Uskottava se vaan on

Yritykset uskovat Maskuun. Ainakin kun katsoo tämänhetkistä yritystonttien tilannetta. Monesta on varmasti tuntunut toivottomalta katsoa Rivieran yritysalueen kehitystä, mutta uskokaa pois, kyllä se siitä rakentuu. Alunperin suunnitellun kokoluokan kauppakeskusta emme siihen varmaankaan koskaan tule saamaan, mutta rakentumaan se tulee joka tapauksessa. 

Suomen Teollisuusrengas Oy uudet toimititilat
Suomen Teollisuusrengas Oy:n toimitilat Vähäkorventiellä.

Tällä hetkellä Maskussa on meneillään miljoonien investoinnit yritysten toimitiloihin. Rakennetaan uutta, ja laajennetaan vanhaa. Tilaa on vielä, ja sekä kunnan, että yksityisten omistamille maille on kysyntää, ja suunnitelmia. Kunna yritystonttien tilanne on tällä hetkellä jopa sellainen, että emme pysty kaikkien yritysten tarpeisiin vastaamaan. Tämä on tietysti harmillista, ja yksityisessä omistuksessa olevat rakentamattomat alueet huomioon ottaen tuntuu jopa omituiselta, mutta me yritämme koko ajan löytää ratkaisuja toimitilatarpeisiin yhteistyössä toimijoiden kanssa.

Turun Trailertukku Oy toimitilat

Loppusuoralla on tällä hetkellä kolmen yrityksen uusien tilojen rakentaminen. Suomen Teollisuusrengas Oy on jo käytännössä muuttanut uusiin tiloihinsa Vähäkorventielle, Turun Trailertukku Oy:n halli Ruskontien varressa on lähes muuttovalmis, ja Capomatic Oy:n uusi halli Savikujalla on loppusuoralla. Kaksi ensimmäistä siirtää toimintansa Raisiosta Maskuun, ja Capomatic Oy siirtää toimintaansa Haloilan tiloista kunnan sisällä.

Capomatic Oy toimitilat Savikujalla.

Humikkalan liittymässä on myös Rush Factory Oyj:n uusien toimitilojen rakentaminen pohjatöiden osalta lähes valmiina. Poikkeustilanne on vaikuttanut dramaattisesti elämyksiä tarjoavan tapahtumajärjestäjän toimintaan, mutta tarve uusille toimitiloille ei ole poistunut. Rakentamiseen tontilla on aikaa vielä kaksi vuotta, vielä tovin joudumme odottelemaan yrityksen muuttoa Raumalta Maskuun.

Ilmakuva Rush Factory Oy rakennustyömaasta
Rush Factory Oyj:n työmaa Humikkalan liittymän eteläpuolella.

Suurinta toimitilojen laajennusta Maskussa tekee tällä hetkellä Turun Teräsasennus Oy Mäksmäessä. Laajennus on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alkupuolella, ja sen avulla yritys hakee selkeyttä ja lisäkapasiteettia tuotannon prosesseihin.

Isoja panostuksia on tulossa myös Maskun kauppakeskukseen, Maskun Kalustetalon kiinteistöön. Kalustetalo hankki kiinteistön aiemmin tänä vuonna omistukseensa ulkomaisilta pääomasijoittajilta, ja tulossa on julkisivuremontti, sisällä jo startanneiden remonttitiden lisäksi. Liiketilaa kiinteistössä on vielä vapaana useita satoja neliöitä, joten tilan tarvitsijoille sitä löytyy. Paljon keskustelua herättäneeseen parkkipaikan kuminpolttoonkin on ratkaisu tulossa. On pakko myöntää, että sapettaa yrityksen puolesta. Parkkipaikkaan ulkopuolisten häiriköinnin johdosta palaa kumin lisäksi aikamoinen summa rahaa, jolle varmasti olisi ollut parempaakin käyttöä.

Rivieran kauppakeskuksen ja RealParkin osalta joudumme vielä odottamaan alueen rakentumista. RealParkin osalta haussa on logistiikkaoperaattori, jonka toiminnan ympärille on suunniteltuna uudentyyppinen modulaarinen ja tätä kautta joustava yrityskylä.

Myös kauppakeskuksen osalta suunnitelmia on, mutta ensimmäisen kiinnityksen osalta ei vieläkään ole päästy maaliin, joten suunnitelmat näyttävät hyvältä tällä hetkellä vain paperilla, mutta uskottava se on, kyllä sekin alue vielä rakentuu.

Tällä hetkellä menossa on uusien yritysalueiden kartoitus, jotta pystymme tarjoamaan toimivia ratkaisuja tarvitseville yrityksille. Sillä tarvitsijoita onneksemme on, ja he haluavat tulla Maskuun.

Lauri Hyttinen
Elinvoimapäällikkö