Aikuisten kesäliikuntaa Maskussa

Tänä kesänä Maskussa on tarjolla iso määrä monipuolisia liikuntakursseja palloilupeleistä ja juoksukoulusta luontoliikuntaan ja kehontuntemukseen työikäisille aikuisille! Kursseille pääsee mukaan ilmoittautumalla ja maksamalla kurssimaksun (10 €), joka kattaa osallistumisen kaikkiin ryhmiin. Kympin maksettuasi voit siis lähteä ainoastaan yhdelle kurssille tai osallistua aivan jokaisen lajin kaikkiin kokoontumisiin. Jos olet jo ehtinyt ilmoittautua ja maksaa osallistumisen, mutta haluatkin tulla mukaan vielä jollekin muulle tunnille, tässä tapauksessa ilmoittaudu sähköpostitse ohjaajalle: johanna.lapinniemi@masku.fi

Kurssitoiminta toteutetaan osana Hyvinvoiva, liikkuva Masku -hanketta. Kaikki ryhmät ohjaa hanketyöntekijä, liikunnan moniosaaja Johanna Lapinniemi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tutustu alla oleviin kurssikuvauksiin ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Huom! Uusia tunteja lisätty 2.6.2023

Kahvakuula-circuit (Uusi tunti)

ti 13.6.-4.7. Klo 17.00-17.45 Kurittulan koulun piha tai sali, Koulukuja 1

to 15.6.-10.8. Klo 13.00-14.00 Lemun koulu

Kahvakuula-circuit on tehokas ja monipuolinen lihasvoimatreeni, jossa jokainen voi tehdä liikkeet omassa tahdissa. Treenissä on monipuolisia liikkeitä koko vartalolle ja kuulat tuovat hyvää lisävastusta treeniin. Isommat kuulat isoille lihaksille, kevyemmät pienemmille ja variaatiota treeniin tuo sykettä nostavat tai tasapainoa haastavat liikkeet. Ota oma kuula ja alusta mukaan, myös ohjaajalla kaiken painoisia kuulia.

Keskivartalotreeni + venyttely (Uusi tunti)

Pe 16.6.-4.8. Klo 12.00-13.00, 21.7. ei tuntia, Kurittulan koulu

Liikkumisen ja hyvinvointimme keskiössä on vahva ja liikkumistamme tukeva keskivartalo. Tällä tunnilla haemme liikkuvuutta kokonaisvaltaisesti koko keholle sitä avaavin liikkein ja teemme keskivartaloamme vahvistavaa lihaskuntoa, sekä dynaamista ja hengittävää kehonhallintaa. Tunti on kokonaisuudessaan lempeä, sekä vahvistava ja erilaisin variaation jokainen voi hakea haastetta omien toiveiden mukaan. Tunti kehittää kehonhallinan lisäksi tasapainoa, liikkuvuutta ja vahvuutta. Jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan käsin ja tunneilla ohjaaja antaa jokaisen kunnolle sopivia liikevariaatioita.

Kehonhuolto (Uusi tunti)

ti 11.7.-8.8. klo 19.45-20.30, Kurittulan koulun liikuntasali, Koulutie 1

Kehoa ja mieltä avaava harjoitus, joka palauttaa lihaksistosi päivän rasituksesta ja tuo liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ota oma alusta mukaan!


Pesäpalloa aikuisille

ma 15.5.-19.6. Klo 18.30-20.00 Piuhan kenttä, Tennumäentie 11, 21250 Masku

Peli-iloa Suomen kansallispelin parissa. Tule mukaan pesäpallotreeneihin, joissa pääset harjoittelemaan pesäpallossa tarvittavia taitoja kuten heittoa ja lyöntiä rennosti yhdessä liikkuen ja harjoitellen. Parasta on tietenkin yhteinen peli ja leikkimielinen kisa. Jokainen voi osallistua omasta taitotasosta ja kokemuksesta riippumatta, monia harjoituksia voimme soveltaa kaikille sopiviksi ja kurssilla taitosi varmasti kehittyvät. Tule kokemaan uusien taitojen, sekä juoksujen ja polttamisen iloa!

Pallot hallussa ja ilmassa

ma 3.7.-7.8. Klo 17.00-18.15  Hemmingin liikuntahalli, Maskun urheilukenttä

Höntsäpalloilua aikuisille rennosti yhdessä liikkuen. Kurssilla palloilulajien tekniikkasi kehittyy kuin itsestään, mutta saat taitojen kehittämiseen myös opetusta. Pääpaino on rennossa yhdessä tekemisessä ja pelailun kautta oppimisessa. Otetaan haltuun erilaisia pelejä, kuten koripallo, ultimate, jalkapallo, myös ryhmän toiveiden mukaan. Sään salliessa liikumme mahdollisimman paljon ulkona. Tilamuutokset mahdollisia.

3.7. Hemmingin liikuntahalli Myllymäentie 127 21250 Masku

10.7. Hemmingin liikuntahalli

17.7. Maskun urheilukenttä, Seurantalontie 2

24.7. Maskun urheilukenttä

31.7. Maskun urheilukenttä

7.8. Maskun urheilukenttä

Sulkapallo 1

ma 12.6.-10.7. klo 16.00-17.00, Hemmingin liikuntahalli, Myllymäentie 127 21250 Masku

Sulkapallo 2

ma 3.7.-7.8. klo 14.00-15.00, Hemmingin liikuntahalli, Myllymäentie 127 21250 Masku

Tervetuloa mukaan sulkapallo kurssille, jossa opit sulkapallon perustaidot ja löydät sujuvuutta omaan peliin. Kurssilla opit peruslyönnit, syötöt ja pelillisesti tarkoituksenmukaista liikkumista. Mukaan oma maila, sisäpelikengät ja juomapullo. Mailan puuttuessa, opettajalla joitakin mailoja lainattavissa.

Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu mukaan!

Puistopelit seurakuntatalon nurmikentällä

ti 4.7.-15.8. klo 14-15

Tule mukaan pelaamaan petanqueta mukavassa seurassa. Kokoamme osallistujista joukkueet ja jokaisella kerralla laitamme leikkimielisen turnauksen pystyyn. Ryhmän halutessa, mahdollisuus testata myös muita tarkkuuspelejä kuten krokettia, mölkkyä.

Sauvakävely 

ma 15.5.-5.6. klo 16.00-17.00, Lähtö Rivieran parkkipaikka                 

Mukavaa ja rentoa yhdessä liikkumista. Saat myös tekniikkavinkkejä sauvakävelyyn ja omaan treeniin. Tehdään yhdessä lenkin lisäksi kehoa avaavaa liikkuvuusharjoittelua. Omat sauvat mukaan. Ohjaajalla muutamia lainasauvoja mukana.

Juoksuhaaveet todeksi – kävelystä juoksuun -kurssi

ti 16.5.-20.6. Klo 15.00-16.00, Riviera ja Urheilukentän kuntorata, 6.6. ei kokoontumista

Kaipaatko käytännön vinkkiä ja sparrausta kävelylenkkien portaittaiseen muuttamiseen juoksulenkeiksi? Haluatko lähteä omaa kehoasi kuunnellen haastamaan itseäsi ja löytämään tehoa kävelyharrastukseesi? Mietitkö, voisinko saada hyvää oloa juoksun rytmistä, mutta pelkäät loukkaantumista tai liiallista rasitusta?

Kurssilla teemme erilaisia kävelyä asteittain tehostavia harjoitteita, joiden avulla sinun on helpompi lähteä löytämään omaa juoksua ja juoksutekniikkaa. Harjoitukset tehdään omien vauhtien mukaisesti, joten kaikki juoksusta kiinnostuneet voivat tulla rohkeasti mukaan!

16.5. Riviera

23.5. Riviera

30.5. Riviera

13.6. Maskun urheilukenttä, Seurantalontie 2, 21250 Masku

20.6. Maskun urheilukenttä

Juoksukoulu

ti 11.7.-8.8. Klo 18.30-19.30, Riviera ja 25.7. Maskutalo, Seurantalontie 2, 21250 Masku

Juoksukoulun harjoitukset soveltuvat niin juoksuharrastuksen alkuvaiheessa oleville kuin myös hieman kokeneemmille juoksijoille. Harjoitukset tehdään omien vauhtien mukaisesti, joten kaikki juoksusta kiinnostuneet voivat tulla rohkeasti mukaan!

Treeneissä käydään läpi monipuolisesti juoksuharjoittelun eri osa-alueita. Juoksukoulu koostuu viidestä harjoituskerrasta, joissa käsitellään ja harjoitellaan seuraavia teemoja:

  • Juoksutekniikkaharjoitus
  • Vauhtikestävyysharjoitus
  • Intervalliharjoitus
  • Mäkijuoksuharjoitus
  • Juoksijan liikkuvuusharjoitus, kehohuolto ja tarkoituksenmukaisen hengityksen anatomia (kokemuksellinen harjoitus) Maskutalo

Juoksukouluun on hyvä tulla jokaisella kerralla, niin saat siitä enemmän irti ja hyvän kokonaisuuden itsellesi.

11.7. Riviera

18.7. Riviera

25.7. Maskutalo, Seurantalontie 2, 21250 Masku

1.8. Urheilukenttä, Seurantalontie 2, 21250 Masku

8.8. Urheilukenttä

Opi suunnistamaan!

ke 17.5.-31.5. ja 14.6 klo 17.00-19.00,

Seikelän koulun parkkipaikka 17. ja 24.5., Riviera 31.5. ja Impivaaran uimahalli 14.6.

Käytännönläheinen suunnistuskurssi aikuisille! Tällä lyhytkurssilla opit karttamerkkien salat ja lukemaan kartasta suunnistukselle ja reitille oleelliset asiat. Opettelemme suunnistukselle tärkeitä perusasioita konkreettisesti Maskun lähimaastoissa. Opit suuntaamaan kartan oikein ja suunnittelemaan reitin rastien välille. Saat myös niksejä varmaan rastin löytämiseen ja opit kompassin käyttöä suunnistuksen apuvälineenä. Jokaisella kerralla harjoittelemme yhteisesti suunnistuksen eri osa-aluetta ja lisäksi teemme suunnistusharjoituksia, joiden avulla opettelet ja vahvistat suunnistustaitoasi. Varustaudu kurssille säänmukaisilla vaatteilla ja metsään sopivilla kengillä. Jokainen voi edetä maastossa oman kunnon mukaan ja osan aikaa kurssikerroista etenemme maastossa myös yhdessä. Viimeisellä kerralla 14.6. tutustumme yhdessä iltarasteille ja näin voit jatkaa harrastusta omatoimisesti. Iltarasteilla järjestäjille maksu.

Suunnistuskurssille on hyvä tulla jokaisella kerralla, niin saat siitä enemmän irti ja hyvän kokonaisuuden itsellesi.

Ilmoittaudu mukaan, kurssilla rajoitettu osallistujamäärä.

17.5. Seikelän koulu, Lietsalantie 33

24.5. Maskutalo

31.5. Riviera

14.6. Impivaaran uimahalli Turku rastit omakustanteisesti, tavataan porukalla klo 17 karttojen myynnissä.

Porrastreeni Niemenkulman kuntoportailla

Ohensaarentie 762, 21250 Masku

ti 23.5.-4.7. klo 18.15-19.00

Porrastreeni on mukava tapa lisätä itselleen sopivasti tehoa treeniin ja nostaa sykettä, sekä kehittää koordinaatiota. Portaissa voimme tehdä myös lihaskuntoa ja erilaiset rytmitykset aktivoivat hermostoa ja lihaksia uudella tavalla. Treeni tuo mukavaa vaihtelua, niin kävelijälle kuin juoksijalle, kaikki lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kuntoliikuntaa sisällä ja ulkona

ti 23.5.-4.7. klo 19.00-19.45, Niemenkulman kylätalon piha ja Sali,  Ohensaarentie 762, 21250 Masku

Monipuolisesti eri kunnon osa-alueita, lihasvoimaa, kestävyyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta kehittäviä harjoituksia yhdessä liikkuen. Tunneilla liikkeet rasittavat kehoa kokonaisvaltaisesti ja käytämme vaihtelevasti erilaisia välineitä (kahvakuula, käsipainot, vastusnauha) tuomaan vastusta harjoitteluun. Oma juomapullo, käsipainot ja alusta mukaan. Teemme vaihtelevia harjoituksia, joihin jokainen voi osallistua oman kuntotason mukaan. Ryhmässä tekeminen tsemppaa ja liikuttaa uusille levelille!

Kehonhuolto ja lempeä liikkuvuusharjoittelu

Niemenkulman kylätalo, Ohensaarentie 762, 21250 Masku

ti 23.5.-4.7. klo 19.45-20.15

Kehoa ja mieltä avaava harjoitus, joka palauttaa lihaksistosi päivän rasituksesta ja tuo liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ota oma alusta mukaan!

Liikuntakipinä – starttikurssi miehille (Peruttu)

(Ryhmä peruttu vähäisten ilmoittautumisten takia. Mikäli kaipaat uutta virtaa liikkumiseesi, huomioithan treenaa henkilökohtaisen valmentajan kanssa mahdollisuuden.)

pe 25.5.-29.6. ja joka toinen viikko 7.7.-4.8, klo 13.30-15

Liikuntakipinä – starttikurssi naisille (Peruttu)

(Ryhmä peruttu vähäisten ilmoittautumisten takia. Mikäli kaipaat uutta virtaa liikkumiseesi, huomioithan treenaa henkilökohtaisen valmentajan kanssa mahdollisuuden.)

klo 13.00-14.30 to 24.5.-28.6 ja joka toinen viikko 6.7.-3.8

Kurssi on sinulle, joka haluat aloittaa omannäköisen liikunnan kuntotasosi huomioiden, muttet välttämättä tiedä mitä lähtisit tekemään ja minkälainen liikunta sytyttäisi liikkumisen ilon. Tutustumme erilaisiin terveyskuntoa monipuolisesti kehittäviin liikuntamuotoihin ja saat oivalluksia siihen, miten voit lisätä liikkumista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia arkeesi. Ryhmä sopii kaikille, joilla liikuntaa omassa arjessa on vähän, jos ollenkaan, ja haluat lisätä sitä itsellesi sopivalla tavalla. Kurssi ei ole tarkoitettu hyväkuntoisille. Kurssilla liikumme niin sisällä kuin ulkona vahvistaen terveyskunnon eri osa-alueita. Kurssille otetaan rajallinen määrä osallistujia, ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.5. mennessä!

Aloituskerta Hyvinvointipalvelut Pääskyrinne, Hallintotie 2 Loput kerrat sovitaan ryhmäläisten kanssa yhdessä. Olethan yhteydessä mikäli et pääse ensimmäisellä kerralla, tai jos sinulla on kysyttävää kurssissa.

Johanna Lapinniemi, 044 7388 366

Treenaa henkilökohtaisen valmentajan kanssa / yksilöharjoittelu

Henkilökohtainen valmentaja tavattavissa

25.5. klo 9.30-10.30 Pääskyrinne

26.5. klo 9.00-10.00 Marskin tori Askainen

31.5. klo 11.30-12.30 Lemun tori

15.6. klo 9.30-10.30 K-marketin piha Masku

Sinulle joka haluat aloittaa omannäköisen liikunnan kuntotasosi huomioiden, muttet välttämättä tiedä mitä lähtisit tekemään ja minkälainen liikunta sytyttäisi liikkumisen ilon. Haluat myös mieluiten liikkua yksin tai ystävän kanssa tai arastat osallistua ryhmäliikuntamahdollisuuksiin. Toiveinasi voi olla esimerkiksi lihasvoiman tai peruskunnon kehittäminen tai haluat vinkkejä palautumiseen ja stressin lievittämiseen.

Sisältää kolme henkilökohtaista tapaamista, joissa kartoitetaan ensin tavoitteet ja toiveet. Yhdessä käymme läpi toiveiden mukaisia liikuntamuotoja, jotka kehittävät kunnon eri osa-alueita ja saat tarvittavaa ohjeistusta oma-aloitteisen liikunnan lisäämiseen arkeesi.

Tule juttelemaan henkilökohtaisen valmentajan kanssa tai soita ja varaa oma aika 30.6. mennessä!

Johanna Lapinniemi 0447388 366

25.5. klo 9.30-10.30 Pääskyrinne

26.5. klo 9.00-10.00 Marskin tori Askainen

31.5. klo 11.30-12.30 Lemun tori

15.6. klo 9.30-10.30 K-marketin piha Masku

Miesten vuoro liikkua (Peruttu)

(Ryhmä peruttu vähäisten ilmoittautumisten takia)

ti 9.5.-4.7. klo 16.30-17.45, Kurittulan koulun piha ja liikuntasali, Koulukuja 1, 6.6. ei tuntia

Monipuolista liikuntaa yhdessä liikkuen! Tunneilla haetaan hikeä pintaan erilaisissa liikuntamuodoissa. Monipuolisuutta harjoitteluun tuo tehokkaat lihaskunto-osiot, liikkuvuutta ja kehonhuoltoa unohtamatta. Tervetuloa mukaan liikkumaan ja oppimaan liikuntataitoja, sekä kohottamaan kuntoa uusien ja tuttujen liikuntamuotojen pariin. Oma juomapullo (ja alusta) mukaan

Kahvakuula

ma 15.5.-19.6. klo 17.15-18.15, Riviera

Koko kehon lihaksia vahvistava ja liikkuvuutta kehittävä treeni. Harjoitteiden avulla myös tasapaino ja kehonhallinta paranevat ja erityisesti vahvistat keskivartalon hallintaa. Tässä kahvakuulatreenissä keskitymme liikkeiden tekniikkaan ja heilautuksia teemme rauhallisesti omaa keho kuunnellen. Alkulämmittely on jokaiselle sopivaa liikuntaa, jossa käytämme ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia monipuolisesti hyväksi.

Kuntoliikuntaa sisällä ja ulkona

ma 3.7.-7.8. klo 18.30-19.30, Kurittulan koulun piha ja liikuntasali, koulukuja 1

pe 19.5.-11.8. klo 10.00-11.00, Askainen, kokoontuminen Askaisten koululla, Askaistentie 700

Monipuolisesti eri kunnon osa-alueita, lihasvoimaa, kestävyyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta kehittäviä harjoituksia yhdessä liikkuen. Tunneilla liikkeet rasittavat kehoa kokonaisvaltaisesti ja käytämme vaihtelevasti erilaisia välineitä (kahvakuula, käsipainot, vastusnauha) tuomaan vastusta harjoitteluun. Oma juomapullo, käsipainot ja alusta mukaan. Teemme vaihtelevia harjoituksia, joihin jokainen voi osallistua oman kuntotason mukaan. Ryhmässä tekeminen tsemppaa ja liikuttaa uusille levelille!

Kehonhuolto ja liikkuvuusharjoittelu

ma 3.7.-7.8. klo 19.30-20.15, Kurittulan koulun liikuntasali, Koulutie 1

Kehoa ja mieltä avaava harjoitus, joka palauttaa lihaksistosi päivän rasituksesta ja tuo liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ota oma alusta mukaan!

Keskivartalotreeni + venyttely

Maskutalo, Seurantalontie 2, 21250 Masku

To 6.7.-10.8. Klo 15.00-16.00, 27.7. Metsätreeni Maskutalon lähimetsässä

Liikkumisen ja hyvinvointimme keskiössä on vahva ja liikkumistamme tukeva keskivartalo. Tällä tunnilla haemme liikkuvuutta kokonaisvaltaisesti koko keholle sitä avaavin liikkein ja teemme keskivartaloamme vahvistavaa lihaskuntoa, sekä dynaamista ja hengittävää kehonhallintaa. Tunti on kokonaisuudessaan lempeä, sekä vahvistava ja erilaisin variaation jokainen voi hakea haastetta omien toiveiden mukaan. Tunti kehittää kehonhallinan lisäksi tasapainoa, liikkuvuutta ja vahvuutta. Jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan käsin ja tunneilla ohjaaja antaa jokaisen kunnolle sopivia liikevariaatioita. Tunti päättyy rentoutukseen ja harjoituksen integroimiseen arjessa olemiseemme.   

Tanssillista liikuntaa

To 25.5.-29.6. Klo 15.00-16.00, Maskutalo, Seurantalontie 2, 21250 Masku

Rentoa ja kivaa liikettä latinalaisen musiikin tahdissa! Joskus saatamme vierailla toisenlaisissa musiikillisissa maailmoissa, kuten rockin tai charlstonin rytmeissä. Tunnilla teemme erilaisia helppoja askelluksia, sekä kehoa kokonaisvaltaisesti avaavia liikkeitä. Mitään tanssia sinun ei tarvitse osata ennakkoon, tanssimme sovelletusti salsan, cha cha:n, mambon, jiven askelia ja rytmiä. Tanssitaan ilman paria soolotanssina. Ota oma alusta mukaan, saatamme tehdä lihaskuntoa ja kehontuntemusta vahvistavia, sekä omaa tanssia tukevia lihaskuntoliikkeitä

8.6. ei kokoontumista

Aamun avaava lempeä liike

Rosarium, Maskuntie 98, 21250 Masku

To 25.5.-10.8. Klo 8.00-9.00, 8.6. ei kokoontumista

Lempeä tunti, joka rentouttaa, lisää liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista kehontuntemusta. Hermostosi rauhoittuu ja päästät irti tarpeettomasta lihasjännityksestä. Tunti pitää sisällään seisten tehtäviä liikkeitä. Hengityksesi syvenee ja löydät levollisuutta omassa liikkeessä. Opit myös kuuntelemaan omaa kehoasi paremmin ja löydät liikkumisen luonnollisen virtauksen. Tunnilla sovelletaan liikkeitä joogasta, tai chi:stä ja yleisiä kehon luonnolliseen liikkumiseen kuuluvaa liikevirtausta.

Vahvista ja vetreytä: Liikettä niska-hartia seudulle

Ke 17.5.- 21.6. Klo 15.00-16.00, Maskutalo ja sään salliessa urheilukenttä, Seurantalontie 2, 21250 Masku

Ke 5.7.-9.8. Klo 9.00-10.00, Lemun koulun Sali ja piha

Tällä tunnilla lämmittelemme kokonaisvaltaisesti kehoa lempein ja avaavin liikkein. Löydämme liikkuvuutta ja liikkeen hallintaa, joka auttaa sinua pitämään huolta niska-hartiaseudustasi tunnin jälkeenkin. Liikkeet vahvistavat ja tuovat eloa myös selän toimintaan. Tunti sopii kaikille ja ohjaaja opastaa jokaisen kunnolle sopivat variaatiot eri liikkeisiin. Ota oma alusta ja juomapullo mukaan.

Toiminnallinen harjoittelu oman kehon painolla

Ke 28.6.-9.8. Klo 15-16.15, Seikelän koulun piha ja liikuntasali

Tällä tunnilla pääset haastamaan itseäsi liikkumaan uusiin ulottuvuuksiin ja löytämään kokonaisvaltaisempaa tapaa liikkua! Vaihtelevat harjoitukset kohottavat sykettä ja lihaskuntoa, sekä parantavat liikkuvuutta. Harjoitusten avulla kehität liikeaistimustasi, jonka vahvistaminen auttaa sinua kokonaisvaltaisesti vastaamaan haasteisiin muussakin liikuntaharjoittelussa. Tunti sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita löytämään itseään kolmiulotteisessa liikkeessä ja tutkimaan kehityksellisiä tai eläinten liikkumisen kaltaisia liikkeitä yhdessä liikkuen, kunnon kehittyminen ja uusien liikkeiden kokeminen on taattu. Tunnit sopivat kaikille, sillä voit tehdä niitä oman kuntotasosi mukaan. Tunneilla saatetaan joskus käyttää vastuskuminauhaa tai esimerkiksi kahvakuulaa tuomaan lisätehoa treeniin.

Liikettä leikkipuistossa -liikuntahetki vanhemmille

ma 8.5.- 19.6. klo 14.00-15.00 Masku, Kiurutien leikkipuisto

ke 17.5.- 28.6. klo 9.00-10.00 Lemu, Hernemäentien leikkipuisto, ei tuntia 7.6.

Toiminnallisia harjoitteita, jotka lisäävät liikkuvuutta, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Voit tulla lasten kanssa tai ilman. Treeneissä hyödynnetään leikkipuiston välineitä ja vastuskuminauhaa. Välineet jumppaan saat paikanpäältä.   

Puistoliikuntaa aamutuimaan, Riviera

kovalla sateella Tammenahjon koulun liikuntasali koulun kesälomalla

pe 19.5.- 11.8. klo 7.30-8.30

Energistä kokonaisvaltaista liikuntaa musiikin kanssa! Tunneilla teemme lämmittelyn ja mukaansatempaavaa liikettä, jossa välillä voimme nostaa sykettä ja välillä tehdä rauhallisemmin liikettä aistien. Lihaskunto- ja kehonhallinta -osioissa työskennellään oman kehonpainon kanssa, joskus myös välineitä, kuten käsipainoja, vastuskuminauhaa tai keppiä käyttäen.

Tunti kehittää lihaskuntoa, koordinaatiota, kehonhallintaa, liikkuvuutta, sekä parantaa ryhtiä.

Muistathan ilmoittautua, jotta saat tiedon mahdollisista paikkamuutoksista!

Kesäpuntti

ke 5.7.-9.8 Klo 11.00-12.00, Askaisten kuntosali, Askaistentie 700

to 6.7.-10.8. Klo 9.30-10.30, Hemmingin kuntosali, Myllymäentie 127, 21250 Masku

Tule tutustumaan lihasvoimaharjoitteluun ja paranna lihaskuntoasi myös kesällä!

Ohjattu kuntosaliharjoittelu, jossa sinulle ohjeistetaan oikeaa tekniikkaa ja tehokkaat liikkeet peruslihaskuntoharjoitteluun. Lisäksi saat mukaasi henkilökohtaisen ohjelman, jonka avulla voit jatkaa treeniä kesän jälkeenkin.

Ilmoittaudu pikaisesti, kyseessä pienryhmäharjoittelu. (Ilmoittautumiseen max 12)

Avovesiliikuntaa aikuisille

Pikisaaren uimaranta, Pikisaarentie 21240 ASKAINEN

ti 11.7.- 1.8. klo 16.30-17.30

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan uintia luonnonvesissä. Kurssilla saat vinkkiä oman uintitekniikan hiomiseen erityisesti luonnonvesissä uimisessa. Voit olla kokenut uimari tai vasta-alkaja, mutta kurssille osallistuminen edellyttää pinnalla pysymistä.  Opit avovesiuintiin liittyvät tärkeät turvallisuusseikat ja pääset kokemaan erilaisia kuntoa kohottavia liikkumisen muotoja vedessä, kuten vesijuoksua. Kurssin päätteeksi teemme yhteisen uintiretken.

Luontovoimaa! – Vahvista luontoyhteyttäsi ja tunne luonnon energisoiva vaikutus

Tutustutaan erilaisiin luontokohteisiin Askaisista Maskuun. Kävelyjen aikana teemme yhdessä pieniä aisteja herätteleviä harjoitteita, jotka parantavat läsnäoloa ja auttavat löytämään rentoutta kehoon ja mieleen ja pääset uppoutumaan omaan luontovoimaasi. Etenemme maastossa rauhallisesti, kaiken kuntoiset lämpimästi tervetuloa!

ma 26.6. klo 17.30-19.30 Lähtö Lemun urheilukentältä, Askaistentie 228,

pe 11.8. klo 12.00-14.00 Merellinen Masku Oukkulanlahdesta käsin, lähtö Lemun Kaidanpään luontopolun parkkipaikka, Tarvontie 26, 21230 Masku

Virtaa hengitykseen lempeän liikkeen ja kehontuntemuksen avulla

Maskutalo Seurantalontie 2, 21250  

pe 21.7. klo 12.00-14.00, yhden kerran työpaja

Työpajassa voit liikkeen avulla, ohjaajan sanallisessa opastuksessa, oppia tulemaan tietoiseksi vapaan ja täyden hengityksen esteenä olevista lihasjännityksistä ja vanhoista tottumuksistasi. Selkiyttämällä kehonkuvaasi ja palauttamalla liikkeen avulla kehon luonnolliset yhteydet, voit oppia hengittämään vapaammin ja syvemmin. Teemme Feldenkrais -menetelmän harjoitteita, jotka sopivat kaikille ja jokainen työskentelee ohjaajan sanallisen opastuksen avulla omista lähtökohdistaan käsin.

Tiedämme, että elämämme on riippuvainen kyvystämme hengittää, mutta emme välttämättä tietoisesti ajattele miten tapamme hengittää ja sen laatu ovat yhteydessä myös elämämme laatuun. Saatamme tarpeettomasti ja tiedostamattamme hengittää rajoittuneesti, johtuen esim. kivusta tai vanhasta tottumuksesta. Tervetuloa kokemaan miten lempeä liike auttaa syventämään hengitystäsi! Työpaja sopii kaikille.