Seutulipun hinta

 
KysymystoriKategoria: LiikenneSeutulipun hinta
Elina kysyi 2 vuotta sitten

Hei,

olisiko mahdollista, että seutulipun hintaa (65 e/kk) alennettaisiin lapsille ja nuorille, sillä normaaliT bussiliputkin ovat heille halvempia?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

1 vastausta
hall Henkilökunta vastasi 2 vuotta sitten

”Periaatteessa seutulipussa olisi mahdollista olla lapsille alempi hinta, koska sen hinnoittelusta päätetään kuntakohtaisesti ja meillä päätöksen on tehnyt kunnanvaltuusto. Seutulipun käytössä oloaikana on kuitenkin noudatettu yhtä hintaluokkaa ja eri ryhmien erillishinnoittelusta ei ole käyty keskustelua. Vastaava hinnoittelu on käytössä myös muissa Turun seutulippualueen kunnissa, samoin kuin pikaisella tarkastelulla koko Suomen seutulippualueilla.

Mikäli lapsille määriteltäisiin seutulippuun alempi hinta, olisi tasapuolisuuden vuoksi ehdottomasti nostettava keskusteluun ja päätettäväksi myös opiskelijoiden, varusmiesten ja eläkeläisten seutulipusta maksama hinta. On kuitenkin hyvä muistaa, että seutulippu on hinnaltaan erittäin edullinen, koska se mahdollistaa kuukausittain rajattoman määrän matkoja; päivähinta (keskimäärin 30 pv/kk) vain 2,17 €, vrt. yhdensuuntainen kertalippu Masku – Turku 5,50 €/aikuinen ja 2,80 €/lapsi, 4 – 11 vuotias.”