Kunnanjohtajan vetoomus ilkivallan kitkemiseksi

Maskun kunnassa on viime aikoina ilmennyt harmillisen paljon yhteiseen omaisuuteen ja yhteisiin arvoihin kohdistuvaa ilkivaltaa.
Viikonlopun aikana eräällä Maskun koululla ulkoseinään oli maalattu hakaristigraffiti. Seinien töhriminen ilman lupaa on aina luvaton vahingonteko, ja Maskun kunta on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Hakaristi symbolina on erityisen tuomittava, eikä sen edustamalle aatesuunnalle ole yhteiskunnassamme pienintäkään tilaa.
Graffitien ja viime viikolla uutisoitujen pride-lippujen tuhoamisen ja varastamisen lisäksi viime aikoina ilkivaltaa on kohdistunut esimerkiksi Rivieran rannan ponttoonilaituriin ja wibit-temppurataan, Tammenahjon päiväkodin ikkunoihin, bussipysäkkien laseihin sekä useisiin leikkipuistoihin.
Kauniissa ja elinvoimaisessa kunnassamme asiat ovat pääsääntöisesti erittäin hyvin, ja olen kovin harmissani siitä, että epäilemättä varsin pienen joukon toiminta saa aikaan tällaista harmia isolle yhteisöllemme.
Toivon, että kodeissa keskustellaan asiasta ja yhteisen omaisuuden sotkeminen ja tuhoaminen saadaan yhdessä loppumaan. Kuntana teemme voitavamme valvonnan ja ohjeiden lisäämiseksi, mutta vetoan myös kuntayhteisömme eri toimijoihin: puututaan asiallisesti ilkivaltaan kun siihen törmätään, ei anneta sijaa yhteisen elinympäristömme sotkemiselle tai tuhoamiselle ja puhutaan kunnastamme hyvää.
Miira Raiskila
kunnanjohtaja