Ajankohtaista / Maskun kirjastot

 

Pääsiäisen aukioloajat kaikissa Maskun kirjastoissa

To 18.4. klo 10-14
Pe 19.4. suljettu
La 20.4. suljettu
Ma 22.4. suljettu

Hyvää Pääsiäistä!

Kirjanaamio taidenäyttely Lemun kirjastogalleriassa huhtikuun 2019

Kirjailijavierailu

Maskun pääkirjastossa tiistaina 23.4.2019 klo 18 kirjailijavieraana Kari Häkämies. Dekkarikirjailija Kari Häkämies kertoo kirjailijantyöstään ja tuotannostaan Maskun pääkirjastossa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Lautapelikerho

Maskun pääkirjastossa ma 29.4. klo 17-19.

Maskun koulujen oppilaille perheineen. Pelaillaan tuttuja lautapelejä ja tutustutaan myös uusiin peleihin. Voit myös ottaa oman pelin mukaan, kerhossa on peliseuraa!
Kerhoa ohjaavat opettajat Hanna Pihanperä Askaisten koulusta ja Tiina Hyvönen Lemun koulusta.

Puutarha-ilta pääkirjastossa

Puutarha-ilta Masku pääkirjastossa ma 6.5.2019 klo 17–19!
Illassa mukana Ruohosen puutarha Maskusta. (Yritysesittely, tietoa tuotevalikoimasta, mahdollisuus ostaa orvokkeja)
Tervetuloa!

Näyttelyitä pääkirjastossa

Maskun posliinimaalarit ry:n näyttely pääkirjastossa 13.5.2019 asti. Esillä on kauniisti maalattuja astioita ja koriste-esineitä. Tervetuloa ihastelemaan kätten töitä!

Maskun kirkkoherra Hemminki Maskulaisen (n.1550-1619) kuolemasta 400 v. Tervetuloa nauttimaan annos Maskun historiaa; pääkirjastossa esillä poimintoja Marjukka Kulmalan kokoamasta ”Hemminki Maskulainen saapuu nykyaikaan” -valokuvanäyttelystä.

Satutunnit

Maskun pääkirjaston satutunnit jatkuvat syksyllä.

Lemun lähikirjastossa seuraavina keskiviikkoina:
15.5 klo 10
Satutätinä toimii pääsääntöisesti Armi Jaakkola, mutta vierailevat tähdet ovat tervetulleita! (puh. 044 7388 145)

Tervetuloa!
Muutokset mahdollisia

Maksutonta lakineuvontaa kuntalaisille

Maskun kunta ja Asianajotoimisto Avena Ager Oy tarjoavat yhteistyössä Maskun kunnan asukkaille ja yrityksille ilmaista puhelinneuvontaa lakiasioissa. Asianajajat Maija Halkosaari-Mäki ja Toni Läspä antavat juridista apua maanantaisin klo 10–11 numerossa 010 2928 870. Heitä on myös mahdollista tulla tapaamaan henkilökohtaisesti Maskun kirjastolle to 16.5.

Defibrillaattori pääkirjastossa

Sepelvaltimotauti ja muut sydänsairaudet voivat aiheuttaa äkillisen sydämen pysäyttävän rytmihäiriön. Sydänpysähdys voi olla sydänsairauden ensimmäinen oire. Yleisin sydämen pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Kammiovärinässä ainoa sydämen käynnistävä hoito on tarkoitukseen suunnitellulla laitteella eli defibrillaattorilla annettava sähköisku eli defibrillaatio. Defibrillaatio tulisi suorittaa viiden minuutin sisällä sydänpysähdyksen alusta, jotta potilaan toipuminen olisi todennäköistä. Jos defibrillaatio viivästyy, lisää painelu-puhalluselvytys todennäköisyyttä, että defibrillaatio käynnistää sydämen. Vain harvoin painelu-puhalluselvytys itsessään käynnistää sydämen.

Sydänpysähdyspotilaan ensimmäinen auttaja on yleensä maallikko. Nykyaikaisten neuvovien puoliautomaattisten defibrillaattoreiden avulla maallikko voi myös defibrilloida. Puoliautomaattiset defibrillaattorit tunnistavat kammiovärinän ja ohjaavat käyttäjäänsä defibrilloimaan ääni-, kuva- ja valo-ohjeiden avulla. Laite ei anna sähköiskua, ellei autettavalla ole kammiovärinää.

Maskun kunnan pääkirjastossa on käytettävissä defibrilaattori pääkirjaston aukioloaikoina. – Toivomme tietysti, ettei sitä jouduta koskaan käyttämään! –

Kaikissa Maskun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä langaton verkko

Kirjaston avoin verkko on tarkoitettu käyttäjien omille laitteille (esim. älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet).

Lainausautomaatti

Maskun pääkirjastossa on käytössä lainausautomaatti. Automaatilla lainaus vaatii aina kirjastokortin ja tunnusluvun. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee tunnuksen saadakseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Lisätietoja saa pääkirjastosta ja kirjaston kotisuvuilta.

Lainattavissa

Pääkirjastosta on lainattavissa askelmittareita ja kävelysauvoja.

Maskun kunnankirjaston Facebook-sivut

Maskun kirjastot: Facebook