Museot

Maskun museo

Maskun museo, Palsalan museo

Varsinais-Suomen museopäivänä su 27.8. vietetään Maskun museokesän 2023 päättäjäisiä. Museoon on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! 

Kesällä 2022 suosiota herättäneen Monenlaissi kaupoi Maskus -näyttelyn julisteaineistoon voi tutustua myös netissä. Pääset näyttelyyn tästä.

Elokuussa sunnuntaisin klo 12–15. Sunnuntai-aukioloista huolehtivat Masku-Seuran jäsenet.

Palsalan museo sijaitsee Maskun keskustassa osoittessa Maskuntie 98. Museon lähellä sijaitsee myös Maskun Rosarium.

Lisätietoja www.masku-seura.fi tai facebook.com/maskuseura

Kotiseutumuseo ja kotiseutukeskus Mäntylä

Kemppien tupa on Lemun keskiaikaisen kirkon vieressä sijaitseva kotiseutumuseo. Se on alun perin rakennettu vuonna 1858 pitäjänmakasiiniksi eli katovuosia varten varustetuksi lainajyvästöksi. Museoksi rakennus uudistettiin arkkitehti Ilmari Wirkkalan johdolla vuonna 1951, kun viljavarasto oli vähitellen havaittu tarpeettomaksi.

Kotiseutuyhdistys Lemun Kempit omistaa rakennuksen ja se on auki kesäaikaan sunnuntaisin klo 11–14. (muulloin sopimuksen mukaan)

Kotiseutumuseo sijaitsee Maskussa Lemun kirkon vieressä, osoitteessa Monnoistentie 16.

Kemppien tupa

 

Kemppien tupa

Kotiseutukeskus Mäntylä sijaitsee Lemun keskiaikaisen kirkon naapurissa (Monnoistentie 38). Se on entinen pientila, jonka omistaa nykyään Kotiseutuyhdistys Lemun Kempit ry. Asuinrakennus on vuodelta 1913, muut rakennukset ovat nuorempia. Mäntylä on paikka kokouksille ja tapahtumille ja kesäaikaan tilan niityillä astelevat hevoset ja lampaat.

Yhteystiedot

Kotiseutuyhdistys Lemun Kempit ry

Tiina Hyvönen
Puheenjohtaja
Puh. 044 5259 391

Tauno Linkoranta
Sihteeri
Puh. 044 5334 750