Toisen asteen koulutus

Maskun kunta on osakkaana Raision ammattikoulutuksen kuntayhtymässä. http://www.raseko.fi

Koulumatkojen korvaus

Kunnanhallitus päätti (23.8.1999 § 194), että Maskun kunta korvaa toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevien oppilaiden koulumatkoja niiltä osin, kun ne eivät kuulu Kelan koulumatkatuen piiriin ja ylittävät 54 €/kk, jolloin kaikki toisen asteen oppilaitoksissa käyvät maksavat tasavertaisesti 43 €/kk. Hakemukseen on aina liitettävä alkuperäinen maksutosite. Hakemuslomake löytyy täältä.

Muutoksia ammatillisen koulutuksen organisoinnissa

Masku on yksi kuudesta Raision seudun koulutuskuntayhtymän (Raseko) omistajasta. Raseko antaa aikuisten ja nuorten ammatillista koulutusta monella eri alalla. Toimipisteitä on Mynämäellä, Naantalissa ja Raisiossa. Raision toimipisteissä annetaan pääosin tekniikan, hotelli-, ravintola- ja catering-alan sekä kaupallisen alan koulutusta. Sosiaali- ja terveysalan koulutus keskittyy Naantaliin ja käsi- ja taideteollisuusalalle koulutetaan Mynämäellä ja osin Raisiossa.

Rasekon organisaatiorakenne uudistuu vuoden 2016 alussa. 1.1.2016 alkaen kuntayhtymän ammatillisesta lisäkoulutuksesta vastaa Rasekon aikuisopisto Timali. Aikuisopisto Timalilla on myös oppisopimuksiin keskittyvä yksikkö Raision oppisopimustoimisto. Perustutkintoihin kouluttaa Rasekon ammattiopisto. Yksikköjen vanhat nimet Raision aikuiskoulutuskeskus Timali, Raision ammattiopisto, Raision kauppaopisto, Naantalin ammattiopisto ja Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopisto jäävät pois käytöstä.