Soveltava liikunta

 

Soveltava kuntonyrkkeily

Soveltavan kuntonyrkkeilyn alkeiskurssi käynnistää mukavasti uuden vuoden. Kuntonyrkkeily kehittää monipuolisesti tasapainoa, liikkumistaitoja sekä kehonhallintaa. Viiden kerran kurssi on tarkoitettu ilman apuvälineitä liikkuville henkilöille, joiden liikkumis- ja toimintakyvyn rajoitteet edellyttävät lajin soveltamista. Kurssi järjestetään maanantaisin ajalla 8.1.–5.2. klo 13–14 Turussa Saippua Centerissä  Turun Seudun Kamppailijoiden uudistuneissa tiloissa. Kurssihinta on 15 €, ilmoittautumiset ja lisätiedustelut info@turunseudunkamppailijat.fi tai tekstiviestillä p. 044 7803 101.

Kuntonyrkkeilystä kiinnostuneiden pyörätuolinkäyttäjien toivotaan ottavan yhteyttä allekirjoittaneeseen, pt- kurssi voidaan järjestää myöhemmin.

Rajaton liikuntaopas 2018–2019

Liikunnan syyskausi on käynnistymässä ja tarjolla on jälleen monipuolinen kattaus soveltavan liikunnan ryhmiä.

Uutuutena:

 • Soveltava golf: alkaa jo 29.8.2018. Kurssilla on käytössä Paragolferi, joka toimii sekä sähköpyörätuolina että nostaa pelaajan seisovaan lyöntiasentoon . Ilmoittautukaa pian! Lisätietoa liitteessä.
 • Soveltava kuntopiiri: lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa harjoitellaan kiertoharjoittelun keinoin
 • Soveltava kuntosalivuoro asiakkaille, joilla liikkumis- ja toimintakyvyn rajoitteet estävät omatoimisen harjoittelun, mutta joille kuntosaliharjoittelu itsessään on jo tuttua.
 • Vire Lavis on hauska helppo tanssillinen tunti, jossa liikkeet tehdään istuen.
 • Voima- ja tasapainoharjoitteluryhmät (Voitas) yli 75 vuotiaille, joiden arkipäivän askareista selviytymistä parempi alaraajojen lihasvoima ja tasapainokyky voisi parantaa.
 • Perinteiset vesijumpat, kuntosalin ABC- kurssit, kelkkajääkiekko ja soveltava luistelu sekä erilaiset peliryhmät jatkuvat myös.

Ryhmien ajat ja paikat sekä tarkemmat kuvaukset ym. löydät soveltavan liikunnan kausitiedotteesta osoitteesta www.turku.fi/erityisryhmat. Samalta sivulta löytyvä Rajatonta liikuntaa – opas päivitetään viimeistään syyskuun alkupuolella.

Lisäksi erillistiedotteita syksyn 2018 lajeista:

Toimintavälineiden kokeilu- ja neuvontapäivää vietetään Veritas stadionin ympäristössä pe 31.8.2018 klo 10-13. Tule testaamaan erilaisia ulkoliikuntaa helpottavia ja mahdollistavia välineitä.

Yksilöllinen liikuntaneuvonta käynnistyy syyskuun alussa. Liikuntaneuvonta sopii esim. asiakkaille, jotka tarvitsevat yksilöllisen suunnitelman liikunnan lisäämiseksi. Lisätietoja www.turku.fi/liikuntaneuvonta

Kimmoke- ranneke mahdollistaa edullisen omatoimiliikunnan tiettyjä Kelan tukia saaville asiakkaille. Lisätietoja www.turku.fi/kimmoke

Tervetuloa mukaan pelaamaan Maalipalloa!

Harrasteryhmä kokoontuu Pallivahan koululla keskiviikkoisin 18.30–19.45.

Maalipallo on näkövammaisten vauhdikas joukkuepeli. Mukaan pelaamaan kutsutaan nyt myös näkeviä pelaajia. Kaikilla pelaajilla on silmien edessä läpinäkymättömät lasit. Pelissä käytetään palloa, jonka sisällä on äänilähteenä kulkusia. Peli perustuu kuuloaistiin. Hyökkäävän joukkueen tarkoituksena on vierittää pallo vastustajan maalilinjan yli, kun taas puolustava joukkue yrittää estää sen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset V-S Näkövammaiset ry/ Jari Linnavuori puh. 040 743 7564

Kaarinassa toimiva soveltava liikuntaryhmä nuorille

 • Erityisnuorten futis (n. 12 v. ylöspäin) tiistaisin klo 16.30, ilm. Timo Pösölle.(järj. KaaPo), esite.
 • KaaPo

Ryhmä on Rajattomasti avoin, eli mukaan voi tulla yli kuntarajojen.

Saattajakortti

Saattajakortti käy Maskussa

 • Kuntosaleissa (Hemmingin kuntosali, Lemun kuntosali ja Askaisten kuntosali)
 • Kaikissa vapaa-aikapalveluiden järjestämissä jumpissa
 • Kaikissa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen järjestämillä päiväretkillä

Soveltava liikunta erityisryhmille

Tiedustelut: liikuntasuunnittelija Hanna Pennanen puh. 044 7388 242, hanna.pennanen(at)masku.fi.