Vuosittaiset tunnustuspalkinnot

Maskussa jaetaan vuosittain tunnustuksia ansioituneille paikallisille kulttuuri-, urheilu- ja harrastetoimijoille. Palkittavat toimijat valitaan avoimen haun kautta saatujen ehdotusten perusteella. Alla on ohjeet ehdotusten tekemiseen kussakin tunnustuskategoriassa.

Kaikki ehdotukset perusteluineen lähetetään sähköisillä lomakkeilla, jotka löytyvät Maskun kunnan kotisivuilta: www.masku.fi/sahkoinen-asiointi

Vuoden Seuratyöntekijöitä ja Paremman Maskun tekijöitä voi ehdottaa syyskuun ajan, muita palkittavia joulukuun ajan.

 

Vuoden kulttuuriteko -palkinto

Vuoden kulttuuriteko -palkinnon perusteet:

 • Vuoden kulttuuriteko on yksittäinen, ajankohtainen, vaikuttava ja elävöittävä tai säilyttävä toimenpide.
 • Vuoden kulttuuriteko ei ole elämäntyöpalkinto; kulttuuriteko on ajankohtainen, vastikään toteutettu toimenpide, vaikkapa yksittäinen merkittävä tapahtuma tai vaikuttavan kulttuuritoiminnan käynnistäminen.
 • Vuoden kulttuuriteosta voidaan palkita henkilö, ryhmä tai muu paikallinen taho.
 • Kulttuuri ymmärretään laajasti: esimerkiksi kaikki taiteenlajit, liikuntakulttuuri, kotiseutuaktiivisuus ja tapahtumat lukeutuvat mukaan.

Palkinnon ehdotusajankohta on 1–30.12.


Hemminki-palkinto

Hemminki-palkinnon perusteet:

 • Hemminki-palkittu henkilö, ryhmä tai muu paikallinen toimija on tehnyt merkittävää työtä kulttuurin parissa Maskussa.
 • Kulttuurityö voi liittyä esimerkiksi taiteeseen, kulttuuriperintöön, tapahtumien tuottamiseen, lähiympäristön elävöittämiseen tai muuhun paikallisen kulttuurielämän pitkäjänteiseen vaalimiseen ja kehittämiseen.
 • Palkittaviksi toivotaan ehdotettavan nykyisiä tai entisiä maskulaisia, mutta tilannekohtaisesti Hemminki-palkinto voidaan jakaa myös ulkopaikkakuntalaiselle toimijalle, mikäli tämä on tehnyt merkittävää kulttuurityötä Maskussa.

Palkinnon ehdotusajankohta on 1–30.12.

 

Paremman Maskun tekijä

Paremman Maskun tekijä -palkinto myönnetään vapaaehtoisesti maskulaisten hyväksi toimivalle henkilölle tai henkilöille tunnustuksena pitkäjänteisestä ja arvokkaasta työstä. Paremman Maskun tekijä palkitaan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa. Palkinnon ehdotusajankohta on 1.9–1.11.

 

Vuoden urheilijat

Vuoden urheilija -palkintoja myönnetään vuosittain seuraavissa kategorioissa:

 • kansainvälinen urheilija
 • vuoden urheilija
 • nuori urheilija (12–16-vuotias)
 • vammaisurheilija
 • valmentaja/ohjaaja
 • joukkue (yli 12-vuotiaat)

Ehdotuksia palkittavaksi voivat esittää urheiluseurat, yhdistykset ja yksityishenkilöt. Urheilijapalkintojen ehdotusajankohta on 1–30.12.

 

Vuoden seuratyöntekijä

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu palkitsee vuosittain Vuoden Seuratyöntekijät. Henkilö, joka palkitaan, on tehnyt tai tekee edelleen merkittävää liikunnan taustatyötä seurassa. Seuratyöntekijä voi olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä tai ohjaaja, talkooaktiivi, lipunmyyjä, järjestysmies, huoltaja jne. Aktiiviurheilijat eli kilpa- tai huippu-urheilijat eivät tule kysymykseen. Vuoden Seuratyöntekijät palkitaan Varsinais-Suomen Urheilugaalassa.

Maskun Vuoden Seuratyöntekijä -ehdotusajankohta on 1.9.–1.11.

Nuori toimija/ohjaaja

Vuoden nuorena toimijana palkitaan vuosittain maskulainen aktiivinen toimija, joka edistää nuorten asioita kunnassa tai ohjaaja, joka aktiivisesti ohjaa nuoria harrastustoiminnassa.

Ehdotuksessa tulee näkyä ehdotetun nimi, ikä, sekä mahdollisimman seikkaperäinen esitys hänen toiminnoistaan. Nuorten ohjaajan osalta tulee mukana olla selvitys siitä, millaisten ryhmien kanssa ja millaisissa tehtävissä on toiminut ohjaajana.

Nuorten toimijoiden ehdotusajankohta on 1–30.12.