Kompostointi-illoissa opitaan konstit kompostointiin (17.4. Turku)

Kompostointi on erinomainen tapa kierrättää kotitaloudessa syntyvien biojätteiden ravinteet omassa kotipihassa. Biojätteestä saa kompostoimalla ravinteikasta multaa, jolla voi korvata kaupasta ostetut multasäkit ja ravinteet, Wilmi toteaa. 

Kompostointi-illoissa kannustetaan ja kahvitellaan 

Kompostorin käyttö voi alkuun tuntua hankalalta. Nora Wilmin mukaan homma on kuitenkin helppoa, kun siihen malttaa ensi alkuun hetken vihkiytyä.  

– Meiltä kysellään tällä hetkellä melko säännöllisesti neuvoja kompostoinnin aloittamiseen ja kompostorin täyttöön; ja niinhän se kuuluukin! LSJH on alueella se taho, joka neuvoo asukkaita maksutta arjen jäteasioissa, kuten kompostoinnissa, Wilmi muistuttaa.  

LSJH:n ympäristöneuvojat ovat opastaneet kompostorin käyttöä ryhmille muun muassa erilaisissa yhdistysten tilaisuuksissa ja asukasilloissa. 

Nyt myös yksittäisten asukkaiden on mahdollista saada kompostointineuvontaa ilmoittautumalla mukaan huhtikuussa Salossa ja Turussa järjestettäviin kompostointi-iltoihin, joissa pannaan kiertoon parhaat kompostointikonstit.  

– Kun yhä useammalla asukkaalla on käytössään kompostori, on aika oppia käyttämään sitä. Kompostointi-illoissa käydään läpi muun muassa sitä, miten valita talouteensa sopiva kompostori, millä sitä täyttää ja miten pitää se toiminnassa, Wilmi vinkkaa. 

Kaksi samansisältöistä tilaisuutta järjestetään 10. huhtikuuta Vierailukeskus Hehkussa Salossa (60 paikkaa) sekä 17. huhtikuuta Vierailukeskus Kahmarissa Turussa (45 paikkaa). Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen.  

Ilmoittaudu mukaan kompostointi-iltaan: https://www.lyyti.fi/reg/kompostointiilta_hehku_salo (Salo, 8.4. mennessä), https://www.lyyti.fi/reg/kompostointiilta_kahmari_turku (Turku, 14.4. mennessä). 

Lisätiedot: 

Nora Wilmi, LSJH 
ympäristöneuvoja 
puh. 02 727 6807 
nora.wilmi@lsjh.fi

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on 18 kunnan omistama yhtiö. Huolehdimme kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Tarjoamme palveluita myös kuntien kiinteistöille. Toimialueella asuu noin 450 000 asukasta, vapaa-ajan asuntoja alueella on noin 40 000. Yhtiön tavoitteena on pienempi kuorma huomiselle!

Liitteet

Kompostointi on erinomainen tapa kierrättää kotitaloudessa syntyvien biojätteiden ravinteet omassa kotipihassa. (Kuva: LSJH)