Harrastamisen Maskun malli

Harrastamisen Suomen malli on

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hanke, jonka päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen.  Maskussa hanke kulkee nimellä harrastamisen Maskun malli.

Harrastamisen Maskun mallin tarkoituksena on mahdollistaa maskulaisille lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä. Toiminnan järjestämisessä on kuultu lapsia ja nuoria ja toiminta järjestetään heidän toiveidensa mukaisesti kaikissa Maskun peruskouluissa. Harrastamisen Maskun malli käynnistyi syksyllä 2021 ja toiminta jatkuu edelleen.

Mitä harrastaminen on?

Harrastaminen voi olla ohjattua tai omatoimista, ryhmässä tai itsekseen tapahtuvaa harrastamista. Usein harrastamisessa yhdistyy yhteisöllinen toiminta ja omatoiminen harrastaminen. Nuorten omatoimiseen harrastamiseen kuuluvat myös vapaaehtoistoiminta sekä tapahtumien ja projektien järjestäminen (Opetus- ja kulttuuriministeriö 2017.) Harrastus voi liittyä mm. liikuntaan, musiikkiin, kulttuuriin, tieteisiin, taiteisiin tai mediaan.

Harrastamisen Suomen mallin keskeiset periaatteet Maskussa: 

  • syrjäytymisen ehkäisy
  • eriarvoisuuden vähentäminen
  • hyvinvoinnin lisääminen
  • empatiataidot
  • luovuus ja kriittinen ajattelu
  • liikunnan tukeminen
  • yksinolon vähentäminen, kaverisuhteiden tukeminen
  • perheiden tukeminen
  • taitojen kasvattaminen, onnistumisen kokemukset sekä lasten ja nuorten identiteetin vahvistaminen

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen 14. – 20.8.2023.
 

Kaikki koulun oppilaat voivat osallistua omalla koululla järjestettävään harrastustoimintaan. Kaikki harrastustoiminta on oppilaille maksutonta ja toiminta järjestetään matalan kynnyksen periaatteella eli sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta harrastuksesta. Ennen kuin ilmoittaudut mukaan tarkastathan, että lukujärjestyksesi mahdollistaa kerhoon osallistumisen.

Kerhot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajallinen määrä ja etusijalla ovat osallistujat, joilla ei ole tällä hetkellä harrastusta.

Viikolla 34-35 saat ilmoituksen harrastuspaikastasi. Kaikki harrastustoiminta alkaa viikolla 36. Kerhoja ei järjestetä koulun loma-aikoina tai arkipyhinä. Syyskausi viikot 36-49 ja kevätkausi viikot 3-20.

Tästä näet koulullasi järjestettävän kerhotoiminnan ja niiden sisällön.

Kerhoja ei järjestetä koulun loma aikoina tai arkipyhinä.

Harrastusetsivä 

Harrastamisen Maskun malliin kuuluu harrastusetsivä toiminta. Etsivän tarkoituksena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään mieluinen harrastus, sekä kannustaa heitä pysymään mukana toiminnassa. Etsivä jalkautuu kouluille ja harrastuspaikoille kuulemaan lapsia ja nuoria ja on linkkinä perheiden, kunnan ja paikallisten harrastustoimijoiden kanssa.

Harrastusetsivään voi olla yhteydessä kaikessa vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan liittyvissä asioissa. Hänen kanssaan voidaan yhdessä miettiä mieluisaa vapaa-ajantoimintaa.

Yhteyshenkilö

Heli Lehto
hankekoordinaattori
puh. 044 7388 389

* Seuraa somessa *

FB: harrastamisen maskun malli
IG: harrastamisen_maskun_malli