Rakennusvalvonta

Rakennusluvan voit jättää  sähköisen palvelukanavan ePermitin kautta

Lupapisteen sähköinen palvelualusta on poistunut käytöstä, Lupapisteeseen ei voi tallentaa enää liitteitä.

Linkki sähköiseen asiointipalveluun ePermit 

Pikaohje hakemuksen tekemiseen asiointipalvelussa

Keskeneräiset rakennushankkeet julkaistaan ePermitissä hakijan tai suunnittelijan pyynnöstä.

Kirjaudu ensin ePermitiin ja lähetä sen jälkeen viesti, niin julkaisemme luvan ja liitämme sinulle käyttöoikeudet lupaan.

Maskun rakennusvalvonnassa jatketaan pääasiassa etäasiointia.

Rakennusvalvonnan asiakas- ja arkistopalveluissa palvellaan ensisijaisesti sähköisesti. Käyntiä varten tarvitaan ajanvaraus.

Rakennustarkastaja käsittelee viikoittain rakennusluvat. Maankäyttöpäällikkö päättää suunnittelutarveluvat ja rakennus- ja ympäristölautakunta päättää poikkeamisluvat. Rakennuslupien julkipanolistat ovat nähtävillä Maskun kunnan sähköisellä ilmoitustaululla.

Luvan hakemiseen tarvittavat asiakirjat tulee liittää hakemukseen. Rakennusluvan käsittelyaika on noin 2 viikkoa, kun kaikki tarvittavat liitteet on jätetty palveluun. Rakennuslupia käsitellään viikoittain.

Maskussa rakennus- ja toimenpideluvat ratkaisee rakennustarkastaja. Rakennusvalvontaan kannattaa olla yhteydessä jo hankkeen alkuvaiheessa.

Rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee lautakunnalle määrättyjä tehtäviä, mm. poikkeamispäätökset. Lautakunnan kokoukset ovat yleensä kuukauden kolmantena tiistaina.

Aurinkosähköä kotiin -kampanja

LINKIT

Maankäyttö- ja rakennuslaki

Maankäyttö- ja rakennuslaki 132/1999 – Ajantasainen lainsäädäntö – FINLEX ®

Maankäyttö- ja rakennusasetus

Maankäyttö- ja rakennusasetus 895/1999 – Ajantasainen lainsäädäntö – FINLEX ®

Suomen rakentamismääräyskokoelma

Rakentamismääräykset – Ympäristöministeriö

Rakennusluvassa määrätyt katselmukset tilataan rakennustarkastajalta puhelinaikana tai toimistosihteeriltä. Katselmukset tilaa vastaava työnjohtaja.

Arkistopalvelut

Rakennuslupa-asiakirjojen tilaukset johanna.salmela(at)masku.fi. Lupapiirustuksia voidaan toimittaa sähköisessä muodossa. Paperikopiot tilataan kopiointilaitokselta.

Arkistosta noudetuista asiakirjoista peritään 20 € (norm. tiedonhaku).  Skannatut piirustukset 10 €/kpl. Paperikopiot kopiolaitoksen taksan mukaan.