Laskutustiedot

Sähköinen laskutus

Maskun kunnalla on mahdollisuus ottaa vastaan ja lähettää sähköisiä laskuja.

Maskun kunnan y-tunnus

0204064-7

Laskujen lähetys

Asiakkailla on mahdollisuus ottaa vastaan e-laskuja Maskun kunnalta. E-laskusopimus Maskun kunnan kanssa tehdään asiakkaan verkkopankin kautta.

Sähköisten laskujen vastaanotto

VerkkolaskuosoiteMaskun kunta003702040647
VälittäjätunnusApix Messaging Oy003723327487
OperaattoriApix 

Maskun kunta vastaanottaa ensi sijassa vain verkkolaskuja. Mikäli laskutusohjelmanne ei tuota verkkolaskua, pyydämme käyttämään alla esiteltyä laskumappi-palvelua, jolla voi tehdä asiakkaalle verkkolaskun. Jos näistä kumpikaan ei onnistu, lasku tulee lähettää sähköpostin liitteenä suoraan operaattorin sähköpostiosoitteeseen alla olevan ohjeen mukaan. Maskun kunta ei vastaanota enää paperisia laskuja.

Pyydämme huomioimaan myös, että Maskun kunnalle lähtevien laskujen ostajan tilausnumerokentässä (OrderIdentifier) tulee olla jatkossa tilaajalta saatu tilaajatunnus (nelinumeroinen kustannuspaikka). Mikäli esimeriksi OrderIdentifier sisältää sellaisen numeron, joka sopii kustannuspaikaksi, niin se poimii sen, jos tyhjä se tarkistaa seuraavan elementtikohdan ja niin edelleen. Kentät, joihin voitte tilaajatunnuksen lisätä ovat:

 1. OrderIdentifier
 2. BuyerReferenceIdentifier
 3. ProjectReferenceIdentifier
 4. AgreementIdentifier
 5. DeliveryOrganisationName

Verkkolaskuosoite

Verkkolaskuosoite Maskun kunta 003702040647
Välittäjätunnus Apix Messaging Oy 003723327487
Jos käytätte pankkien e-laskupalveluita lähetykseen, voitte tarkistaa käytettävän verkkolaskuosoitteen ja välittäjätunnuksen http://www.apix.fi/ohje.html. Erityisesti pankkien kautta lähetettäessä huomioittehan, että laskulla tulee olla Maskun kunnan y-tunnus 0204064-7

Voitte toimittaa laskut verkkolaskuina myös www.laskumappi.fi –palvelun kautta. Tämän palvelun haluamme tarjota asiakkaillemme ilmaiseksi (koodi: masku) 30.06.2023 asti lähettäessänne laskuja Maskun kunnalle.
Rekisteröityminen tapahtuu https://registration-tilikunta.apix.fi/ -sivuston kautta.

 1. Rekisteröidy
 2. Kirjaudu laskumappiin https://laskumappi.fi/#/login
 3. Mene laskumapissa kohtaan ”Myyntilasku”.
 4. Täytä sivulle tarvittavat tiedot (=luo uusi lasku).
 5. Kun lasku on valmis, lähetä lasku painamalla vihreää ”Lähetä” painiketta

Sähköpostiosoite

Maskun kunta vastaanottaa laskuja sähköpostitse vain osoitteeseen: masku@skannaus.apix.fi
Laskuja sähköpostilla lähetettäessä tulee huomioida seuraavat asiat:

 • Laskulla ei saa olla vastaanottajana muita osoitteita (To:).
 • Sähköpostin otsikkoon on hyvä kirjoittaa sana lasku ja laskun numero
 • Lähetettävä lasku tulee olla sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona
 • Sähköpostissa saa olla vain yksi lasku liitteineen. Liitteet pitää olla omina PDF-tiedostoina

Laskun PDF-tiedoston nimessä pitää olla sana lasku ja liitetiedoston nimessä sana liite. Lähetyksen jälkeen palvelusta tulee joko hyväksyntä- tai hylkäysilmoitus lähetysosoitteeseen 15 minuutin kuluessa lähetyksestä.

Asiakkaan osoite:

Maskun kunta, Keskuskaari 3, 21250 Masku. Tarvittaessa muuta kirjeenvaihtoa varten. Laskut ohjautuvat AINA verkkolaskuosoitteen tai sähköpostiosoitteen mukaan.

Mikäli teillä on laskujen lähettämiseen liittyviä teknisiä kysymyksiä, voitte olla yhteydessä verkkolaskuoperaattoriimme: Apix Messaging Oy, (09) 4289 1324, servicedesk@apix.fi

Itsenäiset yrittäjät ja YEL-todistus

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeiden mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Jos kunta ostaa palveluja itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kunnan selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta JuEL-eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti.

YEL-todistus kysytään kaikilta alle 69-vuotiailta yksityishenkilöiltä ja toiminimen haltijoilta, joilta kunta ostaa palveluita. Kunta on velvollinen huolehtimaan eläkemaksusta, vaikka yksityisen elinkeinonharjoittajan vuositulot alittaisivat YEL-vakuuttamisen alarajan 8 575,45 euroa.