Ajankohtaista / Maskun kirjastot

 

Lintuparvi Lemun kirjastossa syyskuussa

Lemun lähikirjastoon on laskeutunut syyskuun ajaksi raisiolaisen Terttu Saarisen taiteilema lintuparvi. Linnut on veistetty eri puulajeista ja maalattu lajille tunnusomaisin värein. Tule testaamaan taitosi lintubongarina!

Lintu

Lintu

Kirjasto on mukana myös Lemust`Leippä -markkinoilla 14.9.2019

Lemun lähikirjaston Pop up -kirjasto mukana Lemust’ leippä -markkinoilla Lemun urheilutalolla lauantaina 14.9.2019 klo 12-15.

Tervetuloa lainaamaan kirjoja ja ostamaan poistokirjoja!

Kirjaston kesälukukampanjan palkinnot jaetaan myös markkinoilla. Jos olet saanut kirjastolta viestin palkinnosta, tule noutamaan paikanpäältä omasi!

Lukukoira Kaisla vierailee Lemun kirjastossa 19.9.2019

Seuraavaksi: to 19.9. klo 18–19. Voit varata 15 minuutin lukuajan Kaislan kanssa puhelinnumerosta 044 7388 145.Lukukoira Kaisla

Lukukoira Kaisla

Lukukoira Kaisla

Maksutonta lakineuvontaa kuntalaisille

Maskun kunta ja Asianajotoimisto Avena Ager Oy tarjoavat yhteistyössä Maskun kunnan asukkaille ja yrityksille ilmaista puhelinneuvontaa lakiasioissa. Asianajajat Maija Halkosaari-Mäki ja Toni Läspä antavat juridista apua maanantaisin klo 10–11 numerossa 010 2928 870. Syksyllä on myös mahdollista tulla tapaamaan asianajajia henkilökohtaisesti Maskun kirjastolle 3.10. ja 21.11.

Asiakaskyselyn arvonta

Arvonta on suoritettu ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
Suuret kiitokset kyselyyn osallistumisesta!

Satutunnit

Maskun pääkirjaston satutunnit tiistaisin 17.9., 1.10., 22.10., 29.10., 12.11. ja 26.11. klo 9.30

Askaisten lähikirjaston satutunnit perjantaisin 6.9. ja 4.10. klo 9.30
Satuja lukee Mari Tyni

Lemun lähikirjaston satutunnit keskiviikkoisin 18.9., 16.10., 20.11. ja 11.12. klo 10.00
Satutätinä pääsääntöisesti Armi Jaakkola

Tervetuloa satutunneille!

Defibrillaattori pääkirjastossa

Sepelvaltimotauti ja muut sydänsairaudet voivat aiheuttaa äkillisen sydämen pysäyttävän rytmihäiriön. Sydänpysähdys voi olla sydänsairauden ensimmäinen oire. Yleisin sydämen pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Kammiovärinässä ainoa sydämen käynnistävä hoito on tarkoitukseen suunnitellulla laitteella eli defibrillaattorilla annettava sähköisku eli defibrillaatio. Defibrillaatio tulisi suorittaa viiden minuutin sisällä sydänpysähdyksen alusta, jotta potilaan toipuminen olisi todennäköistä. Jos defibrillaatio viivästyy, lisää painelu-puhalluselvytys todennäköisyyttä, että defibrillaatio käynnistää sydämen. Vain harvoin painelu-puhalluselvytys itsessään käynnistää sydämen.

Sydänpysähdyspotilaan ensimmäinen auttaja on yleensä maallikko. Nykyaikaisten neuvovien puoliautomaattisten defibrillaattoreiden avulla maallikko voi myös defibrilloida. Puoliautomaattiset defibrillaattorit tunnistavat kammiovärinän ja ohjaavat käyttäjäänsä defibrilloimaan ääni-, kuva- ja valo-ohjeiden avulla. Laite ei anna sähköiskua, ellei autettavalla ole kammiovärinää.

Maskun kunnan pääkirjastossa on käytettävissä defibrilaattori pääkirjaston aukioloaikoina. – Toivomme tietysti, ettei sitä jouduta koskaan käyttämään! –

Kaikissa Maskun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä langaton verkko

Kirjaston avoin verkko on tarkoitettu käyttäjien omille laitteille (esim. älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet).

Lainausautomaatti

Maskun pääkirjastossa on käytössä lainausautomaatti. Automaatilla lainaus vaatii aina kirjastokortin ja tunnusluvun. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee tunnuksen saadakseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Lisätietoja saa pääkirjastosta ja kirjaston kotisuvuilta.

Lainattavissa

Pääkirjastosta on lainattavissa askelmittareita ja kävelysauvoja.

Maskun kunnankirjaston Facebook-sivut

Maskun kirjastot: Facebook