Ajankohtaista / Maskun kirjastot

 

Joulukirjavalikoimat parhaimmillaan

Tule lainaamaan omasi 😊

Pikkujoulupakettiin poistokirja?

Lemun lähikirjastossa runsaat valikoimat poistokirjoja. Tule penkomaan!

Piparkakkukirjasto 22.11.2018

Tule mukaan tekemään Lemun kirjastosta suuri piparkakkumaailma.

Tuo oma piparkakkutalosi, -lyhtysi, tms. piparkakusta tehty rakennelmasi Lemun lähikirjastoon torstaina 22.11.2018, niin kokoamme niistä suuren piparkakkumaailman kaikkien kirjastossa kävijöiden ihailtavaksi joulukuun ajaksi. Lisätietoja antaa armi.jaakkola(at)masku.fi.

Piparkakkutalo

Kutsu piparkakun koristelukilpailuun

Millainen on mielestäsi kaunein, hauskin, jouluisin, iloisin, huumorintajuisin, hempein tai yksinkertaisin koristeltu piparkakku? Tee sellainen ja tuo se Lemun lähikirjastoon 22.11.2018. Yleisö saa äänestää voittajan, joka julkaistaan Lucian-päivänä 13.12.2018 klo 18 Lemun kirjastossa.

Kolme eniten ääniä saanutta piparkakkua palkitaan ja myös äänestäjien kesken arvotaan pieni jouluinen palkinto.

Lisätietoja antaa armi.jaakkola(at)masku.fi

Pehmojen pikkujoulut pääkirjastossa

Tuo pehmolelusi viettämään pikkujoulua pehmojen omaan yökirjastoon! Pehmojen juhlista otetut kuvat ladataan kirjaston Facebook-sivuille.

Pehmoja voi jättää pääkirjaston tiskille maanantaina 3.12.2018 klo 12–19 ja noutaa juhlinnan jälkeen tiistaina 4.12.2018 joko kirjaston aukioloaikana tai joulusatutunnilta klo 9.30.

Kiinnitä pehmoon lappu, jossa on sekä pehmon nimi että omistajan nimi. Näin varmistamme, että kaikki pehmolelut löytävät takaisin oikeaan kotiin. Tervetuloa kaikki pehmot, suuret ja pienet!

Satutunnit

  • Maskun pääkirjastossa satutunnit pidetään tiistaisin 6.11., 20.11. ja 4.12. alkaen klo 9.30.  Satuja lukee Mervi Nikula.
  • Lemun lähikirjaston satutunnit pidetään keskiviikkoisin 14.11. ja 12.12. alkaen klo 10. Satuja lukee Armi Jaakkola.
  • Askaisten lähikirjaston satutunti pidetään torstaina 8.11. alkaen klo 9.30. Satuja lukee Mari Tyni.

Kesälukukampanjan tulos

Kirjasto ylpeänä tiedottaa, että kesälukukampanja on päättynyt ja Hämppi sai huikean saaliin!

Tänä vuonna osallistujia kolmessa kirjastossa oli 65 kappaletta ja Hämppi sai saaliikseen 663 ötökkää, yhteensä 1 989 kirjaa! 1 ötökkä = 3 luettua/kuunneltua kirjaa Verrattuna viime vuoteen, parannusta 340 ötökkää!

Defibrillaattori pääkirjastossa

Sepelvaltimotauti ja muut sydänsairaudet voivat aiheuttaa äkillisen sydämen pysäyttävän rytmihäiriön. Sydänpysähdys voi olla sydänsairauden ensimmäinen oire. Yleisin sydämen pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Kammiovärinässä ainoa sydämen käynnistävä hoito on tarkoitukseen suunnitellulla laitteella eli defibrillaattorilla annettava sähköisku eli defibrillaatio. Defibrillaatio tulisi suorittaa viiden minuutin sisällä sydänpysähdyksen alusta, jotta potilaan toipuminen olisi todennäköistä. Jos defibrillaatio viivästyy, lisää painelu-puhalluselvytys todennäköisyyttä, että defibrillaatio käynnistää sydämen. Vain harvoin painelu-puhalluselvytys itsessään käynnistää sydämen.

Sydänpysähdyspotilaan ensimmäinen auttaja on yleensä maallikko. Nykyaikaisten neuvovien puoliautomaattisten defibrillaattoreiden avulla maallikko voi myös defibrilloida. Puoliautomaattiset defibrillaattorit tunnistavat kammiovärinän ja ohjaavat käyttäjäänsä defibrilloimaan ääni-, kuva- ja valo-ohjeiden avulla. Laite ei anna sähköiskua, ellei autettavalla ole kammiovärinää.

Maskun kunnan pääkirjastossa on käytettävissä defibrilaattori pääkirjaston aukioloaikoina. – Toivomme tietysti, ettei sitä jouduta koskaan käyttämään! –

Kaikissa Maskun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä langaton verkko

Kirjaston avoin verkko on tarkoitettu käyttäjien omille laitteille (esim. älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet).

Poistokirjoja myynnissä Maskun kirjastoissa!

Hae edullisesti lukemista.

Kirjojen hinnat: aikuisten aineisto 0,50 € ja lasten aineisto 0,20 €.

Lainausautomaatti

Maskun pääkirjastossa on käytössä lainausautomaatti. Automaatilla lainaus vaatii aina kirjastokortin ja tunnusluvun. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee tunnuksen saadakseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Lisätietoja saa pääkirjastosta ja kirjaston kotisuvuilta.

Lainattavissa

Pääkirjastosta on lainattavissa askelmittareita ja kävelysauvoja.

Maskun kunnankirjaston Facebook-sivut

Maskun kirjastot: Facebook