LSJH:n poistotekstiilimyymälä muuttaa uusiin tiloihin loka–marraskuussa

Tiedote. Julkaistu: 09.10.2023, 09:16
Lounais-Suomen Jätehuolto

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) poistotekstiilimyymälä muuttaa uusiin tiloihin loka–marraskuussa. Nykyinen Hiidenkadun myymälä on viimeistä kertaa auki sunnuntaina 22. lokakuuta. Myymälä avataan uudessa osoitteessa Turun Pläkkikaupungissa 22. marraskuuta. Myymälän mukana uusiin tiloihin muuttavat myös LSJH:n tekstiilien lajittelutoiminnot sekä poistotekstiilin keräys.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) poistotekstiilimyymälä muuttaa uusiin tiloihin loka–marraskuun aikana. Nykyinen myymälä Turun Kärsämäessä Hiidenkadulla on viimeistä kertaa auki sunnuntaina 22. lokakuuta. LSJH:n myymälä avataan uusissa tiloissa Turun Pläkkikaupungissa keskiviikkona 22. marraskuuta.

– Vuoden alusta voimaan tulleen poistotekstiilien erilliskeräysvelvoitteen myötä nykyinen tila kävi riittämättömäksi toiminnan kehittämisen kannalta. Siksi oli järkevää etsiä uusi, toimintaan paremmin soveltuva tila, joka on myös helpommin saavutettavissa, kertoo LSJH:n projektipäällikkö Aki Honkanen.

Hyväkuntoiset tekstiilit pelastetaan myymälään

LSJH:n poistotekstiilimyymälä on kierrätysmyymälä, josta kuka tahansa voi käydä tekemässä tekstiililöytöjä edulliseen kilohintaan. Myymälässä myydään vielä hyväkuntoisia vaatteita, vintagea ja kodintekstiilejä sekä kierrätyslankoja ja kankaita.

– Myymälä on avoin kaikille asukkaille, mutta se on myös tekstiilitukku käsityöläisille, yrityksille ja yksinyrittäjille, kertoo Pläkkikaupungissa myymälänhoitajana aloittava tekstiilialan ammattilainen, LSJH:n materiaalineuvoja Elina Kokko.

Myymälässä myytävät tuotteet ovat poistotekstiilin keräykseen tuotuja, vielä täysin käyttökelpoisia vaatteita ja kodintekstiilejä sekä sekalaisia keräykseen kuulumattomia tuotteita, kuten laukkuja ja asusteita.

– LSJH:n toiminta perustuu jätteen etusijajärjestykseen, jonka mukaan aina ensisijaisesti on vähennettävä syntyvän jätteen määrää. Poistotekstiilin keräykseen tuodut käyttökelpoiset tekstiilit ja tuotteet pelastetaan myymälään, josta ne pääsevät jatkamaan elämäänsä sen sijaan, että joutuisivat ennenaikaisesti hyödynnettäväksi materiaalina, Kokko sanoo.

Hiidenkadun myymälässä tyhjennysmyynti

LSJH:n nykyisessä myymälässä Hiidenkadulla järjestetään tyhjennysmyyntiä viimeisten aukioloviikkojen aikana. Myymälä on auki tiistaista torstaihin kello 11–15 ja sunnuntaisin kello 11–14. Hiidenkadun myymälä on viimeistä kertaa auki sunnuntaina 22. lokakuuta. Tämän jälkeen myymälä sulkee ovensa. Samalla Hiidenkadulta poistuvat poistotekstiilin keräysastiat.

– Uudessa myymälässä on sisäkeräysastia poistotekstiilille. Sinne voi tuoda kotitalouksien poistotekstiiliä myymälän aukioloaikoina, Kokko kertoo.

Uudessa myymälässä Pläkkikaupunginkatu 27:ssä järjestetään avajaiset Euroopan jätteen vähentämisen viikolla, keskiviikkona 22. marraskuuta. Avajaisista tiedotetaan tarkemmin marraskuussa.

LSJH:n poistotekstiilimyymälä Hiidenkadulla palvelee su 22.10. asti ti–to klo 11–15 ja su klo 11–14. Tämän jälkeen myymälä suljetaan ja sen edestä poistetaan keräysastiat poistotekstiilille. Uusi myymälä avataan 22.11. osoitteessa Pläkkikaupunginkatu 27, Turku.

Lisätiedot:

Aki Honkanen
projektipäällikkö, LSJH
puh. 020 728 2071
aki.honkanen(at)lsjh.fi

Elina Kokko
materiaalineuvoja, LSJH
puh. 040 615 4925
elina.kokko(at)lsjh.fi