Ajankohtaista / Maskun kirjastot

 

Heijastinkuusi pääkirjastossa

Maskun pääkirjaston joulukuusi on tänä vuonna heijastinkuusi. Tuo omat ylimääräiset heijastimet koristeeksi tai ota oksalta heijastin tarpeeseesi.

Kirjastojen poikkeusaukioloajat joulukuussa ja alkuvuodesta

Maskun pääkirjasto

  • 24.–26.12. suljettu
  • 31.12.– 1.1. suljettu

Lemun lähikirjasto

  • 24.–26.12. suljettu
  • 31.12.– 1.1. suljettu

Askaisten lähikirjasto

  • 24.12.–1.1. suljettu

Piparkakkumaa Lemun lähikirjastossa

Piparkakkumaa on nähtävillä joulukuun ajan Lemun lähikirjastossa. Vielä ehdit äänestää hauskinta pipariluomusta. Äänestyksen tulokset julkaistaan tonttuilun yhteydessä torstaina 13.12.2018 Lemun lähikirjastossa.

Tonttuilua kirjastoissa

Tule katsomaan mitä tontut tänä vuonna kirjastoissa touhuavat? Ainakin voit varmasti kirjoittaa halutessasi joulupukille.

Tontut ovat luvanneet tulla:

  • Maskun pääkirjastoon tiistaina 11.12.2018 klo 17–19
  • Askaisten lähikirjastoon keskiviikkona 12.12.2018 klo 17–19
  • Lemun lähikirjastoon torstaina 13.12.2018 klo 17–19. Tontut myös julkaisevat Lemussa piparkakkukoristelun tulokset.

Joulujuhlat Askaisten lähikirjastossa

Askaisten lähikirjastossa järjestetään MLL Lemun paikallisyhdistyksen perhekahvilan joulujuhlat perjantaina 14.12.2018 klo 9.30–12. Kirjastonhoitaja Mari Tyni lukee joulusatuja. Tervetuloa joulujuhlaan!

Julkkaritilaisuus

Anniina Angerpuron (os. Rautanen) ja Ritva Rautasen Turbo seikkailee viidakossa -lastenkirjan julkkaritilaisuus Lemun lähikirjastossa lauantaina 15.12.2018 klo 15–16.30. Kirjaa voi ostaa tilaisuudessa ja myöhemmin kysellä mm. Lemun kirjastosta. Olet lämpimästi tervetullut!

Tomi Paldaniuksen Jouluinen kitarakonsertti

Jouluinen kitarakonsertti järjestetään Lemun lähikirjastossa keskiviikkona 19.12.2018 klo 19–20.

Tervetuloa virittäytymään joulun rauhalliseen tunnelmaan kitaran sävelin. Tomi Paldaniuksen uunituoreet jouluklassikkosovitukset saavat ensi-iltansa muutamalla paikkakunnalla 2018.

Ohjelmistoon kuuluvat mm. En Etsi Valtaa Loistoa, Heinillä Härkien Kaukalon, White Christmas ja Snowman. Konsertissa kuullaan myös muutama rauhaisa klassikko Tomin ensimmäisiltä Classic Hits Fingerstyle Guitar Vol.1 ja Vol.2 levyiltä.

Liput ennakkovarauksella 10 € osoitteessa www.tomipaldanius.com (ei edellytä ennakkomaksua/aikaa menee n. minuutti). Lippujen hinta ovelta on 13 €.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Maskun kirjasto- ja kulttuuritoimen kanssa.

Tomi Paldanius

Joulukirjavalikoimat parhaimmillaan

Tule lainaamaan omasi 😊

Pikkujoulupakettiin poistokirja?

Lemun lähikirjastossa runsaat valikoimat poistokirjoja. Tule penkomaan!

Ruusuja ja rosoreunaa – Kortteja ja sisustustauluja kierrätysmateriaaleista Lemun lähikirjastossa 7.1.–1.2.2019

Näyttelyssä on lemulaisen Satu Haapalan kierrätysmateriaaleista tekemiä kortteja ja sisustustauluja. Kortteihin on jätetty rosoisia reunoja kuvaamaan elämän rosoja. Mukana myös joihinkin kortteihin ja tauluihin liittyviä runoja. Korteissa on eniten kukka-aiheita, mutta on myös pitsiunelmaisia hääkortteja, maisema-aiheita sekä geometrisiä kuvioita, jotka sopivat kehystettyinä sisustustauluiksi.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Lemun lähikirjastoon tiistaina 8.1. klo 18.

Kolkanpolku

Keskiviikkona 16.1.2019 jatketaan Kolkanpolun kehittämistä Lemun lähikirjastossa klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!

Satutunnit

  • Maskun pääkirjaston satutunnit jatkuvat keväällä 2019

Kesälukukampanjan tulos

Kirjasto ylpeänä tiedottaa, että kesälukukampanja on päättynyt ja Hämppi sai huikean saaliin!

Tänä vuonna osallistujia kolmessa kirjastossa oli 65 kappaletta ja Hämppi sai saaliikseen 663 ötökkää, yhteensä 1 989 kirjaa! 1 ötökkä = 3 luettua/kuunneltua kirjaa Verrattuna viime vuoteen, parannusta 340 ötökkää!

Defibrillaattori pääkirjastossa

Sepelvaltimotauti ja muut sydänsairaudet voivat aiheuttaa äkillisen sydämen pysäyttävän rytmihäiriön. Sydänpysähdys voi olla sydänsairauden ensimmäinen oire. Yleisin sydämen pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Kammiovärinässä ainoa sydämen käynnistävä hoito on tarkoitukseen suunnitellulla laitteella eli defibrillaattorilla annettava sähköisku eli defibrillaatio. Defibrillaatio tulisi suorittaa viiden minuutin sisällä sydänpysähdyksen alusta, jotta potilaan toipuminen olisi todennäköistä. Jos defibrillaatio viivästyy, lisää painelu-puhalluselvytys todennäköisyyttä, että defibrillaatio käynnistää sydämen. Vain harvoin painelu-puhalluselvytys itsessään käynnistää sydämen.

Sydänpysähdyspotilaan ensimmäinen auttaja on yleensä maallikko. Nykyaikaisten neuvovien puoliautomaattisten defibrillaattoreiden avulla maallikko voi myös defibrilloida. Puoliautomaattiset defibrillaattorit tunnistavat kammiovärinän ja ohjaavat käyttäjäänsä defibrilloimaan ääni-, kuva- ja valo-ohjeiden avulla. Laite ei anna sähköiskua, ellei autettavalla ole kammiovärinää.

Maskun kunnan pääkirjastossa on käytettävissä defibrilaattori pääkirjaston aukioloaikoina. – Toivomme tietysti, ettei sitä jouduta koskaan käyttämään! –

Kaikissa Maskun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä langaton verkko

Kirjaston avoin verkko on tarkoitettu käyttäjien omille laitteille (esim. älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet).

Poistokirjoja myynnissä Maskun kirjastoissa!

Hae edullisesti lukemista.

Kirjojen hinnat: aikuisten aineisto 0,50 € ja lasten aineisto 0,20 €.

Lainausautomaatti

Maskun pääkirjastossa on käytössä lainausautomaatti. Automaatilla lainaus vaatii aina kirjastokortin ja tunnusluvun. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee tunnuksen saadakseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Lisätietoja saa pääkirjastosta ja kirjaston kotisuvuilta.

Lainattavissa

Pääkirjastosta on lainattavissa askelmittareita ja kävelysauvoja.

Maskun kunnankirjaston Facebook-sivut

Maskun kirjastot: Facebook