Yhteistyö

Kouluyhteistyö

Maskun kirjastot tekevät alueen koulujen kanssa yhteistyötä lasten ja nuorten lukutaidon edistämiseksi. Käytännössä jokainen maskulainen peruskoulun käynyt on päätynyt tavalla tai toisella kohtaamaan kirjastopalvelut.

Hemmingin, Kurittulan, Lemun ja Askaisten kouluista oppilaat pääsevät käymään kirjastossa kävellen. Tammenahjon ja Seikelän koulujen oppilaille viedään koululle luettavaksi kirjapaketit syys- ja kevätlukukauden alussa.

Lasten ja nuorten kirjastopalvelutyöntekijä Mervi Nikula tekee kirjavinkkauksia kaikille alakoululaisille vähintään kerran lukuvuodessa.

Kerran vuodessa järjestetään Maskussa, Lemussa ja Askaisissa kolmasluokkalaisten yökirjasto. Haamuakatemiaan kutsutun luokan pääsyvaatimuksena on lukea vähintään 1000 sivua per oppilas.

Varhaiskasvatusyhteistyö

Kirjastojen lähipäiväkotien lapset käyvät kirjastossa satutunneilla ja tutustumaan kirjaston käyttöön säännöllisesti.

Kauempana oleviin päiväkoteihin ja esiopetuksen yksiköihin tehdään kirjastosta vierailuja vähintään lukuvuosittain. Vierailun aikana kirjastovirkailija lukee satuja kaikille ryhmille.

Maskulaiset päiväkodit ja esiopetuksen yksiköt voivat pyytää kirjastosta valmiiksi koottuja teemapaketteja noudettavaksi myöhemmin.

Yhteistyö yksittäisten toimijoiden kanssa

Maskun kirjastot tarjoavat tilojaan mm. yleisölle avoimien tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi kirjastoon voi tarjota näyttelyitä esillepantavaksi.

Maskun pääkirjaston tapahtumista ja näyttelyistä vastaa Eija Pelkonen, Lemun lähikirjaston tapahtumista Riikka Närvä-Haaksi ja Askaisten lähikirjaston tapahtumista Mari Tyni. Voit lähestyä heitä yhteistyön merkeissä puhelimitse tai sähköpostilla.