Tapahtumat

Maskun pääkirjasto

Sanojen sinfoniaa -lukuhaaste yhdistyksille, yrityksille ja muille yhteisöille starttaa pian! Keille kirjastolaisilta haaste kolahtaa?

Kun ryhmänne saa haasteen, joko yhteyshenkilön kautta tai koko porukalle yhteisesti

  1. Tarttukaa siihen ennakkoluulottomasti ja rennosti!😊
  2. Valitkaa teema, jonka mukaisen kirjan/äänikirjan/lehden luette. Tai voitte valita koko porukka samankin kirjan!
  3. Haastakaa noin viikon sisään uusi porukka mukaan haasteeseen. Haasteen voi antaa puhelimitse, sähköpostilla tai somessa; mikä kussakin tilanteessa tuntuu kätevimmältä tavalta ottaa yhteyttä.
  4. Kertokaa teidät haastaneesta yhteisöstä sekä valitsemistanne lukemisista somessa: oman yhteisönne somessa sekä lähettämällä eija.pelkonen@masku.fi  aineistoa julkaistavaksi kunnan ja kirjaston somekanavilla.

Lukekaa valitsemanne kirja tms. rauhassa nautiskellen loppuun☀️

Kissojen kuukausi 20.4.-18.5.

Sarianna Koiviston ja Mervi Nikulan kissa-aiheinen näyttely Maskun pääkirjastossa.

Näyttelyn ajan voit jättää Dewille lahjoituksia.

Poikkea katsomaan!

Kirjaston “ympäriajot” pääkirjastossa 18.5. klo 16–19

Mukavaa tekemistä kirjaston ympäristössä! Seuraa ilmoittelua somessa. Mukana meiningissä Mervi ja Eija😊.

Kirjankierrätyshylly pääkirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste lehtilukusalissa. Tuo korkeintaan viisi kirjaa kerrallaan, mukaan saat ottaa niin monta kirjaa kuin haluat! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Varaa Maskun pääkirjaston vitriineihin näyttelyaika syksylle 2020: aikoja syys-, loka-, marras- ja joulukuulle.

Jos haluat varata näyttelyvitriinit, ole yhteydessä eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193

 

Lemun kirjasto

Lemun lähikirjastossa 3.5 -24.6 Pauliina Puputin Mielen maailmaan valokuvanäyttelynäyttely

Lasten- ja nuortenkirjoista inspiraationsa saanut näyttely on parhaimmillaan vuorovaikutusta kirjaston, lukemisen, lasten mielikuvituksen ja valokuvataiteen kanssa.

Tervetuloa sukeltamaan lastenkirjojen ja oman mielikuvituksen syövereihin. Mahdollisuus myös lainata näyttelyyn liittyviä kirjoja ja viettää hetki lukuteltassa. (koronarajoitusten puitteissa)

Ulkosatutunti Lemun lähikirjaston läheisyydessä

Ke 19.5 klo 10. Säävaraus ja koronarajoitusten puitteissa. Lainaus ei silloin ole mahdollista Vaskikirjastojen järjestelmävaihdoksesta johtuen. 

Infotilaisuus stressinhallinnasta MBB -menetelmän avulla

Tilaisuus on siirretty, seuraa ilmoittelua.

Lemun lähikirjastossa (keskiviikkona 21.4. klo 18–19.30. )

Ilmoitus ollut Maskulaisessa 28.1.2021 (Stressaako arki? Väsyttääkö? Ruuhkaantuuko ajatukset? Tunnetko olevasi ylivirittynyt? MBB (Mind-Body-Bridging) on uudenlainen viitekehys/menetelmä mm. itseymmärryksen ja levollisen läsnäolon lisäämiseen sekä oman stressitilan tunnistamiseen ja säätelyyn. MBB:stä voit saada apua esimerkiksi stressinhallintaan, uniongelmiin, masennuksen ja ahdistuksen lievittämiseen. MBB-harjoitusten avulla pyritään rentouttamaan mieli ja keho sekä lisäämään tietoisuutta omiin ajattelumalleihin.)

Tervetuloa mukaan!. Aiheesta ja menetelmästä tulee kertomaan psykoterapeutti, työnohjaaja, psykiatrinen sairaanhoitaja Laura Koskivaara. 

Seuraa ilmoittelua. Tilaisuus järjestetään tarvittaessa kahdessa pienryhmässä. 

Ennakkoilmoittautuminen armi.jaakkola(at)masku.fi.

Muutokset mahdollisia.

Tiedoksi

Lemun lähikirjasto on valmiusajan ulkopuolella myös yhdistysten yms. kokouskäytössä sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantai-iltoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 7388 145.

Lemun lähikirjaston terassilta löytyy poistokirjoja

Muistathan, että Lemun lähikirjaston terassilta löytyy kirjaston aukioloaikoina vaihteleva poistokirjakokoelma. Olkaa hyvä.

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Lemun lähikirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.

Annamme mielellämme näyttelytilan käyttöösi töidesi esilletuomiseen tai voit myös vinkata, jos tiedät jonkun, jolla on taitoa tai keräilyharrastus, mutta ei itse saa “soitettua”.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista puh. 040 5378 729/Armi Jaakkola. Lemun kirjaston näyttelytilan voit varata myös sähköpostitse lemun.kirjasto(at)masku.fi tai puh. 044 7388 145.

 

Askaisten kirjasto

Lastenkulttuuriviikolla tapahtuu

Ritarisatuja Askaisten lähikirjaston pihalla/terassilla perjantaina 7.5.2021 klo 9.30. Ilmoita tulostasi etukäteen Askaisten kirjastoon puh. 044 7388 146. Koronarajoitukset huomioidaan.

3.12.2020-18.5.2021

Askaisten omatoimiasiointi on suljettu. Askaisten kirjastossa voi asioida ma klo 13-19, ke 10-16 ja pe klo 10-15. Aineistoa voi palauttaa vanhan kirjastotalon palautusluukusta, Askaistentie 764 A.

Askaisten kirjaston omatoimiaukiolot alkavat

Maskun kunnankirjaston palveluiden saatavuus paranee 1.10.2020 alkaen, kun Askaisten kirjaston omatoimiaukiolot käynnistyvät.

Askaisten kirjastoon pääsee kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin avulla joka päivä. Omatoimikäyttö on auki maanantaista torstaihin 8–20 ja perjantaista sunnuntaihin 10–18.

Kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita normaaliin tapaan maanantaisin ja keskiviikkoisin 15–19 ja torstaisin 12–16 (arkipyhien aattoina 10–14). Muina aikoina asioidaan omatoimisesti. Kirjastossa on lainaus- ja palautusautomaatti sekä varausten noutohylly.

PIN-koodi on sama, jolla kirjaudutaan verkkokirjastoon ja käytettään kirjastojen lainausautomaatteja. Mikäli tarvitset PIN-koodin, saat sellaisen minkä tahansa Vaski-kirjaston henkilökunnalta.

Tervetuloa kirjastoon, vaikka ihan joka päivä!