Tapahtumat

Maskun pääkirjasto

Runoviikon ohjelmaa Maskussa

Sunnuntaina 7.11. klo 15 Maskutalo, Seurantalontie 2, Masku. Hemminki Maskulaisen maailma – historiallinen ja osallistava nukketeatteriesitys koko perheelle. Kesto n. 30 min. Esiintyjä: Lotta Virtanen/Aura of Puppets

Keskiviikkona 10.11. klo 16–17.30. Runomuotokuvia kirjoittamassa Riitta Suominen. Kannattaa varata aika kirjastosta (n. 15 min/hlö), jotta et joudu odottamaan vuoroasi pitkään.

Keskiviikkona 10.11. klo 18–20 Maskutalo. Oodi Sinulle!

 • Ohjelmassa: Noustelainen maanviljelijä, vikkeläsorminen pelimanni Ilmari Hunsa soittaa haitaria
 • Kahvit
 • Runo- ja lauluryhmä Allien esitys ”Oodi Sinulle”. Allit ojentavat oodeja lähes kaikelle: olevaiselle, rakkaalle, äideille, isille, itselle. Esiintyjinä Laura Kilpiö, Maarit Juvonen, Kauko Juvonen, Maaret Perälä ja Viivi Viranko. Kesto 30 min.
 • Yhteislaulua, säestäjänä Laura Kilpiö

Torstaina 11.11. klo 10–10.30 Eija Pelkosen loruhetki.

Seniorit digin äärellä

Maskun pääkirjasto, joka toinen tiistai-iltapäivä. Tervetuloa tutustumaan digitaalisiin palveluihin ja laitteisiin Maskun pääkirjastoon!

 • 19.10. klo 12–14 Lähiopastusta oman laitteen äärellä.
 • 2.11. klo 13–14.30 Keskustellaan Omakannasta ja muista viranomaisten tarjoamista palveluista.
 • 16.11. klo 12–14 Lähiopastusta oman laitteen äärellä.
 • 30.11. klo 13–14.30 Toivekerta: Ilmoita toiveesi 15.9. mennessä pääkirjaston tiskillä tai Eijalle eija.pelkonen(at)masku.fi
 • 14.12. klo 12–14 Lähiopastusta oman laitteen äärellä.

Aiheista teidän kanssanne keskustelemassa ja oppimassa vertaistukena Maria. Voit ottaa joka kerralle oman laitteen mukaan. Kirjastossa on myös tarvittaessa muutama laite käytettäväksi tapaamisissa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Suomen Karva-Kaverit ry:n lukulemmikki

Elsa-koira vierailee Maskun pääkirjastossa:  19.10. / 2.11. / 16.11. / 30.11. klo 17.45–18.45
Lukuaika on n. 15 min/lukija. Lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, koira ja koiran ohjaaja. Elsa-koira on hyvä kuuntelija! Varaa lukuaika kirjastosta: puh. 044 7388 255. Esteen sattuessa ilmoitathan kirjastolle, niin voimme antaa ajan toiselle halukkaalle.

Lukupiiri Maskun pääkirjastossa

Lukupiirissä keskustellaan kerran kuussa kuukauden kirjasta. Lukupiiriä vetää kirjaston Eija.

Lukupiiriin toivotaan ilmoittauduttavan joko kirjaston tiskille tai sähkö postitse eija.pelkonen(at)masku.fi. Mukaan voi tulla myös ilmoittautumatta. Kirjasto tekee varaukset lukupiirikirjoihin. Kirjan voi tulla lainaamaan pääkirjaston tiskiltä.

Syksyn 2021 lukupiirikerrat ja -kirjat maanantaisin 17.30–19

 • 13.9. Lipasti, Roope: Halkaisukirvesmies: Elämä ja vähäisemmät teot
 • 18.10. Simppula, Timo: Kiveen kirjoitettu
 • 15.11. Hirvisaari, Laila: Hiljaisuus
 • 13.12. Fagerlund, Jenny: 24 pientä ihmettä

Sanojen sinfoniaa -lukuhaaste yhdistyksille, yrityksille ja muille yhteisöille starttaa pian! Keille kirjastolaisilta haaste kolahtaa?

Kun ryhmänne saa haasteen, joko yhteyshenkilön kautta tai koko porukalle yhteisesti

 1. Tarttukaa siihen ennakkoluulottomasti ja rennosti!😊
 2. Valitkaa teema, jonka mukaisen kirjan/äänikirjan/lehden luette. Tai voitte valita koko porukka samankin kirjan!
 3. Haastakaa noin viikon sisään uusi porukka mukaan haasteeseen. Haasteen voi antaa puhelimitse, sähköpostilla tai somessa; mikä kussakin tilanteessa tuntuu kätevimmältä tavalta ottaa yhteyttä.
 4. Kertokaa teidät haastaneesta yhteisöstä sekä valitsemistanne lukemisista somessa: oman yhteisönne somessa sekä lähettämällä eija.pelkonen@masku.fi  aineistoa julkaistavaksi kunnan ja kirjaston somekanavilla.

Lukekaa valitsemanne kirja tms. rauhassa nautiskellen loppuun☀️

Kirjankierrätyshylly pääkirjastossa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste lehtilukusalissa. Tuo korkeintaan viisi kirjaa kerrallaan, mukaan saat ottaa niin monta kirjaa kuin haluat! 

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Jos haluat varata näyttelyvitriinit, ole yhteydessä eija.pelkonen(at)masku.fi tai puh. 044 7388 193

 

Lemun kirjasto

Runoviikon ohjelmaa Maskussa

Lemun lähikirjaston marraskuun näyttely liittyen runoviikkoon: Satu Haapala, Tiltu Nurminen ja Veera Ruohomäki – ”Naisen ääni muinaisuudesta tulevaisuuteen”

Tiistaina 9.11. klo 17.30–19. Runomuotokuvia kirjoittamassa Riitta Suominen. Kannattaa varata kirjastosta aika (n. 15 min/hlö), jotta et joudu odottamaan vuoroasi pitkään

Keskiviikkona 10.11. klo 10–10.30. Eija Pelkosen loruhetki

Torstaina 11.11. klo 18. Taideilta ”Naisen ääni muinaisuudesta tulevaisuuteen” toteuttajina Satu Haapala, Tiltu Nurminen ja Veera Ruohomäki

Lukukoira Etti Lemun lähikirjastossa

Lukukoira kyläilee Lemun kirjastossa torstaisin  21.10., 18.11. ja 9.12. klo 18–19.

Lukuaika on n. 15 min/lukija. Lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, koira ja koiran ohjaaja. Etti on hyvä kuuntelija. Varaa lukuaika Lemun kirjastosta: puh. 044 7388 145. Esteen sattuessa ilmoitathan kirjastolle, niin voimme antaa ajan toiselle halukkaalle.

Lukukoira Etti

 

Lemun lähikirjaston lokakuun näyttely  ajalla 4.10. – 29.10.

Elma Hyttisen kokoelmasta vVanhoja puusta tehtyjä autoja, traktoreita ja moottoripyöriä. Tervetuloa tutustumaan Lemun kirjaston aukioloaikoina!

Puuautot

Stressinhallintaa MBB-menetelmän avulla Lemun kirjasto keskiviikkona 13.10. klo 18–19.30 

Stressaako arki? Väsyttääkö? Ruuhkaantuuko ajatukset? Tunnetko olevasi ylivirittynyt? 

MBB (Mind-Body-Bridging) on uudenlainen viitekehys/menetelmä mm. itseymmärryksen ja levollisen läsnäolon lisäämiseen sekä oman stressitilan tunnistamiseen ja säätelyyn. 

MBB:stä voit saada apua esimerkiksi stressinhallintaan, uniongelmiin, masennuksen ja ahdistuksen lievittämiseen. MBB-harjoitusten avulla pyritään rentouttamaan mieli ja keho sekä lisäämään tietoisuutta omiin ajattelumalleihin.

Aiheesta ja menetelmästä tulee kertomaan psykoterapeutti, työnohjaaja, psykiatrinen sairaanhoitaja Laura Koskivaara. Tilaisuus kestää n. 1,5 tuntia. Ilmoittautumiset armi.jaakkola(at)masku.fi Tervetuloa mukaan!

Tiedoksi

Lemun lähikirjasto on valmiusajan ulkopuolella myös yhdistysten yms. kokouskäytössä sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantai-iltoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 7388 145.

Näyttelyaikoja kirjastoihin varattavissa

Lemun lähikirjastossa on tarjolla näyttelytilaa kuukaudeksi kerrallaan. Harrastatko piirtämistä, maalaamista, käsitöitä, askartelua, keräilyä tms.

Annamme mielellämme näyttelytilan käyttöösi töidesi esilletuomiseen tai voit myös vinkata, jos tiedät jonkun, jolla on taitoa tai keräilyharrastus, mutta ei itse saa “soitettua”.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aikatauluista puh. 040 5378 729/Armi Jaakkola. Lemun kirjaston näyttelytilan voit varata myös sähköpostitse lemun.kirjasto(at)masku.fi tai puh. 044 7388 145.

 

Askaisten kirjasto

Runoviikon ohjelmaa Maskussa

Maanantaina 8.11. klo 17.30–19. Runomuotokuvia kirjoittamassa Riitta Suominen. Kannattaa varata kirjastosta aika (n. 15 min/hlö), jotta et joudu odottamaan vuoroasi pitkään

Perjantaina 12.11. klo 9.30–10. Eija Pelkosen loruhetki.

Askaisten kirjaston omatoimiaukiolo

Askaisten kirjastoon pääsee kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin avulla joka päivä. Omatoimikäyttö on auki maanantaista torstaihin 8–20 ja perjantaista sunnuntaihin 10–18.

Kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita normaaliin tapaan maanantaisin ja keskiviikkoisin 15–19 ja torstaisin 12–16 (arkipyhien aattoina 10–14). Muina aikoina asioidaan omatoimisesti. Kirjastossa on lainaus- ja palautusautomaatti sekä varausten noutohylly.

PIN-koodi on sama, jolla kirjaudutaan verkkokirjastoon ja käytettään kirjastojen lainausautomaatteja. Mikäli tarvitset PIN-koodin, saat sellaisen minkä tahansa Vaski-kirjaston henkilökunnalta.

Tervetuloa kirjastoon, vaikka ihan joka päivä!

Palautusluukku vanhassa kirjastossa suljetaan 4.6.alkaen.