Joukko- ja palveluliikenne

Seutu+ matkalippuvalikoima laajenee ja hinnat määräaikaisesti 10 % halvemmat

Seutu+ matkalippuvalikoima laajenee Turun seudulla. Jo aiemmin käytössä on ollut Seutu+ kausilippu, jolla voi matkustaa Turun seutuliikenteen yhteysväleillä rajattomasti 30 vuorokauden ajan. Lisäksi lipulla on voinut tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Turun seudun Föli-liikenteessä.

Vuoden vaihteessa 2022–2023 Turun seudulla otetaan myös kymmenen matkan sarjalippu, jolla voi tehdä yksittäisiä seutumatkoja. Lipputuotetta on toivottu, koska työmatkustus on pandemian myötä muuttunut ja moni tekee osan viikosta etätyötä.

Kymmenen matkan sarjalippu on käytössä linjoilla Aura-Turku 413, Mynämäki-Nousiainen-Masku-Turku 117–119 ja Paimio-Turku 703–709, Parainen-Turku 801–802, 901–904. Lisäksi lippu käy Mynämäestä ja Maskusta Uusikaupunki-Vehmaa-Turku ja Kustavi-Turku linjoilla sekä Sauvossa Kemiönsaari-Sauvo-Turku linjalla.

Kausilipun hinta Turun seudulla on 65 €. Kymmenen matkan sarjatuotteen hinta on 50 €. Tammi-huhtikuun ajan hinnat ovat arvonlisäveron verran edullisemmat, koska Suomessa tapahtuvat henkilökuljetuspalvelut vapautetaan väliaikaisesti arvonlisäverosta. Kertaliput ja kausiliput ovat siten ajanjaksolla 1.1.–30.4.2023 normaalia edullisemmat – kausilipun hinta on määräaikaisesti 59 € ja kymmenen matkan sarjalipun hinta on 45 €.

Lisätietoja lipuista ja reiteistä sivustolta seutuplus.fi.

Seutu +Seutu +

Matkahuollon paperisten lippujen myynti asemilla päättyy 31.1.2023 

Matkahuollon myymien kertalippujen osto on siirtynyt asiakaskäyttäytymisen muutoksen myötä digitaalisiin kanaviin. Kertalipuista lähes 99 % ostetaan jo Matkahuollon verkkosivuilta ja mobiilisovelluksista.  

Paperisten lippujen myynti asemilla päättyy 31.1.2023 niiden kysynnän vähenemisen vuoksi. Lipuilla voi matkustaa 30.4.2023 asti.  

Samalla luovumme myös muista paperisista lipputuotteista kuten Bussiseteleistä ja erilaisista litteroista. Myös näillä lipuilla voi matkustaa 30.4.2023 asti.  

Muutoksen myötä irtisanomme nykyisen sopimuksen päättymään paperisten kertalippujen osalta 2.3.2023.  

Paperisten lippujen sijaan voitte jatkossa ostaa kertaliput Matkahuollon verkkosivuilta yrityksenne luottokortilla. Lisäksi olemme ottamassa käyttöön laskutusvaihtoehdon, josta kerromme lisää alkuvuonna. Matkustajan kannalta Matkahuollon verkkosivuilta ostettu lippu on vaivaton. Matkustaja kertoo ainoastaan oston yhteydessä annetun tunnisteen. Tunniste voi olla esimerkiksi matkustajan nimi tai jokin muu vapaavalintainen tunniste. 

Seutu + 

Seutu+ on kausilippu (eli 65 € pitää maksaa joka kuukaudelta, riippumatta siitä, minkä verran lippua käyttää), jolla matkustat Mynämäeltä, Nousiaisista ja Maskusta (linjat 117–119), Paraisilta (linjat 801–802, 901–904), Paimiosta (linjat 703–709, P1–P4) ja Aurasta (linja 413) Turkuun, ja jolla voit tehdä jatko- ja vaihtomatkoja koko Föli-alueella. Seutu+-kausilipun voit hankkia joko mobiilisovelluksena tai perinteisenä matkakorttina.

Seutu+-kausilipulla matkustat kotikuntasi seutuliikenteessä ja Turun Föli-linjoilla kätevästi yhdellä kortilla. Seutu+ -kausilipun hinta on kuntakohtainen, koska kukin kunta osallistuu eri osuuksin liikenteen hankintoihin. Seutu+ -kausilipun hinnoittelu vastaa Matkahuollon seutulipun hinnoittelua. Maskulaisten osalta Seutu+ maksaa 65 €.

Seutu+-mobiililipun voi ladata vain mobiilisovelluksella. Seutu+-kortin voi ladata seutuplus.fi -sivuilla olevassa latauspalvelussa, mobiilisovelluksella tai palvelupisteissä. Lipun voit ladata esim. Maskun pääkirjastossa, os. Keskuskaari 3, kirjaston aukioloaikoina.

Mobiililatauksen lisäksi pääkirjastosta voi myös ostaa perinteisen matkakortin käteisellä ja pankkikortilla.

Lisätietoja löydät: https://seutuplus.fi/

Seutu + sivuilta näet ajettavan reitin ja pysäkkikohtaiset aikataulut https://seutuplus.fi/aikataulut/reitit-ja-aikataulut/

Seutuplus kausilippukokeilu 8 tien kunnat PDF

SEUTU+