Varhan aluevaltuuston päätös: Maskuun sote-asema

Varhan aluevaltuusto päätti, että Maskuun tulee sittenkin sote-asema!

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuusto päätti eilisillan kokouksessaan, että tulevassa toimipisteverkossa Maskuun sijoitetaan sittenkin sote-asema. Sote-aseman on tarkoitus toimia ulkoistettuna palveluna. Tiedot tästä täydentyvät myöhemmin. Myös tarkemmat tiedot sote-aseman konkreettisesta sijainnista ja muusta selviävät valmistelun edetessä.

Valmistelu- ja päätöksentekoprosessissa oli esillä monia vaiheita:

  • Ensin esitettiin, että Maskun terveysaseman toiminta lakkautettaisiin ja maskulaisia palveltaisiin jatkossa naapurikuntien toimipisteistä. Kuntana reagoimme tähän luonnollisesti voimakkaastikin: käyntimääriltään Maskun terveysasema olisi ollut lakkautettavista selvästi suurin.

  • Seuraavaksi poliittisessa käsittelyssä esityksenä oli vaihtoehto, jossa Maskuun esitettiin sijoitettavaksi suppeamman palveluvalikoiman sote-pistettä.

  • Varhan hallituksen yksimielisen muutosesityksen myötä valtuustolle esitettiin nyt siis Maskuun sijoitettavaksi pelkkää sote-pistettä kattavampaa sote-asemaa. Varhan valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen äänin 71-3.

Varhan taloudellinen tilanne on todella vaikea – uskon silti, että panostus perustason lähipalveluihin on pitkällä aikavälillä kannattava myös taloudellisesti. Inhimillisesti se on viisasta: lähipalveluiden on hyvä olla siellä missä ihmistenkin.

Miira Raiskila
kunnanjohtaja