Yksinyrittäjien toimintatuki

Yksinyrittäjien toimintatuen haku on avattu. 

HUOM! Hakemuksessa tulee olla liitteenä seuraavat:

  • Tilinpäätös 2019 (viimeisin tilinpäätös) TAI veroilmoitus 2019 (viimeisin veroilmoitus)
  • Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
  • Verovelkatodistus (Tilaa verohallinnon sivuilta. OmaVero-palvelun kautta saat todistuksen heti.)
Jos liitteet puuttuvat, palautetaan hakemus täydennettäväksi!!!
 
 
Lisätietoja:
Lauri Hyttinen
044 7388 338
lauri.hyttinen@masku.fi
 
 

Yksinyrittäjien toimintatuen haku alkaa torstaina

Tiedote. Julkaistu: 15.04.2020, 14:09
Turku Business Region

Turun seudun yksinyrittäjille suunnatun toimintatuen haku avautuu torstaina Turku Science Park Oy:n ylläpitämällä Turku Business Region -verkkosivustolla. Sivustoa ylläpitävässä Turku Science Park Oy:ssä ja alueen kunnissa on varauduttu käsittelemään lähiviikkoina jopa 10 000 tukikelpoisen yksinyrittäjän hakemuksia n. 50 hengen voimin.

Työ- ja elinkeinoministeriön koronapandemian takia valmistelema yksinyrittäjätuki on kokonaisuudessaan 250 miljoonaa euroa. Turun seudun osuudeksi arvioidaan noin 20 miljoonaa euroa, jolloin 2000 euron suuruisen tuen saajia olisi 10 000.

– Hakuohjeet ja hakemusten käsittelijöiden koulutus ovat nyt kunnossa, joten haku avautuu torstaiaamuna kello 9. Myös hakemusten käsittely voi alkaa välittömästi. Olemme tähdänneet seutukuntien yhteistyönä mahdollisimman sujuvaan ja yksinkertaiseen prosessiin, jotta pystyisimme hakemusten mahdollisimman nopeaan käsittelyyn. Ruuhkalta tuskin voimme kokonaan välttyä, mutta siitä huolimatta tavoitteenamme on, että käsittelyaika jää alle kahteen viikkoon, kertoo Turku Science Park Oy:n yrityspalveluista vastaava johtaja Tom Palenius.

Hakemuksia voi jättää seudullisen Turku Business Region -verkkosivuston kautta osoitteessa https://turkubusinessregion.com/korona-info/rahoitus/yksinyrittajan-toimintatuki/. Hakemuskäsittelijät käyvät hakemukset läpi ja heidän antamiensa lausuntojen perusteella virallisen tukipäätöksen tekee keskitetysti yrityksen kotikunnasta riippumatta Turun kaupungin virkamies.

Yrittäjän toimintatuki on tarkoitettu yritystoiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen lukuun ottamatta yrittäjän palkkoja. Tom Palenius muistuttaa yrittäjiä poikkeuksellisesta mahdollisuudesta hakea myös työmarkkinatukea ilman, että yritystä tarvitsee lopettaa.

– Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjän tukea että työttömyysturvaa. Niitä ei soviteta yhteen, eli toisen saaminen ei vaikuta toisen saamiseen tai määrään. Työmarkkinatukea haetaan Kelalta ja haku edellyttää ilmoittautumista työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluissa.

Yksinyrittäjätuki lyhyesti

Yksinyrittäjä voi saada valtiolta 2000 euron suuruisen tuen. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen jakavat kunnat tarkoituksenmukaisesti katsomallaan tavalla.

Tuen myöntämisen kriteerit ovat seuraavat:

  • yrittäjän tulee olla päätoiminen yrittäjä
  • yrityksessä tulee olla vain yksi yrittäjä, ei työntekijöitä
  • yrityksellä on merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen vuoksi
  • yritys ei ole ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä
  • yrityksellä ei ole verovelkaa

Lisätietoja:

Tom Palenius, johtaja, yrityspalvelut, Turku Science Park Oy, tom.palenius@turkubusinessregion.com, +358 40 550 1126

Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy, niko.kyynarainen@turkubusinessregion.com, +358 50 559 0538