Maskun museo 2022

Palsalan museo, Maskuntie 98, Masku

Avoinna kesä-heinäkuussa (7.6. alkaen) ti-pe klo 10–16,  la-su klo 12-15 (maanantaisin ja juhannuksena suljettu).  Elokuussa sunnuntaisin klo 12–15. 

Kesän näyttely: 

Maskussa on ollut 1800-luvun lopulta tähän päivään lukemattomia pieniä kauppoja. Ne ovat nyt päätyneet näyttelyksi, joka on esillä Maskun museolla ja osa myös Maskun pääkirjastossa. Aineiston keräämiseksi on nauhoitettu useita haastatteluita, joista parhaita pätkiä voit kuunnella museolla samalla reissulla, kun tutustut maskulaisista kodeista lainattuun näyttelymateriaaliin sekä kauppojen esittelyihin. Entisajan kauppaan tultiin viihtymään ja seurustelemaan. Näyttelyn koonneet Masku-Seura ry ja kunnan hyvinvointipalvelut toivovat, että samalla tavalla näyttelyvieraat viihtyisivät aiheen parissa.

Kaiturin tilan lampaat laiduntavat kesällä Luukan palvelukeskuksella, mutta sunnuntaina 12.6. ja 19.6. ne tulevat emäntänsä kanssa päivystämään Maskun museolle. Kävijöillä on mahdollisuus päästä aitaukseen sisälle rapsuttelemaan villakavereita! Tietysti museossa sisällä kannattaa käydä samalla reissulla. Huom! Säävaraus eli kovalla sateella tapahtuma siirretään toiseen päivään.