Kiitos ja kumarrus!

Ensimmäinen täysi kalenterivuoteni maskulaisena alkaa olla nyt takana. Olipahan vuosi. Uusi normaali toi arkeen mm. turvaetäisyydet, maskit ja käsidesin. Edellä mainituitten takia pankkiin pitää nyt mennä naamioituneena, ja paheksuvia katseita saa jos ympärillä ei leiju jatkuvasti mieto alkoholin tuoksu. 

Vuosi muutti melkoisesti myös tekemistämme. Yrityksille polkaistiin pikavauhdilla erilaisia tukiratkaisuja kurimukseen, ja näin apua saatiin pääosin nopeasti ja joustavasti ohjattua niitä tarvitseville. Matkustuskiellot tukivat omalta osaltaan loistavasti paikallisen ja kotimaan kulutuksen lisäämistä, ja auttoi ainakin osaa yrityksistä. Toki korona kohteli yrittäjiäkin melko epätasaisesti.

Koulunumeroilla on hyvä arvioida tekemistä, mutta itse pidän enemmän jääkiekon MM-turnausten yhteydessä käytettävistä leijonista ja lampaista. Arvioitavia ja varsinkin palkittavia olisi aivan hirveä liuta, mutta nostan tässä nyt esiin joitakin teistä.

Kolme lammasta saa korona. Selityksiä ei tarvittane. Koko planeetan ihmisperäisen toiminnan sekoittamisesta pitäisi ehkä antaa leijonia läjäpäin, mutta en silti anna. En minä Mats Sundinillekaan olisi koskaan yhtään leijonaa suostunut antamaan.

Kolme leijonaa saavat kaikki yrittäjämme, jotka lajityypilleen uskollisina painoivat läpi harmaan kiven taas kerran. Sopeuduttiin, reagoitiin ja autettiin kaveria. Hienosti.

Kolme leijonaa saavat myös ne lukemattomat vapaaehtoiset, jotka pitivät huolta tutuista ja tuntemattomista kauppa-avun ja muun arjen turvan järjestämisessä. Ja erikoismaininta seurakunnalle yhteistyöstä niin kauppakassipalvelun, kuin yli tuhannen riskiryhmäläisen soittoringin järjestämisessä kanssamme.

Kotiinpäin ei saisi vetää, mutta annan siitä huolimatta ansaitusti kolme leijonaa kollegoilleni ja päättäjillemme koronaan reagoinnista, ja melko massiivisen digiloikan suorittamisesta pikavauhdilla. Julkishallinnon yhteydessä nopeus ja ketteryys eivät ole ensimmäisinä mieleen tulevat adjektiivit, mutta tämä ponnistus osoitti, että tarvittaessa virkakoneistokin lähtee kuin hauki rannasta. Lapa pysyi jäässä ja palvelut pystyssä, vaikka korona jatkuvasti poikittaista mailaa tarjoilikin.

Opettajia ja muita tulevien polvien sivistyksestä ja hyvinvoinnista huolta pitäviä arvioitaessa ei asteikko oikein tahdo riittää. Samoin käy terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Kiitos ja äärettömän syvä kumarrus kaikille teille!

Tontteja on myyty sekä omakotirakentajille, että yrityksille. Vähintään kolme leijonaa kaikille teille, jotka investoitte Maskuun. 

Kaksi leijonaa annan kaikille, jotka noudatatte maski-, ynnä muita turvaohjeita, ja pidätte siten huolta myös kanssaihmisistänne.

Kolme lammasta ja 10 minuutin käytösrangaistus kaikille teille, jotka ette edelleenkään ota koronaa vakavasti. 

Paikallinen yrittäjämme totesi myllerryksen alkuvaiheessa, että ei tässä mitään tukia tarvita, tästäkin selvitään. Niin selvittiin, ja selvitään seuraavastakin koitoksesta.

Joten hyvää joulua. Muistakaa levätä, nauttikaa ja pysykää terveinä. Uusi vuosi tulee ihan kohta, olkoon se normaali, ja täynnä iloisia yllätyksiä. Allekirjoittanut ei lupaa hiljentyä joulun viettoon, mutta vetää hieman henkeä, sekä hirveän määrän kinkkua ja suklaata. Ja palaa virkeänä töihin 7.1.

Joten vielä kerran kiitos kuluneesta vuodesta, sekä onnea ja menestystä kaikkeen tulevaan,

Vastapaistetun elinvoiman tuoksuisin terveisin,

Elinvoimapäällikkönne Lauri