kesä 202019
 

Maskun kunta tilasi vuonna 2018 jättipalsamiselvityksen ProAgria Länsi-Suomi ry:ltä. Selvitystyö toteutettiin pääosin viime vuoden touko-kesäkuussa Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten asiantuntijoiden toimesta. Kunta on antanut tiedossa olevista esiintymistä sijaintitiedot ja asukkaita pyydettiin ilmoittamaan omista jättipalsamihavainnoistaan tiedotuslehti Maskulaisen ja kunnan netti- ja facebook-sivuilla olleiden ilmoitusten avulla. Lisäksi selvitystyötä tehdessä käytiin läpi laji.fi –tietokantaan ilmoitetut kohteet. Asukkailta tuli seitsemän yhteydenottoa ja tietoja saatiin kahdeksasta uudesta esiintymästä.

Maastotyöt kohdennettiin uusien ja tiedossa olleiden alueiden ojien varsille ja muille kosteille otollisille kasvupaikoille.

Jättipalsamiselvitystyön perusteella kunta on postittanut kymmeniä kirjeitä, jotka lähetettiin löydettyjen esiintymäalueiden kiinteistöjen omistajille ja kiinteistöille, joille jättipalsami on vaarassa levitä. Kirjeessä tiedotettiin kiinteistönomistajalle selvitystyössä löydetystä jättipalsamiesiintymästä, vieraslajien haitallisuudesta ja lainsäädännöstä, leviämisen syistä sekä annetiin ohjeita jättipalsamin torjuntatyöhön.

Mynämäellä 20.6.2019

Ympäristösihteeri