Ajankohtaista/ nuorisotoiminta

 

Seutukunnallinen vanhemmuuden viikko viikolla 17

Seutukunnallista vanhemmuuden viikkoa vietetään jälleen Turun seutukunnan kunnissa viikolla 17. Ohjelmaa vanhemmuuden viikoilla on tarjolla monipuolisesti seutukunnan alueella. Viikon ohjelma koostuu kuntien järjestämistä tapahtumista sekä seutukunnassa toimivien seurojen ja järjestöjen toiminnasta.

Vanhemmuuden viikon tarkoituksena on korostaa yhdessä tekemisen tärkeyttä sekä vanhempien roolia lasten ja nuorten kasvattajina. Tärkeintä kuitenkin on, että teemaviikolla koetaan iloista yhdessäoloa!

Mukana ovat Turun seutukunnan kunnat, eli Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio ja Rusko, Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo sekä Turku.

Maskussa tapahtuu tällä viikolla:

Tiistaina 23.4.2019 hyvinvointipalvelut järjestää koko perheelle retken uuteen Leo´s leikkimaahan Turkuun

Hyppää bussin kyytiin ja lähde koko perheen kanssa tutustumaan uuteen sisäleikkipuistoon!

  • Kuljetus: Klo 16.30 Askaisten koulu, klo 16.45 Lemun urheilutalo, klo 17 Maskun Hemmingin koulun linja-autoalue koulun pihassa. Paluu klo 19 jälkeen lähdemme kotia kohti leikkimaasta.
  • Hinta: Aikuiset pääsevät linja-autokyytiin maksutta, myös leikkipuisto aikuisille ilmainen. Lapset maksavat puiston sisäänpääsyn 16 €, kuljetus ilmainen. Jokainen maksaa lapsen paikan päällä itse.

Retki on tarkoitettu nimenomaan oman perheenjäsenen kanssa toteutettavaksi, myös isovanhemmat voivat lähteä lapsenlapsen kanssa reissuun. Yksinään lapsi ei voi lähteä retkelle.

Ilmoittautumiset viimeistään 9.4.2019 hyvinvointipalvelut(at)masku.fi. Ilmoittautuessasi ilmoita kaikkien retkelle osallistuvien nimet, iät, puh.nrot, sähköpostiosoitteet  ja mistä nousee linja-auton kyytiin. Retki toteutetaan, mikäli vähintään 20 innokasta osallistujaa saadaan mukaan. 45 nopeinta pääsee mukaan.

Koko perheen tapahtuma Ruskotalolla lauantaina 27.4.2019 klo 14–17

Nuorille uutta tapahtumaa!! Kaikille nuorille 26.4.2019 perjantaina klo 18–21

Kupittaan urheiluhallilla toimintaa!  #Tehtiin parhaamme- nuorten itse suunnittelema tapahtuma.

Ota haltuun: Korikiipeily, Benjitrampoliini, Parkour, Keilaus, Sumopaini, Kuplafutis, Pomppupatja, Kahoot-kisa, Silent Disco, Kädenjälkimaalaus, Lämäystutka. Paikalla myös puffetti!

Kierrä kaikki pisteet ja kerää korttiisi merkinnät, osallistut arvontaan! Paikan päälle maksuton linja-autokuljetus Hemmingin koulun pihalta, mikäli Maskusta ilmoittautuu kuljetukseen vähintään 20 nuorta. Ilmoittaudu kuljetukseen hyvinvointipalvelut(at)masku.fi 15.4.2019 mennessä. Ilmoittautuessa ilmoita nimesi, ikäsi, puh.nrosi, huoltajan nimi ja puh.nro.

Järjestäjänä toimii Turun seutukunnan nuorisotoimet, Vertti-vertaistiedottajanuoret ja Turun kaupungin liikuntapalvelut.

Ennakkotietoa Lasten ja nuorten kesätoiminnoista 2019

Nuori Kulttuuri 2019

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuurin lajit ovat Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri).

Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Vuosittain toimintaan osallistuu tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Vuonna 2019 on vuorossa teatteri. Alueellisia katselmuksia pidetään kevättalvella 2019 ja kausi huipentuu Jyväskylässä pidettävään valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Teatris -tapahtumaan.

Teatris

 

Lemun hyvinvointipuisto

Lemun hyvinvointipuisto on valmistunut. Puisto on kuntalaisten vapaassa käytössä. Varsinaiset avajaiset kuntalaisille järjestetään kevätpuolella. Tästä lisää tietoa myöhemmin.

Nyt puistolle on nimi hakusessa! Ehdotuksia saa jättää helmikuun loppuun mennessä osoitteeseen jatta.ihaksi(at)masku.fi. Puisto nimetään parhaan nimiehdotuksen mukaan ja se julkistetaan kevään avajaisissa.

Nuorten liikunta

13–19-vuotiaille nuorille tarjolla kymmeniä liikuntamahdollisuuksia ilmaiseksi! Rekisteröidy osoitteessa https://mihi.fi/ ja voita huikeita palkintoja!

Yhteystiedot

Osoite: Askaistentie 142, 21230 Lemu
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@masku.fi
Maskun vapaa-aikapalvelut: Facebook

Jatta Ihaksi
Nuorisotyön koordinaattori
Puh. 040 8327 801

Maarit Lindström
Vapaa-aika- ja kulttuurisihteeri
Puh. 050 3248 519