Muistiystävällisiä kohtaamisia Muistiviikolla, viikko 38

Jokainen meistä kohtaa muistisairaita ihmisiä arjessamme, läheisinä, naapureina tai esimerkiksi kaupassa. Valtakunnallisella Muistiviikolla Varsinais-Suomen Muistiyhdistys muistuttaa muistiystävällisten kohtaamisten tärkeydestä.

– On tärkeää kohdata muistisairas ihminen kunnioittavasti, kertoo Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen järjestöjohtaja Hanne Mansala.

On tärkeää kohdata ihminen tasavertaisena yksilönä, ei sairauden kautta. Jos kohtaa esimerkiksi kaupassa muistisairaan ihmisen, jolla on hankaluuksia, kannattaa pysähtyä, kuunnella rauhassa ja tarjota apua.

– Malta pysähtyä ja tarjota riittävästi tilaa ja aikaa kohtaamiselle, Mansala sanoo.

Valtakunnallista Muistiviikkoa vietetään vuosittain kansainvälisen Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) ympärillä, tänä vuonna viikolla 38. Varsinais-Suomessa Muistiviikkoa vietetään järjestämällä Muistiviikon tapahtumia usealla paikkakunnalla. Katso tarkemmin Varsinais-Suomen tapahtumat tapahtumakalenterista, joka on tämän sähköpostin liitteenä.

Lisätietoa Muistiviikosta saat osoitteesta www.muistiliitto.fi/muistiviikko.

Lisätietoja:

Hanne Mansala
puh.040 176 9744
hanne.mansala@muistiturku.fi
www.vsskmuistiluotsi.fi
www.muistiturku.fi
https://www.muistiliitto.fi/fi/tuki-ja-palvelut/muistiyhdistys-lahellasi/muistiyhdistykset/salon-muistiyhdistys-ry/salon-muistiyhdistys-ry