Tapahtumat

Maskun pääkirjasto

Askartelua pääkirjastossa

Maskun pääkirjastossa askarrellaan joulutähtiä tiistaina 1.12.2020 klo 17–19.

Kirjaston Eijan kanssa tehdään ikkunaan ripustettavia paperisia tähtiä. Tervetuloa luomaan joulun tunnelmaa!

Joulusatuseikkailu

Maskun pääkirjastossa maanantaina 7.12.2020 klo 16–19

Satuseikkailuillan ohjelmassa on hauskoja tehtäviä, tietokilpailu ja tarjolla mehua ja pipareita. Myös Joulupukin tontut Korvatunturilta tulevat tervehtimään lapsia ja lapsenmielisiä ja he vievät myös joulutoiveesi perille. 

Tervetuloa hakemaan joulun tunnelmia.

Maskun pääkirjaston loruhetkeen mahtuu vielä osallistujia!

Loruttelemme joka toinen tiistai klo 9.30 alkaen puolisen tuntia. Tuokioita on syksyllä vielä kolme: 27.10., 10.11. ja 24.11.

Loruhetki on tarkoitettu alle tai n. 1 v. ikäisille pikkuisille, tervetuloa vauvat vanhempineen loruttelemaan! Ota vauvallesi mukaan pehmoinen alusta.

Suosittelemme ilmoittautumista loruttelua ohjaavalle Eijalle: eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193.

Legojen kirjava maailma -näyttely

Tervetuloa katselemaan Luukkosen Väinön ja Ahtin kokoamaa monipuolista näyttelyä. Näyttely esillä marraskuun ajan pääkirjaston aukioloaikoina.

Digiopastus senioreille pääkirjastossa jatkuu! 

Jos sinulla on pulmia esim. tietokoneen tai älypuhelimen kanssa, tule maksuttomaan vertaisohjaajien digiopastukseen Maskun pääkirjastoon! 
Opastusta annetaan seuraavina tiistaina klo 12–14: Joulukuu 1.12. 
Ota oma laite mukaan! Ei ajanvarausta. 
Digitutortoiminta on osa kesäyliopistojen Geronet-kehittämishanketta 2019-2021. 
Mahdollisista (koronatilanteen aiheuttamista) muutoksista tiedotetaan kirjastossa, kirjaston Facessa sekä verkkosivuilla.  

Tule lukemaan lukulemmikille!

Elsa-koira, Maskun pääkirjastossa. Suomen Karva-Kaverit ry:n lukulemmikki vierailee joka toinen tiistai klo 17.30–18.30: 24.11. Lukuaika on n. 15 min/lukija. Lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, koira ja koiran ohjaaja. Elsa-koira on hyvä kuuntelija!
Varaa lukuaika kirjastosta puh. 044 7388 255. Esteen sattuessa ilmoitathan kirjastolle, niin voimme antaa ajan toiselle halukkaalle.

Lukupiiri

Maskun pääkirjaston lukupiirissä keskustellaan kerran kuussa kuukauden kirjasta. Lukupiiriä vetää pedagoginen informaatikko Eija Pelkonen. Lukupiiriin toivotaan ilmoittauduttavan joko kirjaston tiskille tai sähköpostitse eija.pelkonen(at)masku.fi. Mukaan voi tulla myös ilmoittautumatta.
Kirjasto tekee varaukset lukupiirikirjoihin. Kirjan voi noutaa pääkirjaston tiskiltä.
Syksyn 2020 lukupiirikerrat ja -kirjat maanantaisin 17.30–19:

  • 14.12. Jukka Viikilä: Suomalainen vuosi

Kirjankierrätyshylly pääkirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste lehtilukusalissa. Tuo korkeintaan viisi kirjaa kerrallaan, mukaan saat ottaa niin monta kirjaa kuin haluat! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Varaa Maskun pääkirjaston vitriineihin näyttelyaika syksylle 2020: aikoja syys-, loka-, marras- ja joulukuulle.

Jos haluat varata näyttelyvitriinit, ole yhteydessä eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193

 

Lemun kirjasto

Joulusatuseikkailu

Lemun lähikirjastossa tiistaina 8.12.2020 klo 17–20

Satuseikkailuillan ohjelmassa on hauskoja tehtäviä, tietokilpailu ja tarjolla mehua ja pipareita. Myös Joulupukin tontut Korvatunturilta tulevat tervehtimään lapsia ja lapsenmielisiä ja he vievät myös joulutoiveesi perille. 

Tonttujoukko vierailee myös Askaisten lähikirjastossa keskiviikkona 9.12.2020 klo 

Tervetuloa hakemaan joulun tunnelmia.

Lemun lähikirjaston näyttelyjä

”Luon oman kieleni” ajalla 2.-27.11.2020 kolmen taiteilijan – Satu Haapalan, Tiltu Nurmisen ja Veera Ruohomäen yhteisnäyttely

Jouluiset korttitalot -näyttely ajalla 20.11. – 30.12.2020. Mervi Vuolas on tehnyt usein jouluisin saaduista joulukorteista korttitaloja. Jääkaapin oven sijaan kortit ovat koristaneet pieninä mökkeinä ikkunalautaa tai joulupöytää. Näin korttien lähettäjät osallistuvat kortin saajan jouluun konkreettisesti. 

Tiedoksi

Lemun lähikirjasto on valmiusajan ulkopuolella myös yhdistysten yms. kokouskäytössä sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantai-iltoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 7388 145.

Lemun lähikirjaston terassilta löytyy poistokirjoja

Muistathan, että Lemun lähikirjaston terassilta löytyy kirjaston aukioloaikoina vaihteleva poistokirjakokoelma. Olkaa hyvä.

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Lemun lähikirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.

Annamme mielellämme näyttelytilan käyttöösi töidesi esilletuomiseen tai voit myös vinkata, jos tiedät jonkun, jolla on taitoa tai keräilyharrastus, mutta ei itse saa “soitettua”.

Tämän vuoden näyttelyajat on jo varattu, mutta alkuvuodesta 2021 löytyy hyvin vielä aikoja. Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista puh. 040 5378 729/Armi Jaakkola. Lemun kirjaston näyttelytilan voit varata myös sähköpostitse lemun.kirjasto@masku.fi tai puh. 044 7388 145.

 

Askaisten kirjasto

Tonttujen vierailu

Tonttujoukko vierailee myös Askaisten lähikirjastossa keskiviikkona 9.12.2020 klo 17–19.

Tervetuloa hakemaan joulun tunnelmia.

Askaisten kirjaston omatoimiaukiolot alkavat

Askaisten kirjastoon pääsee kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin avulla joka päivä. Omatoimikäyttö on auki maanantaista torstaihin 8–20 ja perjantaista sunnuntaihin 10–18.

Kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita normaaliin tapaan maanantaisin ja keskiviikkoisin 15–19 ja torstaisin 12–16 (arkipyhien aattoina 10–14). Muina aikoina asioidaan omatoimisesti. Kirjastossa on lainaus- ja palautusautomaatti sekä varausten noutohylly.

PIN-koodi on sama, jolla kirjaudutaan verkkokirjastoon ja käytettään kirjastojen lainausautomaatteja. Mikäli tarvitset PIN-koodin, saat sellaisen minkä tahansa Vaski-kirjaston henkilökunnalta.

Tervetuloa kirjastoon, vaikka ihan joka päivä!