Vuosittaiset tunnustuspalkinnot

Maskussa jaetaan vuosittain tunnustuksia ansioituneille paikallisille kulttuuri-, urheilu- ja harrastetoimijoille. Palkittavat toimijat valitaan avoimen haun kautta saatujen ehdotusten perusteella. Alla on ohjeet ehdotusten tekemiseen kussakin tunnustuskategoriassa.

Kaikki ehdotukset perusteluineen lähetetään sähköisillä lomakkeilla, jotka löytyvät Maskun kunnan kotisivuilta: www.masku.fi/sahkoinen-asiointi

Vuoden Seuratyöntekijöitä ja Paremman Maskun tekijöitä voi ehdottaa syyskuun ajan, muita palkittavia joulukuun ajan.

Vuoden kulttuuritoimija

Kulttuurin saralla menestynyt maskulainen henkilö tai ryhmä palkitaan vuosittain Vuoden kulttuuritoimija-palkinnolla. Palkinnon ehdotusajankohta on 1–30.12.

Paremman Maskun tekijä

Paremman Maskun tekijä -palkinto myönnetään vapaaehtoisesti maskulaisten hyväksi toimivalle henkilölle tai henkilöille tunnustuksena pitkäjänteisestä ja arvokkaasta työstä. Paremman Maskun tekijä palkitaan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa. Palkinnon ehdotusajankohta on 1.9–1.11.


Vuoden urheilijat

Vuoden urheilija -palkintoja myönnetään vuosittain seuraavissa kategorioissa:

  • kansainvälinen urheilija
  • vuoden urheilija
  • nuori urheilija (12–16-vuotias)
  • vammaisurheilija
  • valmentaja/ohjaaja
  • joukkue (yli 12-vuotiaat)

Ehdotuksia palkittavaksi voivat esittää urheiluseurat, yhdistykset ja yksityishenkilöt. Urheilijapalkintojen ehdotusajankohta on 1–30.12.

Vuoden seuratyöntekijä

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu palkitsee vuosittain Vuoden Seuratyöntekijät. Henkilö, joka palkitaan, on tehnyt tai tekee edelleen merkittävää liikunnan taustatyötä seurassa. Seuratyöntekijä voi olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä tai ohjaaja, talkooaktiivi, lipunmyyjä, järjestysmies, huoltaja jne. Aktiiviurheilijat eli kilpa- tai huippu-urheilijat eivät tule kysymykseen. Vuoden Seuratyöntekijät palkitaan Varsinais-Suomen Urheilugaalassa.

Maskun Vuoden Seuratyöntekijä -ehdotusajankohta on 1.9.–1.11.

Nuori toimija/ohjaaja

Vuoden nuorena toimijana palkitaan vuosittain maskulainen aktiivinen toimija, joka edistää nuorten asioita kunnassa tai ohjaaja, joka aktiivisesti ohjaa nuoria harrastustoiminnassa.

Ehdotuksessa tulee näkyä ehdotetun nimi, ikä, sekä mahdollisimman seikkaperäinen esitys hänen toiminnoistaan. Nuorten ohjaajan osalta tulee mukana olla selvitys siitä, millaisten ryhmien kanssa ja millaisissa tehtävissä on toiminut ohjaajana.

Nuorten toimijoiden ehdotusajankohta on 1–30.12.