1–3 v
  • Klo 16–17 Perhesirkus 1–6 v

Temppujumppa:

Liikuntatunti 3–6-vuotiaille tytöille ja pojille. Vanhempi osallistuu ryhmän toimintaan. Temppujumpassa harjoittelemme telinevoimistelun alkeita; välineinä nojapuut, permanto, puomi ja puolapuut. Temppujumpassa opitaan liikunnallisia perustaitoja ja voimistelun perusliikkeitä, siksi temppujumppa antaa myös hyvän liikunnallisen pohjan mille tahansa muulle liikuntaharrastukselle. Jumppatunnin aikana harjoitellaan perustaitoja kuten pyöriminen, hyppiminen, juokseminen, riippuminen ja tasapainoilu, samalla harjoitellaan myös ryhmässä toimimisen taitoja

TemppuGym:

On uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. TemppuGYMissä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. FREEGYMiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä

VauvaSirkus:

Vauvan ja vanhemman yhteinen tunti, joka tarjoilee musiikin, laulujen ja leikkien lomassa motorista kehitystä tukevaa liikuntaa, vahvistaa aikuisen ja lapsen vuorovaikutusta.

NaperoSirkus:

1–3 vuotiaiden jumppa yhdessä oman vanhemman kanssa. Tuntien sisältö vaihtuu kahden viikon välein. Teemana mm. pallot, tasapaino, temppurata, leikkivarjo, lakana, hyppy, liikenneteema.

Perhesirkus:

Sisällöltään lähes sama kuin Naperosirkus, mutta sovellettu 1–6 -vuotiaille lapsille, perheestä voi olla mukana eri-ikäisiä sisaruksia.

Omatoimivuoro/perheliikunta

Avoin ja maksuton perheliikuntavuoro Hemmingin liikuntahallin monitoimitilassa lauantaisin klo 14.30–18. Katso mahdolliset vuoroperuutukset hallin ilmoitustaululta tai www.masku.fi/vapaa-aika-ja kulttuuri/salivuorot/Hemmingin halli/monitoimitila. Mikäli MTT:ssä on erillisvaraus, avoin vuoro on peruttu. Ilmoittaudu valvojalle.

Nuorten liikunta

MIHI liikuntaa Maskussa

Nuorten (13–19 -vuotiaille) Rajattomasti liikuntamahdollisuuksia mihin mennä, mitä tehdä! Kirjaudu mihi -sivustoilla ja nauti monipuolisista ja maksuttomista liikuntaeduista. Voit koska tahansa mennä tunneille mukaan, ei erillistä ilmoittautumista. Liikuntatarjontaa lisätään syksyn aikana – käy kurkkaamassa mihi -sivuilta! Luo omat MIHI-tunnukset ja liiku maksuttomasti milloin sinulle sopii 😊.

Pöytätennis

Lemun urheilutalolla, mailat ja pallot saat lainaksi paikan päältä, ma klo 18.30–20, la klo 10.

Maksuttomia salivuoroja

Tiedustelut puh. 044 7388 242 tai hanna.pennanen(at)masku.fi.

Lavis

Keskiviikkoisin klo 19–20 Askaisten koululla.

Mitä lajeja/ liikuntamahdollisuuksia kaipaat Maskuun

– käy jättämässä ideasi Maskun hyvinvointipalvelut Face-sivuille.

Työikäisten liikunta

Tehokas kahvakuulatuntitreeni + venyttelyt

Eli girya (eng. kettlebell) on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota käytetään monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kahvakuulien avulla käydään tehokkaasti läpi koko kehon lihaksistoa. Juomapullo ja oma kuula mukaan. Muutamia 4kg ja 6 kg lainakuulia lainattavissa.

Maanantaisin Tammenahjon koulun liikuntasalissa. Hinta 35 €/kurssi. Ryhmien aloitus vko 2. Tunteja ei pidetä vko 8. Kurssien kesto 12 kertaa. Hinta 35 €/kurssi. Vaihtuva ohjaaja. Klo 18.30– 19.30 alkeis/alkeisjatko ja klo 19.30–20.30 jatkoryhmä.

Pilatesryhmät kaikenikäisille ja –kuntoisille naisille ja miehille

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta ja ryhtiä vahvistamalla kehon keskialuetta ja syviä tukilihaksia. Kehon liikehallinta lisääntyy voima-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteilla. Pilateksen tavoite on mahdollisimman tasapainoinen, vahva ja kestävä keho ja mieli.

Pilates alkeis- ja kevennetty ryhmä. Luukan palvelukeskuksen Seniorisalissa su klo 11–11.45. Aloitus 13.1.2019, viimeinen kerta 7.4.2019. Ei tuntia vko 8. Hinta 35 €/kurssi. Ohjaajana Hanna Viljanmaa.

Pilates jatkoryhmä keskiviikkoisin Maskutalolla klo 19.05–20. Aloitus 9.1.2019, ei tuntia 20.2.2019, viimeinen kerta ke 3.4.2019. Hinta 35 €/kurssi. Ohjaajana Hanna Viljanmaa.

Kehonhuoltotunti loppurentoutuksella naisille ja miehille

Luukan palvelukeskuksen Seniorisalissa to klo 18–18.45. Aloitus 10.1.2019, ei tuntia 21.2.2019, viimeinen kerta 4.4.2019. Hinta 30 €/kurssi. Ohjaajana Hanna Viljanmaa.

HIIT -treeni

Sunnuntaisin Lemun koululla klo 15.30–16.30, tarkemmat tiedot ja tiedustelut Nina Laine  nina(at)hyvinvointimarski.fi puh 045 1114 611

Lihaskuntojumppa

Keskiviikko Lemun urheilutalo klo 17–18. Lihaskuntojumppa, tarkemmat tiedot ja tiedustelut Nina Laine sähköposti: nina(at)hyvinvointimarski.fi puh 045 1114 611

Lavis

LAVIS-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVIS:ta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, rock/jive, cha cha, foxi, fusku, salsa ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä.

Askaisten koulun liikuntasalissa keskiviikkoisin klo 19–20. Hinta 30 €/12 krt. Aloitus 9.1.2019. Ohjaajana Jaana Fagerholm-Lehtonen.

Maskutalolla torstaisin klo 11–12. Hinta 30 €/12 krt.  Ohjaajana Jaana Fagerholm-Lehtonen.

Vire-Lavis

Tanssi on osoittautunut seniori-ikäisille erittäin luonnolliseksi tavaksi liikkua, ja ikivihreät kappaleet virittävät miellyttäviin nuoruusmuistoihin. Tunneilla näkyy vahvasti liikkumisen riemu, rentous ja hauskanpito. Tunti sopii kaikille ikään tai kuntotasoon katsomatta. Ryhmässä jokainen voi toteuttaa liikkeitä sopivan vaativuustason mukaan. Vire-Lavis virittää energiatasot korkealle vielä pitkäksi aikaa tunnin jälkeenkin. Tunnilla vapautuva endorfiini toimii myös kehon luonnollisena kipulääkkeenä. Ennen kaikkea Vire-Lavis motivoi liikkumaan ilman suorituspaineita ja kasvot irvessä puristamista. Suosittelen kaikkia lämpimästi kokeilemaan. Tanssin iloa!

Vire-Lavis torstaisin klo 10–11 Maskutalolla. Kurssi alkaa. Ohjaajana Jaana Fagerholm-Lehtonen. Hinta 20 €/kurssi.