Tapahtumat

Linkki Maskussa tapahtuu sivuille

Maskun pääkirjasto

To 26.1. klo 18 Kirjailijat Iida Rauma (vuoden 2022 Finlandia-voittaja) ja Matias Riikonen vieraina Maskun pääkirjastossa

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Ti 31.1. klo 17.30 Novellikoukku pääkirjastossa

Tervetuloa tarinoiden äärelle! Halutessasi voit ottaa myös neulomuksen mukaasi. Kirjaston Eija lukee novelleja tai muita lyhyitä kertomuksia. 

Leevi Lehtisalo: Käry kävi -sarjakuvanäyttely 2.-31.1.2023

Leevi Lehtisalo on tullut Maskussa aiemmin tunnetuksi taikuriesityksistään. Nyt nuori seikeläläinen kirjannut nasevia huomioitaan nyky-yhteiskunnasta sarjakuvien muotoon. Tammikuussa 14 vuotta täyttävän sarjakuvataiteilijan kriittiset ja humoristiset luomukset ovat esillä Maskun pääkirjastossa 2.-31.1.2023.

Lainaa lautapeli!

Tiesitkö, että kirjastosta saa lainata myös lautapelejä? Maskun pääkirjastossa on pieni kokoelma omia lautapelejä, ja Vaski-varauksen kautta pelejä saa tilattua omasta lähikirjastosta noudettavaksi. Lautapelin laina-aika on kaksi viikkoa.

Kirjankierrätyshylly pääkirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste lehtilukusalissa. Tuo korkeintaan viisi kirjaa kerrallaan, mukaan saat ottaa niin monta kirjaa kuin haluat! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Jos haluat varata näyttelyvitriinit, ole yhteydessä eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193

 

Lemun kirjasto

Lemun koulu: Eläimiä- näyttely Lemun kirjastossa 3.-30.1.2023

Lemun koulun oppilaiden maalauksia ja piirroksia, joiden aiheena ovat erilaiset eläimet.

Ti 24.1. Pehmojen yö

Tuo pehmosi viettämään jännittävä ja mielenkiintoinen yö Lemun kirjastossa. Pehmojen vastaanotto ti 24.1. klo 14–20 ja nouto to 26.1. klo 14–20.

Lukukoira Etti

Lemun kirjasto klo 18–19. Lukukoira Etti kyläilee Lemun kirjastossa talvella 2023:  to 2.2., to 23.2., to 16.3., ti 4.4., to 27.4. ja ti 16.5.

Lukukoiratoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille. Lukuhetkeen osallistuvat lapsi/nuori, lukukoira ja sen omistaja. Lukutuokion pituus on 15 minuuttia. Varaa oma aikasi soittamalla Lemun kirjastoon, puh. 044 7388 145.

Lukukoira Etti

Lemun lähikirjastossa “uusia eriä” poistokirjoja 

Poistokirjahyllyyn tulee viikoittain uutta materiaalia. Tervetuloa tekemään löytöjä –  vaikka lomareissulle!

Kirjat

Kirjankierrätyshylly Lemun kirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste lehtilukusalissa. Tuo korkeintaan viisi kirjaa kerrallaan, mukaan saat ottaa niin monta kirjaa kuin haluat! 

Palapelien vaihtopiste

Vaihtopisteenä toimii Lemun lähikirjasto. Asiakkaan aloituksesta perustimme Lemun lähikirjastoon palapelien vaihtopisteen.

Ajatuksena on, että tuot paikalle saman määrän palapelejä kuin otat mukaasi. Näin palapelien “käyttöikä” pitenee ja tekijöiden repertuaari laajenee eikä tarvitse käyttää euroja.

Pidäthän huolen, että tuomiesi palapelien kaikki osat ovat tallella.

Kiitos asiakkaalle aloituksesta ja tervetuloa tekemään toimiva systeemi tästä hauskasta ideasta.

Palapeli

Tiedoksi

Lemun lähikirjasto on valmiusajan ulkopuolella myös yhdistysten yms. kokouskäytössä sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantai-iltoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 7388 145.

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Lemun lähikirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.

Annamme mielellämme näyttelytilan käyttöösi töidesi esilletuomiseen tai voit myös vinkata, jos tiedät jonkun, jolla on taitoa tai keräilyharrastus, mutta ei itse saa “soitettua”.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista puh. 044 7388 145/Riikka Närvä-Haaksi. Lemun kirjaston näyttelytilan voit varata myös sähköpostitse lemun.kirjasto(at)masku.fi.

 

Askaisten kirjasto