Ajankohtaista / Maskun kirjastot

 

Näyttely pääkirjastossa helmikuussa

Ihmisyyden tunnustajien ”Aseeton Suomi” -taidenäyttely Maskun pääkirjastossa 6.2. -27.2.2019.
Yleisöluento ”Uusi rauhankulttuuri” 27.2. klo 17.00.
Tervetuloa!

Raija Nokkalan taidenäyttely on nähtävillä Lemun lähikirjastossa 19.2–28.3.2019

Helmikuussa näemme Raija Nokkalan taidetta Lemun lähikirjastossa. Näyttely koostuu pääosin Sarianna Koiviston uutuuskirjan Niilo Nyyriäinen -kuvituskuvista. Raija Nokkala ja Sarianna Koivisto ovat tavattavissa Lemun lähikirjastossa tiistaina 19.2.2019 klo 14–15. Tervetuloa!

Satutunnit

Maskun pääkirjastossa joka toinen tiistai: 12.2., 26.2., 12.3., 26.3. ja 9.4. klo 9.30
Satuja lukee Mervi Nikula.

Lemun lähikirjastossa seuraavina keskiviikkoina:
13.2., 20.3., 17.4. ja 15.5 klo 10
Satutätinä toimii pääsääntöisesti Armi Jaakkola, mutta vierailevat tähdet ovat tervetulleita! (puh. 044 7388 145)

Tervetuloa!
Muutokset mahdollisia

Maksutonta lakineuvontaa kuntalaisille

Maskun kunta ja Asianajotoimisto Avena Ager Oy tarjoavat yhteistyössä Maskun kunnan asukkaille ja yrityksille ilmaista puhelinneuvontaa lakiasioissa. Asianajajat Maija Halkosaari-Mäki ja Toni Läspä antavat juridista apua maanantaisin klo 10–11 numerossa 010 2928 870. Heitä on myös mahdollista tulla tapaamaan henkilökohtaisesti Maskun kirjastolle to 7.2., to 4.4. ja to 16.5.

Defibrillaattori pääkirjastossa

Sepelvaltimotauti ja muut sydänsairaudet voivat aiheuttaa äkillisen sydämen pysäyttävän rytmihäiriön. Sydänpysähdys voi olla sydänsairauden ensimmäinen oire. Yleisin sydämen pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Kammiovärinässä ainoa sydämen käynnistävä hoito on tarkoitukseen suunnitellulla laitteella eli defibrillaattorilla annettava sähköisku eli defibrillaatio. Defibrillaatio tulisi suorittaa viiden minuutin sisällä sydänpysähdyksen alusta, jotta potilaan toipuminen olisi todennäköistä. Jos defibrillaatio viivästyy, lisää painelu-puhalluselvytys todennäköisyyttä, että defibrillaatio käynnistää sydämen. Vain harvoin painelu-puhalluselvytys itsessään käynnistää sydämen.

Sydänpysähdyspotilaan ensimmäinen auttaja on yleensä maallikko. Nykyaikaisten neuvovien puoliautomaattisten defibrillaattoreiden avulla maallikko voi myös defibrilloida. Puoliautomaattiset defibrillaattorit tunnistavat kammiovärinän ja ohjaavat käyttäjäänsä defibrilloimaan ääni-, kuva- ja valo-ohjeiden avulla. Laite ei anna sähköiskua, ellei autettavalla ole kammiovärinää.

Maskun kunnan pääkirjastossa on käytettävissä defibrilaattori pääkirjaston aukioloaikoina. – Toivomme tietysti, ettei sitä jouduta koskaan käyttämään! –

Kaikissa Maskun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä langaton verkko

Kirjaston avoin verkko on tarkoitettu käyttäjien omille laitteille (esim. älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet).

Lainausautomaatti

Maskun pääkirjastossa on käytössä lainausautomaatti. Automaatilla lainaus vaatii aina kirjastokortin ja tunnusluvun. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee tunnuksen saadakseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Lisätietoja saa pääkirjastosta ja kirjaston kotisuvuilta.

Lainattavissa

Pääkirjastosta on lainattavissa askelmittareita ja kävelysauvoja.

Maskun kunnankirjaston Facebook-sivut

Maskun kirjastot: Facebook