Tapahtumat

Linkki Maskussa tapahtuu sivuille

Maskun pääkirjasto

Näyttely: Hannu Torkko: Pohjoinen maisema  

Hannu Torkko syntyi Tornionjokilaaksossa vuonna 1949 ja tunsi jo lapsuudesta asti syvää yhteyttä tuohon pohjoiseen maisemaan. Hän kävi pitkillä vaelluksilla, tarkkaili lintuja ja tutki luonnonilmiöitä. Taiteilijan oma matka päättyi vuonna 2017, mutta hänen sisaruksensa haluavat tuoda hänen rakkautensa luontoon ilmi muillekin ihmisille. Hannu Torkko maalasi sielunmaisemansa tauluihin, jotka ovat näytillä Maskun pääkirjastossa 2.-30.10. 

Lokakuu on lukukuu  

Osallistu kampanjaan hakemalla kirjastosta Lokakuu on lukukuu -bingolappu. Bingon saatuasi palauta lappu, niin osallistut arvontaan. Osallistua voit kaikissa Maskun kirjastoissa koko lokakuun ajan. Lukukuu-bingo on tarkoitettu kaikenikäisille kirjallisuuden ystäville!   

Kirjavinkkaus aikuisille Maskun pääkirjastossa ti 3.10. klo 18-19  

Tule kuulemaan hyviä kirjavinkkejä aikuisille! Vinkkareina illassa on sekä kirjaston työntekijöitä että asiakkaita. Vinkkausillassa on ”tarjolla” myös kirjabuffetti, josta voi bongata mukaan luettavaa, ja toki myös kahvia sekä pientä purtavaa. Tervetuloa! 

Ke 4.10. klo 9.30 Satutunti 

Loruhetki vauvoille ja taaperoille Maskun pääkirjastossa to 5.10. klo 10–10.30  

Tuokiossa lorutellaan, leikitään ja lauletaankin! Halutessasi voit ottaa lapsellesi mukaan pehmoisen alustan. Syksyn muut kerrat: 16.11. / 7.12.  

Lisätietoja: eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193  

Ti 10.10. Klo 17.30 Novellikoukku Maskun pääkirjastossa 

Tervetuloa tarinoiden äärelle! Halutessasi voit ottaa myös käsityön mukaan. Kirjaston Kerttu lukee novelleja tai muita lyhyitä kertomuksia. 

Ke 18.10. klo 9.30 Satutunti 

Ke 18.10. klo 15-18 Salapoliisipäivä 

Tule tutustumaan salapoliisien maailmaan Maskun pääkirjastolle! Ratko arvoituksia, valmista oma koodisormus ja tutustu sormenjälkiin. Näiden lisäksi Kirjastohiiren arvoitus -seikkailu alkaa tasatunnein klo 15, klo 16 ja klo 17. Esillä myös monenlaista salapoliisikirjallisuutta.  

Tapahtumaa suositellaan kouluikäisille lapsille. Tapahtuma on maksuton. 

Ma 23.10. Lukupiiri, Maskun pääkirjasto klo 17.30 

Maskun pääkirjaston lukupiirissä keskustellaan kerran kuussa kuukauden kirjasta. Lukupiiriä vetää kirjaston Eija. Lukupiiriin toivotaan ilmoittauduttavan joko kirjaston tiskille tai sähköpostitse eija.pelkonen(at)masku.fi. Mukaan voi tulla myös ilmoittautumatta. 

Kirjasto tekee varaukset lukupiirikirjoihin. Kirjan voi tulla lainaamaan pääkirjaston tiskiltä.  

Syksyn 2023 lukupiirikerrat ja -kirjat maanantaisin 17.30–19  

  • Ma 25.9. klo 17.30 pääkirjasto. Rinneoja Jasu: Kiristysruiske ja jokin Kauno-sarjan selkokirja. Tällä kerralla myös kirjailijavieras Jasu Rinneoja klo 18 alkaen.  
  • Ma 23.10. klo 17.30 pääkirjasto. Murata, Sayaka: Lähikaupan nainen  
  • Ma 13.11. klo 17.30 pääkirjasto. Tola, Joonatan: Punainen planeetta  
  • Ma 18.12. klo 17.30 pääkirjasto. Schaffer, Mary Ann: Kirjallinen piiri perunakuoripaistoksen ystäville   

Suomen Karvakaverit ry:n Lukulemmikki Elsa

Suomen Karva-Kaverit ry:n lukulemmikki Elsa vierailee jälleen Maskun pääkirjastossa. Lukuaika on 15 min / lukija. Lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, koira ja koiran ohjaaja. Elsa-koira on hyvä kuuntelija! Varaa lukuaika kirjastosta puh. 044 7388 255  

Syksyn aikataulu:  11.10. / 8.11 / 13.12.   

 

 

Lainaa lautapeli!

Tiesitkö, että kirjastosta saa lainata myös lautapelejä? Maskun pääkirjastossa on pieni kokoelma omia lautapelejä, ja Vaski-varauksen kautta pelejä saa tilattua omasta lähikirjastosta noudettavaksi. Lautapelin laina-aika on kaksi viikkoa.

Kirjankierrätyspisteet pääkirjastossa ja Lemun kirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtokärry kirjaston tuulikaapissa. Tuo kärryyn omia kirjojasi, ja vie mukanasi toisten tuomia kirjoja! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Maskun pääkirjastossa ja Lemun kirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.?

Varaa näyttelyaika omille töillesi tai vinkkaa, jos tiedät jonkun, jonka töitä tai keräilyharrastuksia haluaisit nähdä esillä kirjastoissamme.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista:

Maskun pääkirjasto: Eija Pelkonen, puh. 044 7388 193 tai eija.pelkonen(at)masku.fi

Lemun kirjasto: Riikka Närvä-Haaksi, puh. 044 7388 145 tai lemun.kirjasto(at)masku.fi.

 

Lemun kirjasto

Tanya Alaluusuan maalauksia 2.–31.10.  

Lemun kirjaston lokakuun näyttelyssä raisiolaisen Tanya Alaluusuan akryylimaalauksia teemalla “Voiko vaaleanpunaista olla liikaa? Ei ikinä!”   

To 5.10. klo 18.00 Dewi ry esittäytyy 

Turun seudulla toimiva Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry on erikoistunut populaatiokissojen auttamiseen. 

Ke 11.10. klo 10 Satutunti 

To 12.10. klo 19-20 Vaelluskalat ja kalojen nousuesteet 

SLL Hirvijokilaakson puheenjohtaja, kalabiologi Maria Timonen kertoo siitä, miten vesien valjastaminen energiatuotantoon on vaikuttanut vaelluskalakantoihin. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.   

To 5.10. klo 18.30-20 Lukukoira Etti 

Tule tutustumaan Kennelliiton Lukukoira-toimintaan ja rapsuttelemaan Etti-koiraa. Voit myös varata 15 minuutin lukuajan koiralle, soittamalla Lemun kirjastoon 0447388145. 

Sointukylpy/Äänimaljarentoutus 

ti 26.9.2023 klo 19–20 

Rentoutuminen perustuu maljojen aikaansaamaan äänivärähtelyyn ja äänen aaltoihin. Ota mukaan alusta, viltti ja pään tai polvien alle tyyny. Tapahtuma on maksuton. 

Kulttuurikupposet, Kaislakoti,  klo 14–15.30 

Kulttuurikupposille Kaislakodin tiloihin ovat tervetulleita kaikki ikäihmiset. Ohjelmassa on kuukausittain vaihtuvia teemoja, jumppahetkiä, aivojumppaa, musiikkia, kahvittelua ja mukavaa yhdessäoloa. Tervetuloa mukaan! 

Ohjelma syksyllä 2023:

  • Ke 4.10. Vanhusten viikon tapahtuma. Vierailijana Liikkuvan resurssikeskuksen Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen järjestötyöntekijä, Varhan ikääntyneiden palveluohjaaja sekä V-S Muistiluotsi. 
  • Ke 8.11. Runomies Reijo Vähälä laulaa ja laulattaa. 
  • Ke 20.12. Vietetään joulua. 

Vanhusten viikon tapahtuma Lemun kulttuurikupposissa 

Kaislakoti, ke 4.10.2023 klo 14–15.30 

Ohjelmassa tietoa muisti- ja aivoterveyteen liittyvistä asioista, verkosta löytyvistä eri tahojen tekemisen vinkeistä ym.  Tilaisuudessa on myös mahdollisuus tutustua arkea helpottaviin kodin pienapuvälineisiin!  
 
Mukana Maskun kulttuuritoimen edustuksen, Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Liikkuvan resurssikeskuksen järjestötyöntekijöiden ja Varhan ikääntyneiden asiakasohjauksen palveluohjaajan lisäksi Varsinais-Suomen Muistiluotsin muistineuvoja sekä Kunnonkodin fysioterapeuttiopiskelijat.    

Tuo meille samalla halutessasi askartelemasi hyvänmielen kortti syksyn piristykseksi. Ilahdutamme korteilla vanhuspalveluiden asiakkaita.   

Lemun lähikirjastossa “uusia eriä” poistokirjoja 

Poistokirjahyllyyn tulee viikoittain uutta materiaalia. Tervetuloa tekemään löytöjä –  vaikka lomareissulle!

Kirjat

Palapelien vaihtopiste

Vaihtopisteenä toimii Lemun lähikirjasto. Asiakkaan aloituksesta perustimme Lemun lähikirjastoon palapelien vaihtopisteen.

Ajatuksena on, että tuot paikalle saman määrän palapelejä kuin otat mukaasi. Näin palapelien “käyttöikä” pitenee ja tekijöiden repertuaari laajenee eikä tarvitse käyttää euroja.

Pidäthän huolen, että tuomiesi palapelien kaikki osat ovat tallella.

Kiitos asiakkaalle aloituksesta ja tervetuloa tekemään toimiva systeemi tästä hauskasta ideasta.

Palapeli

Tiedoksi

Lemun lähikirjasto on valmiusajan ulkopuolella myös yhdistysten yms. kokouskäytössä sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantai-iltoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 7388 145.

Kirjankierrätyspisteet pääkirjastossa ja Lemun kirjastossa
Asiakkaiden omien kirjojen vaihtokärry kirjaston tuulikaapissa. Tuo kärryyn omia kirjojasi, ja vie mukanasi toisten tuomia kirjoja! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa
Maskun pääkirjastossa ja Lemun kirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.?

Varaa näyttelyaika omille töillesi tai vinkkaa, jos tiedät jonkun, jonka töitä tai keräilyharrastuksia haluaisit nähdä esillä kirjastoissamme.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista:

Maskun pääkirjasto: Eija Pelkonen, puh. 044 7388 193 tai eija.pelkonen(at)masku.fi

Lemun kirjasto: Riikka Närvä-Haaksi, puh. 044 7388 145 tai lemun.kirjasto(at)masku.fi.

 

 

Askaisten kirjasto

Askaisten lähikirjaston palveluaika laajenee  1.9.2023 alkaen perjantaille: 

Ma ja ke  klo 12-18,  pe klo 10-14  , pyhien aattoina klo 10-14. Omatoimiaika  ma-su  klo 7-21.  

Askaisten lähikirjastossa saatavana  poistokirjoja 

Askaisten lähikirjaston aikuisten ja nuorten osastolla on laatikoissa paljon poistokirjoja. Tervetuloa tekemään löytöjä !