Virastossa vuodesta 1984

Nuori ”tytön hupakko” aloitti työuransa Maskun kunnalle 17.9.1984.

Ensimmäisenä työpäivänä minut istutettiin kunnanjohtaja Martti Ilmosen työhuoneeseen hoitamaan puhelinvaihdetta. Kunnan sen aikainen vaihde toimi kunnanjohtajan huoneessa, sillä kunnantalolla oli käynnissä remontti. Ensimmäisistä puheluista muistan, että pieni tyttö soitti ja kysyi: ”Yhdistätkö meidän äidille”. Hiukan aikaa siinä mietittiin, että kenenköhän lapsi siellä soittaa.

Vanha kunnanvirasto

Tästä hetkestä tulee syksyllä kuluneeksi 38 vuotta. Tämän vuoden 2022 loppupuolella minusta tulee kanta-Maskun viraston väen seniori, sillä pitkäaikainen pääkirjanpitäjämme jää hyvin ansaitulle pitkälle vapaalle eli eläkkeelle. Jotenkin tuntuu oudolta, sillä olenhan juuri vasta aloittanut työurani.

Monta kunnanviraston työntekijää on matkan varrella tullut tutuksi. Muutama heistä on jäänyt lähtemättömästi mieleen kommelluksien kautta ja osasta olen saanut ikiaikaisia ystäviä, ystävistä olen todella kiitollinen.

Kunnanvirasto

Uuteen kunnanvirastoon muutettiin maalis-huhtikuussa 1996. Tässä virastossa työskentelemme edelleen; hallinnon toimiala alakerrassa ja teknisen ja talouden toimialat yläkerrassa. Hyvinvointi ja opetus sekä varhaiskasvatus toimivat vanhassa kunnanvirastossa.

Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet näinä vuosina. Ensin harjoiteltiin kirjoittamaan sähkökirjoituskoneella mihin oli hankittu 10 rivin ulkoinen muisti. Voi miten se olikaan edistyksellinen ja hieno. Sen jälkeen työpöydälle ilmestyi iso tietokone wp-ohjelmineen ja siitä kehitys on jatkunut aina tähän päivään Office 365 -ohjelmien ja asianhallintaohjelmien käyttöön. – Välillä kyllä tuntuu siltä, että olisi paras palata takaisin siihen sähkökirjoituskonekauteen.

Kunnallisella puolella on muutenkin tapahtunut paljon muutoksia; kuntaliitos Askaisten ja Lemun kuntien kanssa ja nyt käynnissä oleva hyvinvointialueiden rakentaminen. Pienestä Maskun kunnasta on kasvanut yli 9000 asukkaan kunta. Mitä maailma vielä tuokaan tullessaan…

1980-luvulla ajattelin, että muutaman vuoden työskentelen Maskun kunnalle ja sitten siirryn johonkin muualle. Vaan eipä niin käynyt, sillä edelleen ”palkkakuitissa” maksajana on Maskun kunta. Sanotaanhan niin, että ”Tuskin ruoho olisi ollut vihreämpää aidan toisella puolen”.

Kiitos entisille ja nykyisille työkavereille, kanssanne on ollut mukava taivaltaa tätä työuraa. Ja hei, en todellakaan ole jäämässä vielä pois työelämästä/virastosta, muutama vuosi vielä pakerretaan ja katsotaan, mihin nämä kunnalliset muutokset johtavat.

Toivotan kaikille oikein mukavaa kesää ja yritetään pysyä terveinä.

Tuula-toimistosihteeri