Koronatiedote 20.3.2020

Koronaviruksen vaikutukset Maskun kunnassa

Valtioneuvoston koronaviruksen johdosta tekemät linjaukset vaikuttavat kaikkiin kunnan toimintoihin: osa toiminnasta keskeytetään ja yleisötapahtumat on peruttu kunnan järjestäminä tai kunnan tiloissa.

Kunnan palvelupisteet
Maskun kunnanvirasto (Keskuskaari 3, Masku), varhaiskasvatus- ja opetustoimisto (Hallintotie 2, Masku), sekä vapaa-aikatoimisto (Askaistentie 142, Lemu) on suljettu 17.3. klo 12.00 – 13.4.2020. Kunnan puhelinvaihde palvelee normaalisti. Pyydämme ottamaan yhteyttä puhelimitse vain välttämättömissä asioissa.

Varhaiskasvatus ja esiopetus
Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin ja ilmoittavat lasten poissaolosta yksiköiden esimiehille.

Opetuspalvelut
Kaikki koulut on suljettu ja lähiopetus keskeytetty. Aiemmin annettua valtioneuvoston asetusta on tänään muutettu ja muutos tulee voimaan 23.3. Maanantaista alkaen kaikki peruskoulun 1-3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1-3 luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Mikäli oppilas tarvitsee lähiopetusta, pyydetään siitä pikaisesti tiedottamaan lähikoulun rehtoria. Maskussa opettajat tarjoavat kotiin etäopetukseen jääville oppilaille koulutehtäviä ja opetusta esim. Wilman, Classroom:in ja Meet:in välityksellä. Lähiopetuksessa koulupäivän pituus on poikkeusolojen aikana klo 8.30-12.30 ja sitä tarjotaan ainakin toistaiseksi vielä oppilaan lähikoulussa. Oppilaille on koulupäivinä tarjolla kouluateria. Lähiopetusta tarvitsevien oppilaiden määrän vakiinnuttua voidaan alakoulujen oppilaita joutua yhdistelemään normaalista poikkeaviin kouluyksiköihin, mutta tästä huoltajia informoidaan tarvittaessa erikseen.

Vapaa-aika, liikunta- ja nuorisopalvelut
Hyvinvointipalvelut tiedottavat järjestämistään verkkotapahtumista ja jakavat vinkkejä tylsyyttä vastaan Facebook-sivullaan, käy tutustumassa.

Kirjastopalvelut
Kaikki kirjastot on suljettu, mutta Kirjakassipalvelu on avattu, ohjeet löytyvät kunnan kotisivuilta, https://www.masku.fi/kirjastopalvelut-kiinnioloaikana/.

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Perusturvakuntayhtymä Akseli vastaa Maskun kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta. Seuratkaa ja noudattakaa heidän ohjeistustaan: https://www.soteakseli.fi/.

Infektiovastaanotto toimii Maskun terveyskeskuksessa. Sisäänkäynti kuntoutuksen ovesta. Aika varataan normaalikäytännön mukaisesti terveyskeskuksen ajanvarausautomaattiin soittamalla, puh. 02 4477500 tai 02 4477600. Mikäli epäilee koronavirustartuntaa, valitse numero 3 koronavirus. Hyväkuntoisten hengitystieoireisten toivotaan katsovan ohjeita Omaolo-sivustolta, sairaanhoitopiirin verkkosivuilta tai terveyskeskuksen verkkosivuilta. Maanantaina 23.3. avataan Akselin neuvontapuhelin ikäihmisille, tästä tarkemmin, kun lisätietoja saadaan. Myös koululaisille ja nuorille avautuu ensi viikolla oma neuvontapuhelin  ja tästäkin tarkempaa tietoa myöhemmin.

Tiedote julkaistaan Maskun kunnan kotisivuilla ja Facebookissa, seuraathan näitä kanavia aktiivisesti.

Voit ladata tiedotteen tästä PDF