Museot

Maskun museo

Maskun museo, Palsalan museo

Museolla Satu Haapalan ja Tiltu Nurmisen näyttely Matka lumottuun puutarhaan. Nurmisen ja Haapalan kollaaseja ja runoja Maskun museossa 4.–30.6. Ruusut ja puutarha toimivat vertauskuvina monille eri asioille. Taidenäyttely Matka lumottuun puutarhaan Maskun Rosariumin läheisyydessä on täynnä niin ruusuista rakkautta kuin elämänmatkan piikkioksia ja matkan varrelle sattuvia vaaroja ja vastoinkäymisiä.

Maskun museo on avoinna kesäisin.  Museoon on vapaa pääsy. Kesä- ja heinäkuussa tiistaista perjantaihin klo 10-16 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-15. Juhannusviikonlopun museo on suljettu. Elokuussa museo on avoinna vain sunnuntaisin klo 12-15. Elokuun sunnuntai-aukioloista huolehtivat Masku-Seuran jäsenet.

Lammassunnuntait museolla su 9.6. ja su 25.8 klo 12–15 

Kaiturin tilan lampaat laiduntavat jälleen kesällä Luukan palvelukeskuksen lähistöllä. Museon pihapiirissä ne ovat rapsuteltavina su 9.6. ja Varsinais-Suomen museopäivänä 25.8.

Maskun museon puhelinnumero on käytössä vain kesäisin.

Aukioloaikoina 040 7388 260.

Vuosina 2022 ja 2023 suosiota herättäneen Monenlaissi kaupoi Maskus -näyttelyn julisteaineistoon voi tutustua myös netissä. Pääset näyttelyyn tästä.

Palsalan museo sijaitsee Maskun keskustassa osoittessa Maskuntie 98. Museon lähellä sijaitsee myös Maskun Rosarium.

Lisätietoja www.masku-seura.fi tai facebook.com/maskuseura

Kotiseutumuseo ja kotiseutukeskus Mäntylä

Kemppien tupa on Lemun keskiaikaisen kirkon vieressä sijaitseva kotiseutumuseo. Se on alun perin rakennettu vuonna 1858 pitäjänmakasiiniksi eli katovuosia varten varustetuksi lainajyvästöksi. Museoksi rakennus uudistettiin arkkitehti Ilmari Wirkkalan johdolla vuonna 1951, kun viljavarasto oli vähitellen havaittu tarpeettomaksi.

Kotiseutuyhdistys Lemun Kempit omistaa rakennuksen ja se on auki kesäaikaan sunnuntaisin klo 11–14. (muulloin sopimuksen mukaan)

Kotiseutumuseo sijaitsee Maskussa Lemun kirkon vieressä, osoitteessa Monnoistentie 16.

Kemppien tupa

 

Kemppien tupa

Kotiseutukeskus Mäntylä sijaitsee Lemun keskiaikaisen kirkon naapurissa (Monnoistentie 38). Se on entinen pientila, jonka omistaa nykyään Kotiseutuyhdistys Lemun Kempit ry. Asuinrakennus on vuodelta 1913, muut rakennukset ovat nuorempia. Mäntylä on paikka kokouksille ja tapahtumille ja kesäaikaan tilan niityillä astelevat hevoset ja lampaat.

Yhteystiedot

Kotiseutuyhdistys Lemun Kempit ry

Tiina Hyvönen
Puheenjohtaja
Puh. 044 5259 391

Tauno Linkoranta
Sihteeri
Puh. 044 5334 750