Kesän lukukampanjat 2020

Maskun kunnankirjastossa on tänä kesänä oma lukukampanja kaikille lukijoille. Osallistuminen kannattaa, sillä palkinnot ovat hienoja!

Lens-lohikäärmeen kasvukausi

Alakoululaiset ja alle kouluikäiset pääsevät kasvattamaan Lens-lohikäärmettä lukemalla tai kuuntelemalla kirjoja. Kampanja kestää koko kesän, eli 1.6.-31.8.2020. Kampanjassa on neljä sarjaa: Alle kouluikäiset, 1-2 lk, 3-4 lk ja 5-6 lk. Osallistujan sarja määräytyy syksyllä alkavan luokan mukaan.

Kun osallistuja on lukenut tai kuunnellut kolme kirjaa, kirjojen tiedot palautetaan kirjaston tiskille lomakkeella. Kutakin lomaketta vastaan saa lohikäärmeen suomun, jonka voi kiinnittää Lens-lohikäärmeen vartaloon ja siten auttaa häntä kasvamaan suureksi ja vahvaksi.

Kussakin sarjassa eniten lukeneet palkitaan. Lisäksi kaikkien osallistujen kesken arvotaan palkintoja.

Lomakkeita saa kirjastosta. Voit myös tulostaa lomakkeen itse tästä [PDF]

Lukeminen on jees

Yläkouluikäisten kesälukukampanjaan voi osallistua myös koko kesän, 1.6.-31.8.2020. Kirjoita kesän aikana lukemiesi kirjojen tiedot (tekijä ja kirjan nimi) ylös, ja palauta lista äidinkielen opettajallesi. Eniten lukeneet palkitaan, ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Osallistuminen vaikuttaa positiivisesti äidinkielen numeroon!

Aikuisten lukudiplomi

Kauan toivottu aikuisten lukukampanja on nyt täällä! Laajenna lukemistoasi ja löydä rohkeasti uutta aikuisten lukudiplomin tarjottimilta.

Osallistumisaika on 1.6.-30.9.2020

Ohjeet, tarjottimet ja lomakkeen löydät Aikuisten lukudiplomi-artikkelista.