Tapahtumat

Maskun pääkirjasto

Sanojen sinfoniaa -lukuhaaste yhdistyksille, yrityksille ja muille yhteisöille starttaa pian! Keille kirjastolaisilta haaste kolahtaa?

Kun ryhmänne saa haasteen, joko yhteyshenkilön kautta tai koko porukalle yhteisesti

  1. Tarttukaa siihen ennakkoluulottomasti ja rennosti!😊
  2. Valitkaa teema, jonka mukaisen kirjan/äänikirjan/lehden luette. Tai voitte valita koko porukka samankin kirjan!
  3. Haastakaa noin viikon sisään uusi porukka mukaan haasteeseen. Haasteen voi antaa puhelimitse, sähköpostilla tai somessa; mikä kussakin tilanteessa tuntuu kätevimmältä tavalta ottaa yhteyttä.
  4. Kertokaa teidät haastaneesta yhteisöstä sekä valitsemistanne lukemisista somessa: oman yhteisönne somessa sekä lähettämällä eija.pelkonen@masku.fi  aineistoa julkaistavaksi kunnan ja kirjaston somekanavilla.

Lukekaa valitsemanne kirja tms. rauhassa nautiskellen loppuun☀️

Kirjankierrätyshylly pääkirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste lehtilukusalissa. Tuo korkeintaan viisi kirjaa kerrallaan, mukaan saat ottaa niin monta kirjaa kuin haluat! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Jos haluat varata näyttelyvitriinit, ole yhteydessä eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193

 

Lemun kirjasto

Lemun kirjaston näyttely heinäkuussa

Pentti Viherluodon kuvataidetta nähtävillä Lemun lähikirjastossa ajalla 1.–30.7.2021. Muusikkona ja säveltäjänä tunnettu turkulainen Pentti Viherluoto muistetaan monista ikivihreistä sävelmistään kuten Aamu Airistolla, Punaiset lehdet, Kaukainen  ystävä, Puhelinlangat laulaa…

Nuottien lisäksi Viherluoto oli taitava kynänkäyttäjä myös kuvataiteen alalla. Tauluja, piirroksia ja upeasti tekstattuja onnitteluadresseja syntyi moniin tilanteisiin, ja suuri osa on päätynyt saajilleen eri puolille. Näyttelyssä on esillä herkkupaloja arkistojen uumenista ja sukulaisten seiniltä.

Näyttely liittyy kokonaisuuteen, johon kuuluu konsertti 30.6.2021 klo 20 Lemun kirkossa Merikanto–Viherluoto–kesäyö -teemalla. Solisteina Pentti Viherluoto -kilpailun vuoden 2020 voittajat sekä finalisteja. Säestys Elina Ukkonen.

Lemun lähikirjaston näyttely elokuussa

Hannele Salmelan taidenäyttely nimeltään: Sydän tahtoo elää, nauraa ja iloita kyyneliin asti. Tervetuloa!

Kirjastopiknik

Lemun lähikirjaston lähiympäristössä keskiviikkona 18.8.2021 klo 17.30–19. Ohjelmassa on loruleikkejä, satuilua, oleilua, musiikkia jne. Ota mukaan naposteltavaa – kirjasto tarjoaa pillimehut ja piparia. Oma filtti kannattaa ottaa mukaan!

Kirjasto on myös loppupuolella tilaisuutta auki – klo 20 asti, jos haluat vaikka lainata kotiin lukemista. Sateen sattuessa olemme sisällä kirjastossa.

Tervetuloa iltapiknikille – lukeminen onnistuu aina ja missä vaan!

Tapahtuman järjestäjänä toimii kirjasto- ja kulttuuritoimi.

Infotilaisuus stressinhallinnasta MBB -menetelmän avulla

Tilaisuus on siirretty, seuraa ilmoittelua.

Lemun lähikirjastossa (keskiviikkona 21.4. klo 18–19.30. )

Ilmoitus ollut Maskulaisessa 28.1.2021 (Stressaako arki? Väsyttääkö? Ruuhkaantuuko ajatukset? Tunnetko olevasi ylivirittynyt? MBB (Mind-Body-Bridging) on uudenlainen viitekehys/menetelmä mm. itseymmärryksen ja levollisen läsnäolon lisäämiseen sekä oman stressitilan tunnistamiseen ja säätelyyn. MBB:stä voit saada apua esimerkiksi stressinhallintaan, uniongelmiin, masennuksen ja ahdistuksen lievittämiseen. MBB-harjoitusten avulla pyritään rentouttamaan mieli ja keho sekä lisäämään tietoisuutta omiin ajattelumalleihin.)

Tervetuloa mukaan!. Aiheesta ja menetelmästä tulee kertomaan psykoterapeutti, työnohjaaja, psykiatrinen sairaanhoitaja Laura Koskivaara. 

Seuraa ilmoittelua. Tilaisuus järjestetään tarvittaessa kahdessa pienryhmässä. 

Ennakkoilmoittautuminen armi.jaakkola(at)masku.fi.

Muutokset mahdollisia.

Tiedoksi

Lemun lähikirjasto on valmiusajan ulkopuolella myös yhdistysten yms. kokouskäytössä sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantai-iltoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 7388 145.

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Lemun lähikirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.

Annamme mielellämme näyttelytilan käyttöösi töidesi esilletuomiseen tai voit myös vinkata, jos tiedät jonkun, jolla on taitoa tai keräilyharrastus, mutta ei itse saa “soitettua”.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista puh. 040 5378 729/Armi Jaakkola. Lemun kirjaston näyttelytilan voit varata myös sähköpostitse lemun.kirjasto(at)masku.fi tai puh. 044 7388 145.

 

Askaisten kirjasto

Ulkosatutunti Askaisten lähikirjaston terassilla

Satutunti järjestetään keskiviikkona 4.8. klo 9.30. Satuja lukee Mari Tyni.

Askaisten lähikirjaston omatoimiaukioloajat avataan 4.6. alkaen.

  • Kesäkuussa palveluaika: ma 13-19, ke 10-16
  • Omatoimiaika: ma-to 8-20, pe-su 10-18
  • Palautusluukku vanhassa kirjastossa suljetaan 4.6.alkaen.

Askaisten kirjaston omatoimiaukiolo

Askaisten kirjastoon pääsee kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin avulla joka päivä. Omatoimikäyttö on auki maanantaista torstaihin 8–20 ja perjantaista sunnuntaihin 10–18.

Kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita normaaliin tapaan maanantaisin ja keskiviikkoisin 15–19 ja torstaisin 12–16 (arkipyhien aattoina 10–14). Muina aikoina asioidaan omatoimisesti. Kirjastossa on lainaus- ja palautusautomaatti sekä varausten noutohylly.

PIN-koodi on sama, jolla kirjaudutaan verkkokirjastoon ja käytettään kirjastojen lainausautomaatteja. Mikäli tarvitset PIN-koodin, saat sellaisen minkä tahansa Vaski-kirjaston henkilökunnalta.

Tervetuloa kirjastoon, vaikka ihan joka päivä!