Maskun yrittäjäuutiskirje – 2/2021

" "

HYVÄÄ KESÄÄ!!!

Viimeisenä päivänä ennen kesälomaa on taas se olo, että vaikka kaikkeni tein, ei maailma silti tullut valmiiksi. Mutta paljon saatiin aikaan, ja ehkä eniten innoissani olen tällä hetkellä nuorten yrittäjien kanssa yhdessä toteutetusta kiertotalouspilotista, josta lisää alla.

Muistutuksena jälleen, että voitte olla allekirjoittaneeseen suoraan yhteydessä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa. Myös kesällä. Vaikka lomalla olenkin, kulkee puhelin mukana. Jos en heti pysty vastaamaan, soitan takaisin.

Lyhyestä suvivirsi kaunis, joten toivotan kaikille hyvää kesää, ja toivottavasti ehditte myös levätä ja ladata akkuja. 

Helteisin terveisin,

Elinvoimapäällikkönne
Lauri Hyttinen
044 7388 338

Sivuvirroista syntyy nuoria yrittäjiä

Kunta testaa neljän 4H-yrittäjän kanssa sivuvirtojen hyödyntämistä nuorten työllistämisessä. Ajatus hankkeeseen syntyi Sitran kiertotaloushankehakemuksena, mutta rahoitusta ei siltä suunnalta tähän saatu. Päädyimme kuitenkin kokeilemaan toimintaa pienemmässä mittakaavassa, jotta pystymme paremmin todistamaan sen hyödyt.

Torikojuja jätteestä

Pilotissa kunta tilaa kultakin yrittäjältä yhden siirrettävän torikojun hyödynnettäväksi kunnan eri tapahtumissa. Virallisesti kojut ovat esillä ensimmäistä kertaa Askaisten Kurkkumarkkinoilla elokuun alussa.

Rakentamiseen käytetään Trailertukku Oy:n ja Saarset Oy:n ylijäämäpuutavaraa. Käytännössä siten, että Trailertukun kuomulavat hyödynnetään kojujen pohjina ja runkotavarana, ja Saarsetin kuormalavoista rakennetaan seinät. Kattopellitkin löytyivät sattumalta kierrätysmateriaalina.

Nuoret saivat Nuoriso-Leader rahoitusta työkalujen ja tarvikkeiden hankintaan, ja Trailertukku sponsoroi työvaatteiden ja turvakenkien hankintaa.

Tämän kesän kokeilu antaa toivottavasti paremmat mahdollisuudet siihen, että tulevana kesänä pystyisimme toteuttamaan huomattavasti suuremman kokonaisuuden, ja tarjoamaan kaikille halukkaille nuorille mahdollisuuden työllistää itsensä kesän ajaksi. Sivuvirtoina kertyy todella paljon hyödynnettävää materiaalia, joka tällä hetkellä menee jätteeksi. Haasteena tulee olemaan sivuvirtojen kartoittaminen talven aikana, sekä niistä toteutettavien tuotteiden suunnittelu. Mutta haaste on mielenkiintoinen!

Loistavaa yhteistyötä!

Kunta tilaajana on luonnollisesti isossa roolissa hankkeessa. Mutta erityiskiitoksen nuorilta saanee Maskun Kalustetalo, joka tarjoaa nuorten työtilat kesäksi. Naantalin Rakennuspuun avulla saatiin sähkötyökalut osin maahantuojan sponsoroimana, ja kiitokset kuuluvat tietysti jo aiemmin mainituille Trailertukulle, Saarsetille ja Leader Varsin hyvälle.

Yritysten kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi, on ollut hienoa seurata miten nuoret tekevät yhteistyötä keskenään. Neljän yrittäjän toiminnassa ei näytä olevan merkitystä sillä, että kukin on oman itsensä herra tai rouva, vaan sillä että työt tulee tehtyä

Tilauksia otetaan vastaan!

Kunnan torikojuista on kaksi ensimmäistä jo valmiina, ja kolmannessakaan ei kauaa nokka tuhisse. Ensimmäisiä asiakastöitä on jo tilattu, mutta tilauksia otetaan vastaan. Lisätietoja piha-, halko- ym. vajoja tarvitseville tulee ensi viikolla. Kyselyjä voi toki jo lähettää osoitteeseen puitjo.tuotteet@gmail.com

Uudet yritykset

Kesäkuun aikana Maskuun on perustettu seuraavat yritykset
 
Rakennuspalvelu Sola Oy
Rakentaminen, remontointi, saneeraus, sähkötyöt, kiinteistöjen osto ja myynti, omistaminen, hallinnointi ja vuokraus

rockvek oy
Louhinta, maanrakennus
Kiinteistöjen remontointi, huolto, rakentaminen
Auringonsuojauksen myynti ja asennus

FactaDesign Oy
Vaatteiden yleisvähittäiskauppa

SAOBURIRAM
Elintarvikkeiden, luontaistuotteiden ja muun kulutustavaran maahantuonti ja jälleenmyynti.